Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Twitch slår ned på opphavsbeskyttet musikk

Selskapet implementerer et system for å mute musikk som bryter med opphavsretten, og brukerne erklærer allerede tjenesten for død...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Twitch.tv, verdens største nettside for strømming av spill, har nå implementert et system à la det Google bruker på Youtube for å mute opphavsbeskyttet musikk.

Systemet "lytter" til musikken som spilles i arkiverte strømmer folk har laget, og muter de som bryter med opphavsretten til musikken. Foreløpig skjer ikke dette med direktesendte strømmer.

Brukerne er så klart ganske livlige når det kommer til dette, og sparer ikke på kruttet når det fyres av mot Twitch. Rop om at Twitch nå er død, og at hele systemet er ubrukelig er noen av tingene som blir sagt.

Ikke nok med at brukere blir møtt med lageret strømmer som er helt lydløse, men både Valves offisielle kanal for DOTA 2 og Dreamhack har fått sine strømmer mutet. Dreamhack betaler til og med penger for musikken de bruker. Best av alt er at til og med Twitch' egen kanal har blitt mutet av sitt eget system. Noen har også fått musikken til spillet de spiller mutet av systemet, så det gjelder ikke bare musikk fra Spotify og lignende.

Det har lenge gått rykter om at Twitch har blitt kjøpt opp at Google. Kanskje dette er et steg i den retningen? Twitch sa selv at de gjør dette "frivillig for å hjelpe med å beskytte både de som strømmer, samt opphavsrettholderne".

Twitch kunngjorde også at de nå ville fjerne muligheten for å lagre tidligere strømmer for evig og alltid. Med det nye systemet vil tidligere strømmer bli lagret i 60 dager hvis du er Twitch Turbo-abonnent eller medlem av deres partnersystem. Muligheten for "save forever" er dog borte, men brukere kan derimot lagre to timer med høydepunkt på ubestemt tid.

Twitch slår ned på opphavsbeskyttet musikk
Twitch selv har blitt mutet.


Loading next content