Norsk
Gamereactor
nyheter
The Elder Scrolls V: Skyrim

Valve introduserer betalte modifikasjoner på Steam

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Valve har nå åpnet for at modutviklere kan ta betalt for sine modifikasjoner til Skyrim. Lyst på ny rustning? 16 kroner. Lyst på en ny følgesvenn? Det blir 40 kroner, takk.

I første omgang er det kun The Elder Scrolls V: Skyrim det er snakk om, men Valve sier at det vil komme støtte for dette i flere spill i tiden fremover.

- We think this is a great opportunity to help support the incredible creative work being done by mod makers in the Steam Workshop, kommenterer Valves Tom Bui til IGN.

Spillerne er på sin side mindre imponert over nyheten. Flertallet på Steam velger å nemlig utrykke sin misnøye på ulike måter, blant annet gjennom ASCII-tegninger hvor de viser "finger'n" til utviklerne:

The Elder Scrolls V: Skyrim
Denne ASCII-tegningen, og den medfølgende beskjeden, finner du i alle kommentarfeltene til betalte modifikasjoner.

Spillutviklere på Twitter har imidlertid litt andre tanker rundt dette, og Garry Newman, skaperen bak Garry's Mod og Rust, hadde følgende å si:

- Paid Workshop Protip: You don't have to buy anything if you don't want to, skriver Newman på Twitter, etterfulg av: - And if you want to then welcome to capitalism.

Han la siden til en ny Twitter-melding om samme emne:

- Obviously I am biased because my mod made me a millionaire thanks to Valve. And people said you shouldn't charge for mods back then too.

Minecraft-skaperen Markus Persson, bedre kjent som Notch, hadde en litt enklere meldingen.

Support for paid mods on steam? Neato!, kommenterer Persson.

Det er altså to sider til denne saken. På den ene siden kan man argumentere for at det er positivt at de som frivillig bruker tiden sin på å lage disse modifikasjonene får betalt. Det er imidlertid ingen garanti for at modifikasjonen har høy nok kvalitet, og mange mener at betalte tillegg fra programmerer som i praksis er amatører bør kunne knyttes til et kvalitetsstempel.

Mange reagerer også på at utviklerne av det aktuelle spillet modden lages for tar store deler av inntektene, mens tilsynlelatende kun 25 prosent går til de som faktisk skapte modifikasjonen. Det kommer frem av retningslinjene for Steam Workshop. De som har laget modifikasjonen ser heller ingen av pengene før de har tjent opp 100 dollar.

Hva om du kjøper en modifikasjon som ikke fungerer? Da har du 24 timer på deg til å prøve den, og du kan i løpet av dette døgnet heve kjøpet. Det er imidlertid ikke snakk om å få pengene tilbake, men heller midler til Steam-lommeboken din. Disse pengene kan du brukes innad på Steam.

Til nå er det 19 mods på Workshop som koster penger, men flere er altså på vei. Dette er fremtiden, hevder Valve. Hva syns dere?

The Elder Scrolls V: Skyrim
Du kan også kjøpe alle de første betalte modifikasjonen i en samlepakke for "bare" 231 kroner. Du sparer da 77 kroner over å kjøpe alle separat.
The Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: Skyrim

Relaterte teksterLoading next content