Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Xbox Series X har blitt dyrere i Sverige

Det ser ut til at en europeisk prisøkning for Xbox nærmer seg.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tilbake i august annonserte Sony at de økte prisen på PlayStation 5 med £ 30 / € 50 for begge utgavene av konsollen. Den gang annonserte Microsoft og Nintendo at de ikke hadde noen planer om å følge etter, men i forrige måned ble prisen på Xbox Series S/X hevet i Japan.

Nå ser det ut til at prisøkningene også har nådd Europa, for på den svenske Microsoft Store har Xbox Series X økt med 500 svenske kroner, noe som gjør at den nå koster 6195 kroner. Xbox Series S har også fått en økning, men en litt mindre.

Den høye prislappen skyldes blant annet Sveriges såkalte kjemikalieavgift på all elektronikk (PlayStation 5 koster til sammenligning 7290 kroner), men økningen skyldes trolig en kombinasjon av høy inflasjon i EU, en svekket svensk valuta og selvsagt produksjonsproblemene som har vært.

Om andre land vil følge etter er i skrivende stund uklart, men det føles som om prisøkningene kryper stadig nærmere i vår del av verden også.

Xbox Series X har blitt dyrere i Sverige


Loading next content