Norsk
Gamereactor
esports
Call of Duty: Modern Warfare III

Activision Blizzard saksøkes for angivelig å ha monopol på Call of Duty-esport.

Administrerende direktør i OpTic Texas og en tidligere spiller i laget går til sak mot den store utgiveren på grunn av måten de driver esporten på.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Call of Duty League fungerer på samme måte som Overwatch League. For at esportsorganisasjoner skal få innpass og eie et lag i franchiseligaen, må de punge ut flere titalls millioner dollar for å kjøpe en plass/et eksisterende lag. Denne praksisen hevdes å være konkurransebegrensende og skadelig for esporten og de som deltar i den, av eieren av OpTic Texas -laget og en tidligere spiller for denne organisasjonen.

I henhold til Bloomberg Law anklager Hector "H3CZ" Rodriguez og Seth "Scump" Abner Activision Blizzard for å monopolisere Call of Duty esport, og påstanden går helt tilbake til 2016 da mega-forlaget kjøpte opp sin største konkurrent, Major League Gaming, og dermed eliminerte enhver trussel av betydning.

I søksmålet hevdes det også at Activision Blizzard nekter andre turneringsarrangører å arrangere lignende arrangementer, og at utgiveren har begrenset CDL til 12 lag, til tross for at den har vært i drift i flere år (OWL ble utvidet fra 12 til 20 lag etter bare et par sesonger), for å sikre at bare partnere som er godkjent av Activision, kan få en plass i ligaen. Søksmålet går til og med så langt som til å oppgi et eksakt beløp for å kjøpe en plass i CDL, og det skal ligge på rundt 27,5 millioner dollar.

I henhold til søksmålet krever saksøkerne oppreisning og erstatning på opp mot 680 millioner dollar, men vi kan forvente at dette blir tatt til retten, da Activision Blizzard siden har kommentert til GamesIndustry: "Vi vil forsvare oss sterkt mot disse påstandene, som ikke har noe grunnlag i fakta eller lov. Vi er skuffet over at disse medlemmene av esportsamfunnet vil ta denne saken, som er forstyrrende for teameiere, spillere, fans og partnere som har investert så mye tid og energi i Call of Duty-ligaens suksess."

Call of Duty: Modern Warfare III
Photo: Activision

Relaterte teksterLoading next content