Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus ROG Phone 6

Fortsatt den mest hardcore spilltelefonen på markedet - og denne gangen med et ganske bra kamera.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Asus ROG Phone har alltid hatt slagordet "for those who dare", men i virkeligheten burde det bare være "the ultimate gaming phone" fordi det er nettopp det de sikter mot, ikke bare av design, men av valg av komponenter, estetikk og tilbehør.

Den kommer i to fargevarianter: en vanlig versjon i svart og en Pro-versjon i hvit. Normalversjonen kommer med 12/16 GB RAM, og 256/512 GB lagringsplass - selv om jeg vil si at 256 burde være nok for de fleste. Til 9 999 kroner er den også mye billigere enn Pro-versjonen (13 999 kroner), som er den vi testet, og som har 18 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Jeg har fortsatt ikke møtt et program som bruker 18 GB RAM, men det gir en flytende brukeropplevelse selv med mange apper åpne samtidig.

Asus ROG Phone 6
Dette er en annonse:

Spesifikasjonene og funksjonslisten er som forventet: omfattende og avansert. Kjernebasen er Snapdragon 8+ Gen 1-plattformen, som bruker Adreno 730 GPU, Android 12 med ROG og Zen UI på toppen. Jeg føler imidlertid at to år med sikkerhetsoppdateringer er underveldende, mens to fulle OS-oppdateringer er rimelig.

Skjermen er en 165Hz AMOLED, 1ms, 395ppi, 6,78", 2448x1080p-skjerm, med en massiv 720 Hz berøringssampling, den desidert raskeste jeg har prøvd, og en kombinert 23ms berøringsforsinkelse. Hvis du bruker en PC med Nvidia Reflex og vet den kombinerte ventetiden til hele datamaskinen din, vil du mest sannsynlig ikke kunne slå 23 ms uansett hvilken maskinvare du bruker, med mindre du har et pengetre i hagen. Lysstyrken er spesifisert så lavt som 5 nits, 800 nits i gjennomsnitt, med 1200 nits på maks, og en 111,23% DCI-P3 fargeskala, og en Delta E<1. Dette er en seriøs virksomhet, du kan gradere video på et profesjonelt nivå med denne skjermen, og jeg kan ikke huske at noe treffer 100%, ikke minst over 100% DCI-P3 innen forbrukermarkedet. Foruten det vanlige Gorilla Glass, har de til og med belagt skjermen for å redusere friksjonen.

Et deksel følger med i esken uansett hvilken versjon du kjøper, sammen med en 65w lader for 6000 mAh-batteriet der de har valgt to ladeporter i stedet for én, og trådløs lading. Eneste problemet er at det øker vekten på telefonen, 239 gram gjør den litt vel tung. Imidlertid kan 6000 mAh høres mye ut, men bruk av AeroCooler 6 og spilling med høye innstillinger vil tappe batteriet ganske raskt. Det er ikke noe Asus kan gjøre så mye med, men for de som tør kan du droppe AeroCooler for å få mye mer batteritid, men også på sikt øke slitasjen på batteriet.

Asus ROG Phone 6
Dette er en annonse:

På siden finner du de klassiske ROG Air-triggerne, og Pro-versjonen har en farget PMOLED-skjerm på baksiden. Fordi... vel, det ser fancy ut. Mens et 50MP hovedkamerasystem er valgt, er sensoren Sony IMX 755. Dette er kombinert med en 13MP ultravidvinkel, et makroobjektiv og et 12MP frontkamera, og det hele oppgraderer ytelsen mye fra 5-serien. Video kan tas opp i 8K/24fps, 4K/60FPS og sakte film i 4K/120fps. Stereohøyttalerne er, som alltid på en ROG-telefon, bunnsolide.

Tilkoblingene er Wi-Fi 6E, 2x2 MIMO-støtte og Bluetooth 5.2, som er imponerende, og støtter A2DP, LDAC, AptX HD og AAC. Ikke verst. Både en gamepad og AeroCooler 6 kan kjøpes separat, der sistnevnte er en ganske god investering da den ikke bare tilfører ekstra kjøling, men også gir fire fysiske triggere av høy kvalitet.

Siden listen over spill som støtter høy oppdateringsfrekvens, eller ROG Phones animerte temapakker ikke er så lang, er det en god sjanse for at du vil spille dem siden de er ganske populære, inkludert Real Racing 3, Dead Cells, Genshin Impact, AFK Arena og 60Hz Diablo Immortal, sammen med CoD Mobile og Streets of Rage 4. Aerocooler 6 klarte å holde testenheten på 24 grader, 4 grader lavere når ved inaktivitet, mens gaming kun økte temperaturen til 37 garder (46 grader uten), og på et svært lavt støynivå. Selve telefonen har både dampkammer og grafittark for å avkjøle SoC. Forklaringen av hele nedkjølingen vil ta rundt åtte sider, så vi går ikke over den bokstav for bokstav.

Asus ROG Phone 6

Telefonen er ganske avansert, selv å sette den opp gjøres gjennom et lite AR-spill, og Armory Crate-programvaren gir et vanvittig nivå av tilpasningsmuligheter og temaer, men det er Game Genie OSD du kommer til å bruke mest.

Lyder er god og har faktisk mellomtone, jeg opplevde ingen problemer med dekning fra Wi-Fi eller 5G, men det mest imponerende, vel, foruten kjølingen, er de levende fargene på skjermen kombinert med høy oppdateringsfrekvens. Teknisk slår dette hver eneste håndholdte konsoll på markedet, og selv om triggerne på AeroCooler tar tid å venne seg til, fungerer det veldig bra.

Benchmarking ga følgende:

3D Benchmark - Wild life Extreme: 2798
Geek Bench 5: 1318 single core, 4188 multi core, GPU 6623 openCL / 6746 vulkan
PC Mark nådde en imponerende score på 17480

Og så er det kameraet, som virkelig sviktet meg sist gang, men Asus har gjort noen seriøse forbedringer, og selv om det ikke er på nivå med OnePlus 10, er kameraet denne gangen helt på flaggskipnivå med svært lav bildestøy i mørke områder, klare farger og autofokus som faktisk fungerer, og 5MP-makroobjektivet gjør en mye bedre jobb enn forrige gang, noe som gjør ROG Phone 6 til en fullverdig flaggskiptelefon som kan kjøre spill, i stedet for å være en ren gamingtelefon som også noen ganger kan fungere som en anstendig kameratelefon.

Asus har klart å oppgradere alle de svake punktene fra 5-serien, og oppdatert alle de sterke siden, noe som gjør den til den beste gamingtelefonen på markedet for de virkelig hardcore mobilspillerne.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Flott kamera. Topp ytelse. Laget for spill hele veien.
-
Litt tung. Hardcore gaming tapper batteriet selv med 6000mAh.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content