Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Atomic Heart

Atomic Heart

Mundfish tar en sprekk på et BioShock-stil spill med denne actiontunge tittelen satt i et alternativt Sovjetunionen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kan ha vært litt fordomsfullt, men jeg har alltid vært litt skeptisk til Atomic Heart. Trailerne og gameplayet som utvikler Mundfish har delt i forkant av lanseringen har fått spillet til å se bemerkelsesverdig ut, men etter mange år med å ha blitt skuffet selv etter gode trailere, er jeg forsiktig med forventningene mine. Men uansett, Atomic Heart er nå her, og jeg har vært grundig nedsenket i dets verden de siste dagene for å se hvordan dette etterlengtede prosjektet faktisk former seg i praksis.

La meg starte med å si at grafikken og presentasjonen av Atomic Heart lever opp til disse trailerne og litt til. Verden er fantastisk realisert, vakkert skulpturert, fullpakket med karakter, og alt spiller utrolig flytende med silkemyke animasjoner og bildefrekvenser. Atomic Hearts verden i form av Facility 3826 er uten tvil en av de mest kreative spillverdenene jeg har kommet over til nå, og selv om det minner veldig om BioShock (spesielt den flytende byen Columbia i BioShock Infinite, noe som er ironisk fordi dette er et spill forankret i kommunismen, mens Columbia handler om kapitalisme og den amerikanske drømmen), kan det ikke benektes at teamet på Mundfish virkelig har latt sin kreative juice flyte for å lage dette slående videospillet.

De første 30 minuttene av Atomic Heart er også en av de sterkeste åpningene i et videospill jeg noensinne har opplevd, med tonnevis av detaljer og farger som gir liv til denne alternative Sovjetunionens verden - selv om det er verdt å nevne at åpningen tydelig mangler spillerhandlinger. Fortellingen er også interessant og er forankret i mystikk og svik, med deg, spilleren, som har til oppgave å trekke sammen bitene for å finne ut hvorfor og hvordan Facility 3826s robotbefolkning klikket og hva slags mørke og forferdelige hemmeligheter det tilsynelatende perfekte utopiske samfunnet holder. Det er, uten en skygge av tvil, veldig BioShock, og jeg har absolutt ingen problemer med det overhodet da verden og historien er utmerket.

HQ
Dette er en annonse:

Men det er her ting begynner å falle fra hverandre i Atomic Heart i mine øyne, da makroen i dette spillet, de bredere og mer innflytelsesrike delene, alle er veldig gode, men mikroen, de små detaljene som er relatert til selve spillingen, har en tendens til å slite. Ta kamp for eksempel. Robotene og fiendene du må møte er briljant designet og er virkelig skremmende til tider. Men å kjempe mot dem føles som et ork fordi Atomic Heart er et ganske stivt spill i praksis. Du kan ikke sprinte, du forventes egentlig ikke å kjempe mot alle robotene (selv om du kan hvis du vil), og gameplayet er designet på en slik måte at det ikke føles så jevnt og flytende som andre FPS-titler. Alt dette kulminerer i en opplevelse der jeg endte med å unngå kamp når jeg kunne, fordi mens skytemekanikken er godt designet og optimalisert, er bevegelsen og nærkampkampen langt fra det. Det er tregt og frustrerende, og det føles som om du alltid kjemper mot spillet for å presse hovedpersonen P-3 (også kjent som Major Nechaev) til å være mer en generisk og spennende actionhelt.

Legg til dette det faktum at ammunisjon er vanskelig å få tak i, og det å anskaffe og oppgradere nye våpen er et ork fordi Atomic Heart har et så overveldende ressurssystem, som er altfor komplisert. Du må samle tonnevis av forskjellige ressurser for å kunne forbedre P-3s våpen og evner, og plyndringen blir overimplementert også (du vil gå inn i et rom og finne ut at hver skuff, skrivebord, skap, kiste, hylle etc. må åpnes for at du skal skaffe deg minimale mengder ressurser) det hele bare moser inn i en opplevelse der jeg ikke føler meg begeistret eller fristet til å forbedre mitt eget utstyr.

Atomic Heart
Atomic HeartAtomic HeartAtomic Heart
Dette er en annonse:

Likevel er verden imponerende å se på og vandre rundt i, selv om den egentlig ikke ber om å bli utforsket. Den lukkede verden er utformet på en slik måte at du hovedsakelig skal følge kjernefortellingene, og når du bestemmer deg for å utforske andre steder, kommer du aldri over mye av interesse. Spillet gjør det det kan for å holde ting spennende i form av Kollektiv Neural Network-engasjementssystemet, som vil se robotforsterkninger sendt til hvor som helst på kartet du forårsaker problemer eller bare blir oppdaget av et av de hundrevis av påtrengende kameraene. Men med tanke på at du egentlig aldri er ute etter en kamp, føles dette responssystemet litt frakoblet fra det Atomic Heart egentlig ønsker å være som et spill.

Og jeg sier dette da det er klart at Atomic Heart ønsker å være mer som BioShock 1 og 2 enn Infinite. Likevel er gameplayet fundamentalt bygget for å ligne det Infinite brakte til bordet, med mange kampmuligheter i en slående, men tom verden som ganske enkelt er opprettet som en plattform for å fortelle historien, og lite annet. For meg gir alt dette Atomic Heart en hul følelse, der jeg på den ene siden bare ikke kan la være å sikle over og feire fortellingen og verdensdesignet, men på den andre siden sliter med å faktisk finne underholdning og spenning når jeg er låst til gameplayet.

Jeg vil også legge til at det er noen områder som bare er genuint forferdelige, inkludert P-3s stemmeskuespill og dialogen han deler med sin snakkende hanske. Det er flatt, kjedelig og får deg alltid til å sukke av skuffelse når en av de to sier noe utrolig dumt og teit som minner om Duke Nukem. Heldigvis er hansken i det minste nyttig som et verktøy, og kan brukes til en av mange evner, inkludert telekinese og frostangrep, som er nyttige for å samhandle med verden og bremse fiender, noe som riktignok lindrer og gjør kamp litt morsommere - selv om det på ingen måte er en komplett løsning.

Atomic HeartAtomic Heart

Det vil sannsynligvis ikke overraske noen å høre at et spill av Atomic Hearts størrelse også har sin rettferdige andel av feil og keitete designfunksjoner,. Mellom dører som ikke åpnes for gjentatte dialoglinjer, til nivåer designet på en slik måte at fiender vil feste deg mot ulendt terreng og deretter slå deg i hjel mens du rett og slett ikke kan bevege deg eller kontre, har det vært mange ganger hvor jeg har dødd av grunner utenfor min kontroll, og like om ikke større antall ganger hvor jeg har måttet gå ut til hovedmenyen for å få spillet til å fungere igjen.

Forhåpentligvis kan Mundfish stryke ut noen av disse problemene på oppløpet frem til lanseringen, fordi det virkelig er mye å elske med dette spillet. Grafikken er omtrent så "neste generasjon" som du kan få, verden er fantastisk, lyden og lydsporet er av topp kvalitet, og fortellingen er grundig interessant og engasjerende. Hvis det ikke var for sin klønete og overkompliserte natur, ville Atomic Heart sannsynligvis være et av årets beste spill, og derfor er det synd at det blir sviktet av en så bred liste over mindre, men vanlige problemer.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Verden er slående og vakkert realisert. Grafikken er av topp kvalitet. Fortellingen er engasjerende og spennende. Roboter og fiender er skremmende og godt designet.
-
Oppgradering og ressurssystemet er altfor komplisert. Plyndringssystemet er skjerpende. Kamp og spilling føles klønete og ubehagelig. Hovedpersonens stemmeskuespill er avskyelig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Atomic HeartScore

Atomic Heart

ANMELDELSE. Skrevet av Ben Lyons

Mundfish tar en sprekk på et BioShock-stil spill med denne actiontunge tittelen satt i et alternativt Sovjetunionen.Loading next content