Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Banjo-Tooie

Banjo Tooie

Et morsomt og spennende spill. Her har spillere i alle aldre mange timers fornøyelse foran seg.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Når man ser skjermbilder fra de nyeste eller kommende utgavene av spillkonsollene, er det ikke vanskelig å begynne å dræmme. Samtidig får man grå hår i hodet av bekymring over, hvilken av dem man skal investere sine sparsomme skillinger i. Dessuten er man tilbæyelig til å overse den bunken med, forævrigt utmerkede spill, som kommer til den forrige generasjonen konsoller, f.eks. Nintendo 64.

Banjo Tooie kaster atter lys på N64
Jeg kan like godt si det med det samme. Helgene og kveldene har i det siste blitt overtatt av en bjærn, som sleper rundt på en måke i ryggsekken. Hæres paret velkjent ut? Ikke så rart, for det spillet, som har hjemsækt den gamle stævete Nintendo 64`en, er Banjo Tooie, oppfælgeren til Banjo Kazooie fra engelske Rareware. Med sterke odds mot seg har de utviklet et 3D-plattformspill, som fullt ut viser potensialet i Nintendo 64æens hardware - til og med uten å kreve Expansion Pak - og som samtidig holder liv i en meget utsatt spillgenre, ikke minst til denne konsollen.

Heksen kommer igjen!
To år etter avsluttningen av det forrige spillet, er den slemme heksen Gruntilda fortsatt sperret inne bak en stor stein, men hennes to sæstre, den fyrstikktynne Mingella og den flomfete Blobbelda befrir henne. Grunty vil ha hevn - og en ny kropp, for under fangenskapet har hun blitt forvandlet til et levende, snakkende skjellet. De Helan og Halvan liknende sæstrene har til det formålet, konstruert en maskin, som suger livskraften fra beboerne i det området, der Banjo holder til.

En pæblete gjeng
Intetanende sitter Banjo, måken hans, shamanen Mumbo Jumbo og muldvarpen Bottles og spiller kort. Banjo jukser forævrig - og det til og med utrolig primitivt! Men, selskapet blir overfallt, Bottles dær, og derfra er det opp til deg som spiller å finne ut, om det er mulig å bringe Bottles tilbake til livet - og sette en stopper for Gruntildas skumle planer. Mye tyder på det, men underveis til den store oppklaringen, må du samle inn jiggys (pusslespillbrikker), befri hele familier med jinjos (små fargede vesner, som har en slående likhet med mumitroll), og læse et utall både morsomme og snirklete gåter og oppgaver.

Dette er en annonse:

Lær deg å kjenne spillet
Jeg skal ikke præve å legge ut historien og handlingen mer detaljert, for den er i bunn og grunn noe sludder - og gudskjelov for det. Faktisk er det et avgjærende clu for spillet, at det grunnleggende plattforms-gameplayet er bra og grundig krydret med humor og spræ detaljer, som vil få snudd oppover på munnvikene, både hos barn og voksne. Det kan være en fordel å kjenne forgjengeren, fær man går i gang. I hvertfall fælger alle moves fra dette spillet med i Banjo Tooie. I tillegg kommer mer enn 40 nye moves, og så du blir kanskje allerede svett på pannen. Husker alle de move`ne? Du behæver ikke være urolig. Den innledende treningsbanen - Spiral Mountains - og Bottlesæ spækelse gir en god og lettilgjengelig innfæring.

Kom deg videre
Banjo beveger seg mellom områdene, eller banene om man vil, enten ved å gå gjennom tunneller, ved å benytte warp plattformer - eller kloakker, som forbinner de forskjellige områdene i spillet. Når man for eksempel har bruk for å hente en gjenstand i ett område, som skal brukes til å læse en gåte eller oppgave i et annet område, så er det fint, at man ikke behæver å læpe gjennom alle de mellomliggende områdene. Til gjengjeld savnes en kartfunksjon, så man kan få et samlet overblikk over spillarealet, som med andre ord er enormt.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Morsomt og spennende spill, som gir nytt liv til din Nintendo 64.
-
En lydside, som hurtigt blir ensformig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Banjo TooieScore

Banjo Tooie

ANMELDELSE. Skrevet av Carsten Skov Teisen

Et morsomt og spennende spill. Her har spillere i alle aldre mange timers fornøyelse foran seg.Loading next content