Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Batman: The Telltale Series

Batman: The Telltale Series - Episode 1

Telltale leverer produksjonsverdi som er Hollywood verdig, med hardtslående scener og glimrende skuespill. Vi har testet første episode...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Etter et tiår med pek-og-klikk-suksess med de største merkevarene i underholdningsbransjen, må man kunne si at Telltale Games er på sitt beste for tiden. Akkurat idet du trodde Batman-lisensen ble strukket for langt og alle mørke hjørner var utforsket Gotham Citys humørsyke detektiv, har Telltale maktet å gjøre flaggermusa relevant nok en gang.

I første episode, kalt Batman: Realm of Shadows, er vi på det punktet i Batman-historien der Harvey Dent ennå ikke har blitt Two-Face, og pussig nok er det Bruce Wayne som kjemper mot påstander om å være falsk. Det er ingen vei utenom ansvaret ditt når du styrer en karakter med to personligheter, uansett hva du gjør i rollen som én av dem påvirker det til slutt begge.

Historiefortellingen er kompromissløs allerede fra start, og i åpningssekvensen viser den at den er villig til å gå så langt som nødvending for å fange oppmerksomheten din. Som Batman er det ingen rolig tur i parken, i hvert fall ikke i en tidlig kamp mot Catwoman. Begge superheltene er overbevisende som personer, og kostymene deres overbeviser som verktøy - de er dog en anelse teatralske.

Dette er en annonse:

Batman er på høyde med skrekken i Ridley Scotts Alien der han sniker seg etter nervøse leiesoldater. "Tror du han dukker opp?", sier den ene skjelvende. Når showet endelig starter etter den største entreen vi har sett fra Batman på mange år, sier en av leiesoldatene tappert: "Uansett hva det var som kom inn skal det ikke slippe ut igjen." Det er deilig å føle seg så skummel. Du kan benytte "hva-enn-som-kreves"-metoden i overraskende stor grad, men ikke uten at det får konsekvenser.

Telltale utnytter studioets berømte gameplay der alt tilpasser seg valgene du tar gjennom hele den første episoden. Hverken Batman eller Bruce sin personlighet er aldri langt unna den du velger å være i spillet, og det føles som om spillet blir skreddersydd for din personlighet. Det viser også at Telltale har gjort leksene sine ved å studere de mange ulike Batman-versjonene opp gjennom årene, for her finner man alt fra 60-tallets Adam West til Christian Bales tolkning.

Batman: The Telltale Series

Den mest merkbare endringen fra tidligere Telltale-spill er den utvidede bruken av såkalte Quick Time-sekvenser. I starten er det nesten 15 minutter med sveiping, trykking og zooming for å overleve. På den positive siden viser det hele en fremragende kampkoreografi, men det hadde faktisk vært nok med fem minutter.

Dette er en annonse:

Heldigvis er dialogen utmerket i første episode. Den er godt skrevet og utføres med mye karakter fra alle stemmeskuespillere. Laura Bailey er alltid overbevisende som Catwoman/Selina Kyle; hennes lek med Troy Baker som Batman/Bruce Wayne er glimrende. Politisjef Gordon har overbevisende utrop, og Alfred virker mer klok enn sutrete.

Sentralt i Telltales spill står som vanlig valgene, og det kan bli en utfordrende balansegang å skulle holde seg på den rette sti i jakten på det beste resultatet. I tillegg nyter man også å høre slengkommentarer fra andre karakterer, kanskje komme med en selv, eller bare spille det klassiske Telltale-kortet; ikke si noen ting. Sistnevnte har stor effekt når man er i rollen som Bruce Wayne og hanskes med personlige problemstillinger.

Det er også mulig å male seg inn i et hjørne ved å velge noen av dialoggrenene, og jeg tok meg selv i å bli ganske ukomfortabel på flere tidspunkter. Spesielt skjedde dette med Bruce og journalist Vicky Vale der det ble ganske aggressivt.

Batman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale Series
Batman: The Telltale Series

I andre tilfeller må man hylle Telltale for å legge inn snubletråder i vanskelige moralske valg. Alle som har spilt The Walking Dead eller Game of Thrones vet så altfor godt hvordan det kan føles å bli stilt til veggs av to eller flere ubehagelige alternativer.

Alt som involverer mafiaboss Carmine Falcone føles livsviktig. Oswald 'Oz' Cobblepot er så farlig som en skurk kan være, og han bryr seg ikke om man en gang har vært venner. Selv pressekonferansene er vriene å forholde seg til i rollen som Bruce Wayne når man stadig blir distrahert av større bekymringer.

Bortsett fra at balansen av samtalen og handlingen er som du kanskje forventer, har utvikleren virkelig gjort en god jobb med selve detektivarbeidet i spillet. Det er ikke perfekt, men det å bruke de ulike hjelpemidlene til Batman får man en behagelig og velkommen endring i tempoet.

I løpet av de omtrent to timer og 30 minuttene det tok å spille introduksjonen til den nye serien var det ordet "modenhet" som dukket opp oftest i notatene våre. Det visuelle ivaretar tegneserieopprinnelsen, men dette er mer som en film enn en 'graphic novel'. Lydsporet er stilig og underbygger scenene, spesielt de som krever litt mer subtile pianoakkorder.

Den uungåelige cliffhangeren får oss til å ville ha mer umiddelbart, men mens vi venter har vi mer enn nok med å utforske de komplekse personlighetene til Bruce Wayne og Batman.

HQ
Batman: The Telltale Series
Batman: The Telltale Series
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Variert og god dialog, glimrende skuespill og filmatisk presentasjon hele veien gjennom.
-
Litt klønete detektivarbeid og noen uheldige, uforutsigbare konsekvenser.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Batman: The Telltale SeriesScore

Batman: The Telltale Series

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hvordan føles det for Bruce Wayne å balansere rollene som milliardær-playboy og nattens ridder, Batman? Velkommen til spillet som lar deg utforske begge rollene.

2
Mer Batman fra Telltale avslørt?

Mer Batman fra Telltale avslørt?

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Comic-Con finner sted denne uken, og i den sammenheng har det gått flere rykter om hva Telltale Games vil snakke om på messen. De har nemlig fortalt at de vil komme med...Loading next content