Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Bayonetta 2

Bayonetta 1 og 2 til Switch

Klør du i fingrene etter Bayonetta 3? Får du ikke sove om natten i påvente av et nytt mesterverk fra Platinum Games? Her er en gladnyhet til deg som eier en Switch!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nå kommer det ultimate heksebrygget til akkurat DIN Nintendo Switch! Å jadda. Bayonetta 1 og 2 i én og samme pakke. Eneren kommer riktignok som en nedlastingskode, MEN jeg brenner ikke heksa på bålet av den grunn.

Ingen store nyvinninger

Det ligger allerede anmeldelser av begge spillene her på Gamereactor (og de kan du lese her og her), så her fokuserer jeg på det tekniske og det lille ekstra. Fordi ja, det er lite nytt her. En ny Amiibo-funksjon har klart å snike seg inn i Bayonetta 2, det kommer jeg tilbake til, og jeg vil også si litt om min opplevelse med disse versjonene av spillene. Som sagt, det er ikke så mye nytt, men det er heller ikke en uting.

Nintendo Switch selger som hakka møkk, og nå får spillet kanskje endelig den oppmerksomheten det fortjener!

Bayonetta kom først til PS3 og Xbox 360 i 2009 i Japan og 2010 her i Europa. Fire år senere fikk vi Bayonetta 2, som kun ble sluppet ut til Wii U, en konsoll som dessverre ikke levde opp til forventningene. Dermed var det ikke så mange som fikk spilt Bayonetta 2 heller. Men nå er det en ny tid, en ny æra! Nintendo Switch selger som hakka møkk, og nå får spillet kanskje endelig den oppmerksomheten det fortjener!

Dette er en annonse:

Personlig spilte jeg begge spillene da de ble sluppet til Wii U, og jeg elsket dem. Det er to virkelig gode spill. Og gud bedre, så deilig det var å spille dem igjen!

Bayonetta 2

Bedre ytelse og Amiibo-støtte

De største forandringene ligger helt klart i ytelsen. Begge spillene kjører i 60 bilder i sekundet, 720p. På Wii U klarte det ikke å kjøre i 60 bilder i sekundet, så det er en god forbedring. Spillet stiller sine krav når det kommer til reaksjonsevnen din, så nå blir det enda enklere å dukke unna og kontre fiendene og generelt bare sparke ræv! Selv om fansen hadde håpet på at spillet skulle kjøre i 1080p, så ser det fortsatt helt nydelig ut bare i 720p også.

Dette er en annonse:

Bayonetta 2 har nå også fått Amiibo-støtte. Du får ikke så mye ut av det egentlig. Du kan f.eks åpne kostymene fra kjente og kjære Nintendo-figurer, men disse kan også kjøpes in-game. Du får også glorier og slikkepinner, som kommer godt med i spillene. Det jeg likte mest var den lille detaljen som vises på bildet under. Bruker du f.eks en Yoshi-Amiibo kommer denne meldingen opp:

Bayonetta 2

Ikke kjøpt spillene bare for håndholdt modus

Men dessverre er ikke dette bare en dans på roser, eller avkappede englehoder... Som de fleste vet nå, så er Nintendo Switch en hybrid-konsoll. Du kan spille alle Switch-spill i håndholdt modus, hvor enn du måtte være. Og hvis du allerede har spilt Bayonetta, og tenker å kjøpe det til Switch bare for å spille det i håndholdt modus, ja, da bør du kanskje tenke deg om. Spillet har så ufattelig mange små detaljer i alle scener, det er alltid mye som skjer på skjermen. Jeg merket at jeg ble litt frustrert da jeg spilte i håndholdt modus, spesielt under visse kampscener hvor det er mange fiender på en gang. Med den lille skjermen ble det plutselig veldig vanskelig å få med seg noe som helst. Du ser plutselig ikke hva du selv gjør, og heller ikke hva fienden gjør. Det ble ofte bare rot. Det er overkommelig, men ikke optimalt.

HQ

Alt i alt så er Switch-versjonene av spillene nesten identiske til Wii U-versjonene. Om du likte Bayonetta da det først kom ut i 2010, men ikke fikk spilt toeren fordi du aldri kjøpte deg en Wii U, så anbefaler jeg at du kjøper dette med en gang. Det er kanskje ett av tidenes beste action-spill, og spillentusiaster bør ikke gå glipp av denne helt ville opplevelsen. Bayonetta 3 har også blitt annonsert, så dette er den perfekte muligheten til å sette seg inn i serien.

Spillet/spillene kommer både digitalt og fysisk. Eller ja, digitalt og en digital/fysisk versjon. Du kan også kjøpe en fet spesialutgave som har noen godsaker for ditt indre samlerhjerte.
16. februar braker det løs på kanskje akkurat din konsoll!

HQ
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Bedre ytelse, Amiibo-støtte, gir flere spillentusiaster muligheten til å spille det.
-
Ikke helt optimalt i håndholdt modus.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • stikox93
    Den gale heksa tar seg ekstremt godt ut på Wii U Det tok lengre tid enn jeg hadde planlagt før jeg fikk satt meg ned med Bayonetta 2. Men... 8/10
  • Linebeck
    Jeg kjøpte en Wii U for en uke siden, og Bayonetta 2 var en av de største grunnene. Spillet er et hack/slash-spill som har blitt utgitt ekslusivt... 10/10
  • AndyLonn
    Jeg bestemte meg i oppkjøringen mot lanseringen av Bayonetta 2 at jeg burde sette meg ned med det første spillet i serien for første gang på... 10/10

Relaterte tekster

Bayonetta 1 og 2 til SwitchScore

Bayonetta 1 og 2 til Switch

ANMELDELSE. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Klør du i fingrene etter Bayonetta 3? Får du ikke sove om natten i påvente av et nytt mesterverk fra Platinum Games? Her er en gladnyhet til deg som eier en Switch!

Bayonetta 2Score

Bayonetta 2

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Den sprøeste heksa i gata er tilbake for å rundjule alt på sin vei. Vi har mørbanket både engler og demoner for å sette den magiske karakteren...

Klokken 16 på GR Live - Bayonetta 1 + 2

Klokken 16 på GR Live - Bayonetta 1 + 2

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Heksen Bayonetta har gjort comeback på Nintendo Switch med porteringer av de to første spillene. Dette skjer så klart i forkant av at Bayonetta 3 kommer til konsollen en...

Ny Bayonetta-amiibo annonsert

Ny Bayonetta-amiibo annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

På denne dag for to år siden kunne japanske spillkunder skaffe seg Platinum Games sitt Bayonetta 2 til Wii U, og denne merkedagen vil utvikleren gjerne vie litt ekstra...Loading next content