Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Bioshock Infinite

Bioshock-studioet legges ned

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ken Levine kunne i går kveld komme med en annonsering som sendte en sjokkbølge gjennom spillbransjen. Han har bestemt seg for å legge ned Bioshock-studioet Irrational Games etter 17 år, og sier at det er for at han skal kunne fokusere energien sin på utvikling i et mindre team.

I et åpent brev postet på Irrational Games hjemmesider forklarer Levine hva det var som fikk han til å ta denne beslutningen, samt hva dette betyr for ham personlig såvel som studioet han har grunnlagt.

- Jeg avslutter Irrational Games slik dere kjenner det. Jeg kommer til å starte noe mindre og mer gründeraktig hos Take-Two. Dette betyr at jeg vil skille lag med alle utenom 15 medarbeidere fra Irrational-gjengen. Det finnes ingen bra måte å sparke folk på, og akkurat nå prioriterer vi at de som må gå får det enklest mulig i denne overgangen.

Med dette sier han i praksis at mange av de ansatte vil jobbe hos 2K, og at de snakker med tredjeparter som kan være interesserte i arbeidsstokken fra Irrational.

Da Gamereactor besøkte studioet i 2013 for å prøvespille Burial at Sea, ble vi møtt av en Ken Levine som sa at han "var bakfull og egentlig bare kom innom for å si at vi måtte teste spillet på egenhånd. Foruten det skjønte han ikke hvorfor han måtte være til stede."

Bioshock Infinite

Selv om jeg er veldig stolt av hva vi har fått til sammen, så har jeg nå et ønske om å lage en annen type spill enn det vi har gjort før. I møte med de nye utfordringene må jeg fokusere på et mindre team med flatere struktur og en mer direkte kontakt med spillerne. På mange måter kan man si at vi går tilbake til der vi startet - en liten gjeng som lager spill for kjernepublikumet.

Levine avslørte at han vil levere mer "historiedrevne spill for kjernespilleren som vil ha stor gjenspillingsverdi", og at de ønsker å "fokusere på kun å slippe digitalt innhold (spill red. anm)".

Selv om dette kan virke dramatisk behøver det ikke å bety slutten på Bioshock-spillene som Levines studio har skapt. Han sier at han har overlatt kontrollen til 2K, men også at han håper at deres nye team vil kunne utvikle noe like minneverdig som Bioshock.

Det har tidligere versert rykter om at det neste nedlastbare tillegget til Bioshock Infinite skal avslutte historien i spillserien, og med denne annonseringen kan vi godt forstå hvorfor Levine og teamet skulle ha et ønske om å sette en sluttstrek. Episode 2 av Burial at Sea skal slippes til Playstation 3, Xbox 360 og PC 25. mars, så kanskje det er duket for en ekstra tårevåt gjennomspilling når våren kommer.

Bioshock Infinite

Relaterte tekster

1
Bioshock Infinite: Burial at Sea - Episode 2Score

Bioshock Infinite: Burial at Sea - Episode 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Irrational er i full gang med å legge ned spillstudioet, og den avsluttende delen av Burial at Sea blir deres siste bidrag til spillverden. Avslutter de Bioshock-sagaen på en god måte?

1
Bioshock Infinite: Burial at SeaScore

Bioshock Infinite: Burial at Sea

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Vi har tatt turen tilbake til Rapture sammen med Booker og Elizabeth i Irrationals siste nedlastbare utvidelsen til Bioshock Infinite...

0
Bioshock-utviklerne skifter navn

Bioshock-utviklerne skifter navn

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Da Irrational Games ble ferdig med utviklingen av Bioshock Infinite og Burial at Sea-utvidelsen annonserte de at store deler av studioet ville oppløses. Alt som var igjen...

1
2K hinter om Bioshock-nytt...igjen

2K hinter om Bioshock-nytt...igjen

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

De som administrerer Twitterkontoen til 2K UK må virkelig begynne å evaluere hva de legger ut. I 2014 ertet de oss med nytt fra Bioshock-universet. Det viste seg raskt å...

0
Bioshock-skaperne trenger flere folk

Bioshock-skaperne trenger flere folk

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Irrational Games, spillstudioet som har levert så mange gode spillopplevelser (System Shock 2, Bioshock og Bioshock Infinite), er tilsynelatende i ferd med å ruste opp...

2
Take-Two lover mer Bioshock

Take-Two lover mer Bioshock

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi har allerede fått høre at spillserien Bioshock fortsatt er veldig viktig for 2K Games og Take-Two, og nå har dette blitt bekreftet i en uttalelse fra Take-Two-sjef...

3
Bioshock-samling avslørt?

Bioshock-samling avslørt?

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En sør-afrikansk nettbutikk kalt Raru kan meget vel ha avslørt at en Bioshock-samling kan være på vei til Playstation 4 og Xbox One. Ifølge annonsen som du kan se på...Loading next content