Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel

Gearbox har slått seg sammen med 2K Games Australia og laget en heidundranes oppfølger/forløper til Borderlands og Borderlands 2...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Handsome Jack er tilbake! Nei, vent, det er første gang vi treffer Handsome Jack, og nå heter han bare Jack. Han jobber for Hyperion på Helios-stasjonen, men ting har gått littegranne skeis. Dahl-leiesoldater har overtatt, og planlegger å sprenge Elpis, månen til Pandora, i fillebiter, av uante grunner. Jack rekrutterer nye og gamle Vault Hunters i et heroisk forsøk på å redde Elpis, Pandora, og selve stasjonen slik at han kan få tilbake jobben sin fordi han har på en måte fått fyken. Sånn sparkes dette nye tilskuddet til Borderlands-sagaen i gang, så fest setebeltet og hold fast på hatten for det kommer til å bli litt av en tur!

Borderlands: The Pre-Sequel

Hva kan man si om dette spillet da? Etter å ha vent meg til å spille med mus og tastatur (skjønner fremdeles ikke hvorfor folk velger å utsette seg for dette når det å sitte i en digg sofa med en kontroller i henda er overlegent mye bedre! Det er altfor mange taster på tastaturet, og ingen logikk whatsoever...hvorfor er W fremover, lissom?!) var spillet ustyrtelig fornøyelig. Det er alt jeg liker ved Borderlands: den kule tegneseriegrafikken, de sprø figurene, de sinnsyke fiendene, de absurde sideoppdragene (det er et som involverer en jolly swagman, et billabong, en jumbuck og en tucker bag...er du gammel nok tar du referansen) og den fantastiske humoren. I The Pre-Sequel har de ivaretatt alt dette, og tatt det et steg videre. Det er penere (hadde alle innstillinger på maks da), fysikken er mer imponerende, man får utforske nye områder, knerte nye fiender som torks, shuggurats og små romvesenbanditter og grave dypere i gåten Handsome Jack.

Borderlands: The Pre-Sequel
Dette er en annonse:

Har jeg nevnt at det foregår i rommet? Eller, rettere sagt, på månen, med alt det innebærer av variasjon i tyngdekraft og mangel på atmosfære. Og det er her The Pre-Sequels nyvinninger virkelig får skinne. Fordi tyngdekraften er mindre enn på Pandora kan du hoppe høyere, og er du ute i vakuum kan du sveve over lange distanser ved bruk av en O2-booster. Gearbox har også lagt til en funksjon kalt Butt-slam (eller var det Gravity Slam?) som lar deg lande med slik kraft at fiender blir most eller sendt svevende ut i rommet. I tillegg har loot en tendens til å fly eller sveve avgårde, spesielt hvis du åpner kasser og kister som er under trykk, så noen ganger må man passe litt på. Det som er kult er at hvis du er inne i en bygning, eller atmosfære-boble oppfører kropper, loot og kistelokk seg som vanlig. Du tar også lettere fyr i atmosfære enn i vakuum. Det er en liten detalj, men pokker så mye den gjør for helhetsinntrykket! Siden man er på månen er man også utsatt for fallende meteoritter. Veldig pent å se på, men farlig for helsa!

Borderlands: The Pre-Sequel

Mens jeg var ute og styrte i vakuum dukket det opp atmosfæretårn med jevne mellomrom, og døde fiender droppet flasker med oksygen. Jeg skjønte ikke helt hva greia var for det hadde ingen effekt på meg. Så innså jeg at jeg spilte som Claptrap/Fragtrap, og roboter puster jo ikke. Jeg kan se for meg at kamper i vakuum blir litt mer intense når du i tillegg må passe på oksygennivået ditt så du ikke dør.

I The Pre-sequel får du valget mellom fire nye Vault Hunters, hvorav hvert fall en er en boss i Borderlands 2. Jeg valgte så klart å spille som Claptrap, fordi det er...vel, Claptrap. Han er ikke det beste valget(han er helt ubrukelig til melee, for eksempel), men helt klart det morsomste valget. Spesialevnen hans består av et program som emulerer den Vault Hunteren som passer best i en gitt situasjon. Noen ganger er det lett å gjette hvem han etterligner, spesielt med modi som Funzerker og Meat Unicycle, mens andre ganger er det ikke godt å si hva han driver med, i hvert fall når han blir til en gummiand...eh, ja.

Dette er en annonse:
Borderlands: The Pre-Sequel

Jeg har ikke mye vondt å si om spillet, for å være helt ærlig. Ja, det er mye av det samme. Ja, en del av de nye fiendene og dyrene er de samme gamle fiendene og dyrene bare i ny innpakning. Ja, fiender re-spawner hele tiden, og man blir aldri "ferdig" med et område. Og ja, det minner ganske mye om Destiny (bare med mer loot) Men de tingene Gearbox og 2k har forbedret fra de foregående spillene, og de nye tingene de har lagt til gjør at det ikke er kjedelig eller repetitivt. Det er alt man liker ved Borderlands, og så enda litt til. Jeg gleder meg til å spille hele greia på nytt sammen med andre, for det er jo tross alt da det er gøyest.

Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mange morsomme sideoppdrag, mange snedige referanser, bra soundtrack, alle på månen er australiere, gjensyn med gamle figurer, møter nye spennende figurer, får vite hvordan Handsome Jack ble "født", ny elementkraft å leke seg med, og det er peeeent.
-
Ikke til den nye generasjonen konsoller, ingen revolusjonerende nyskapning, litt spenstig fysikk til tider, og noe upresis hopping.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Borderlands: The Pre-SequelScore

Borderlands: The Pre-Sequel

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Gearbox har slått seg sammen med 2K Games Australia og laget en heidundranes oppfølger/forløper til Borderlands og Borderlands 2...

0
Lady Hammerlock presentert til Borderlands

Lady Hammerlock presentert til Borderlands

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

For kort tid siden ble Lady Hammerlock DLC Pack annonsert til Borderlands: The Pre-Sequel, og nå har 2K Games sluppet en ny trailer som lar oss stifte bekjentskap med...

0
Handsome Jack-utvidelsen kan lastes ned nå

Handsome Jack-utvidelsen kan lastes ned nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I den nyeste utvidelsen til Borderlands: The Pre-Sequel får du endelig sjansen til å spille som Handsome Jack... eller, i hvert fall som hans dobbeltgjenger. The Handsome...Loading next content