Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Buzz! Quiz World

Buzz! Quiz World

"Det er på tide med send bomben! Videre!" roper programlederen, og svette fingre gjør seg klar til nok en intens runde. Quiz er og forblir gøy i Buzz.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi anmeldere elsker å kritisere spill for å ikke fornye seg. For gjenbruk og mangel på innovasjon. Og det er ofte berettiget. Men av og til føles enhver kritikk surmaga og irrelevant.

HQ

Buzz! Quiz World er det samme gamle spillet, pusset og polert her og der. Det er ikke mye nytt, men det lille som er der er akkurat nok til at jeg føler meg mer enn fornøyd nok.

Presentasjonen er det første som har blitt pusset opp. Tidligere så spillet ut som et billig flash-spill. Det ser fortsatt billig ut, men det glanser litt mer, og føles litt mer moderne. De slitne studiokulissene har blitt sølvgrå og moderne. Og Buzz selv er ikke så slitsom som han pleier å være.

Den kanskje største nyvinningen er at spillet er enda mer på norsk enn før. Misforstå meg rett, spillserien har alltid vært på norsk, men det føles likesom ikke norsk når man før spørsmål om bygninger i England og britiske kjendiser, men ikke ett eneste om norsk geografi og populærkultur. I denne nyeste versjonen av spillet føles det som flere av spørsmålene er laget spesielt for et norsk publikum, og jeg må blant annet svare om norske forfattere og bøker.

Spillopplevelsen har også blitt mer personlig, ettersom man nå kan velge sitt eget navn på spilleren som Buzz bruker når han snakker. At han kaller Spiller 3 for en tosk fordi han er på sisteplass svidde aldri noe særlig. Verre er det når han kaller Jon for en tosk på sisteplassen, for det er meg!

Dette er en annonse:

Ellers er det meste som før. Noen nye spillmoduser har kommet til, andre har blitt modifisert. Men etter å ha lekt meg i utallige Buzz-varianter opp gjennom årene, har jeg egentlig mistet oversikten over hva som er gammelt og nytt, det flyter litt over i hverandre.

Men det spiller egentlig liten rolle, for sluttresultatet føles både friskt og skarpt. Den grafiske oppussingen gjør spillet godt, men det er fortsatt lett gjenkjennelig for veteraner av spillserien. At man kan sette opp egne spill der man velger inn eller ut de ulike omgangene basert på sine egne preferanser gjør at man hele tiden kan lage en quiz tilpasset de som skal spille.

Alene er Buzz en stusslig opplevelse. En viss grad av moro kan man ha i poengjakten, der man må svare på så mange spørsmål som mulig på rad, med tre liv tilgjengelig. Det er fort gjort å bli liggende lettere henslengt i sofaen i en time og bare svare på spørsmål, men det er likevel noe man like godt kunne gjort gjennom en tilfeldig nettside, og føles bare som rent tidsfordriv til slutt.

Buzz er fortsatt best i lystlig lag, og den nyeste versjonen av spillet er bedre enn spillserien har vært på lenge. Mer norske spørsmål, freshere grafikk, og bra spillmoduser gjør dette til et quizspill som absolutt kan anbefales.

Dette er en annonse:
Buzz! Quiz World
Buzz! Quiz World
Buzz! Quiz World
Buzz! Quiz World
Buzz! Quiz World
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Flott sosialt spill, mer personlig, oppusset grafikk, mer norsk
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

En annens mening

Å klage på at Buzz-serien ikke fornyer seg er som å klage over at de nye Trivial Pursuit-kortene du kjøpte ikke er i 3-D og leser spørsmålene høyt for deg. Du vet hva du får, og selv om det ikke er noen ut-av-kroppen-opplevelser å hente i Buzz! World Quiz, er det fremdeles det beste quiz-spillet på markedet, og et morsomt spill i sosiale lag.
_Magnus Tellefsen, 7/10

Relaterte tekster

8
Buzz! Quiz WorldScore

Buzz! Quiz World

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Jon Cato har pappapermisjon, og da spiller han bare familievennlige spill. Som Buzz: Quiz World.Loading next content