Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Cat Quest II: The Lupus Empire

Cat Quest II: The Lupus Empire

Tidenes beste katte-RPG er tilbake, og denne gangen med samarbeidsspilling, flere våpen, og enda større verden!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For en god stund tilbake anmeldte vår tidligere sjef ett av de søteste RPGene i manns minne. Siden den tid har utviklerne i Gentlebros jobbet hardt med en oppfølger, og du verden for en oppfølger det er!

For blant det som virkelig erget oss da vi spilte originalen var mangelen på en samarbeidsmodus. Selv om det å sende kontrolleren frem og tilbake fungerte ypperlig sammen med den høye dødelighetsraten føltes det ut som at spillet ville egne seg svært godt som en boltreplass med en partner. Nå viser det seg at det stemmer på en prikk!
Hovedpersonene er to "mjauesteter", en pus, og en hund. De to heltene må lære seg å samarbeide om de skal klare å forene katte- og hundekongerikene, som for tiden er fastlåst i en krig med hverandre.

Selve historien er så som så, vi fortsetter i samme kongerike som i det første spillet, komplett med bakhistorien med de mystiske tobeinte som regjerte før de forsvant og etterlot verdenen til de pelskledde. Her får vi se igjen en del kjente ansikter som smeden Kit Cat og de sære kattemagikerene. Det føles litt Dark Souls-aktig, ved at det under overflaten ligger noe og ulmer som ikke kommer like eksplisitt frem ved vanlig spilling, og det passer meg aldeles ypperlig.

Cat Quest II: The Lupus Empire
Dette er en annonse:

Men spillets absolutt beste kvalitet er slåssingen, kampsystemet, og det kvasse lyddesignet.
Vanskelighetsgraden er noget likt det første - nådeløst - men siden man nå har en samarbeidspartner som kan gjenopplive deg har man en liten sjanse til å hente seg inn igjen om man ligger og vipper mellom vinn eller forsvinn i en spesielt vanskelig kamp.
Man har fremdeles kun en angrepsknapp og en rulle vekk-knapp samt muligheten til å sette opp til fire forskjellige magier på skulderknappene. Nå høres det kanskje litt enkelt ut, men når man slenger på masse forskjellige fiender hvis angrep dekker ulike områder på skjermen samtidig er det mer enn nok å holde styr på.
Skulle begge heltene dø så kommer man heldigvis tilbake i live på det siste stedet man tok en liten kattedupp. Man beholder også både erfaringspoeng og utstyr man har opptjent seg frem til man døde, som forhindrer en god del frustrasjon og det er bare å løpe rett tilbake i kamp!

Siden man nå har to helter, hver av de med hvert sitt utstyrssett resulterer det også i at man etter hvert ender opp med åtte forskjellige magier tilgjengelig for seg. Med bare et lite knappetrykk kan man bytte mellom de to for å kaste en ikke ubetydelig mengde ødeleggelse etter fiendene som i dårskapens navn har krysset din vei.
For å balansere dette litt er de enkelte magiene ikke like kraftige som i det første spillet (det føles iallefall ikke slik), men kvantitet topper definitivt kvalitet i denne omgang.

Spiller man med en venn eller nærmere tar denne kontroll over den inaktive mjauesteten. Dere deler begge på de forskjellige magiene, samt utstyret man plukker opp underveis, så det kan være kjekt å utrede hvilken rolle dere vil ta på dere. Vil du øke forsvaret ditt og bruke magi som angriper området rundt deg? Eller bruke langdistanseangrep samtidig som du bruker magien din for å holde partneren din beskyttet? Kanskje du liker å stå på avstand og slenge kraftige enkeltmagier på fiendene? Valget er ditt!
Kombiner dette med at man kan oppgradere utstyret sitt enten ved å finne maken type i en hule eller betale penger for at Kit Cat skal forbedre et spesifikt stykke utstyr så slipper man å sitte fast i en rolle man ikke liker.

Cat Quest II: The Lupus Empire
Dette er en annonse:

Utenom dette er mye relativt likt det første spillet. Brukergrensesnittet har fått en liten overhaling, det er en del nye magier og flere våpen man kan skaffe, musikken er fremdeles mektig og gir en perfekt eventyrer-følelse, så mye bra egentlig.
På minussiden er det en del repetisjon, så jeg håper du er glad i å utforske huler etter utstyr, selv om de har lagt til flere fiendetyper og en ny modus hvor man må bekjempe bølger med fiender. Likevel, spillet er så himla søtt, og katteordspillene er såpass teite at jeg klarer ikke å bli irritert.

I avslutningen vil jeg bare digressere litt. Vi spilte Cat Quest II på PC, men siden det er ubehagelig for to personer å samle seg rundt en PC-skjerm på et par klumpete kontorstoler ville vi se om det gikk å få spetakkelet opp på TVen i stua. En liten hindring var imidlertid at både lettvegg og avstand gjorde det umulig å kable PCen inn direkte.
Løsningen kom i at TVen vår har mulighet til å streame innhold via SteamLink, og kun ved å koble en Xbox One- og Switch Pro-kontroller direkete inn i TVen via USB var vi oppe og kjørte innen minutter. Jeg husker med gru da man måtte dele tastaturet inn i to (ofte ASZX og DFCV eller lignende) for å kunne spille sammen med noen på PC. Du verden hvor langt vi har kommet!

Cat Quest II: The Lupus Empire
Cat Quest II: The Lupus Empire
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Co-op! Katteordspill! Lettfordøyd men rettferdig action-RPG!
-
Noget repetetivt. Noen langtekkelige bossfights.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content