Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Chaos Legion

Chaos Legion

Capcom har vel aldri vært noe spesielt kjent for å lage action rollespill, noe som uheldigvis lyser gjennom i dette spillet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Capcom har vel aldri vært noe spesielt kjent for å lage action rollespill, noe som uheldigvis lyser gjennom i dette spillet. Storyen er basert på en japansk tegneserie med litt okkulte elementer kan man si, uansett spiller ikke historien noen rolle i dette spillet etter min mening. Historien i spillet gir inntrykk av at den vil være framtredende og midtpunkt i spillet, noe den for så vidt ikke klarer å oppnå. Som en eller annen ukjent sverdhelt skal du kjempe deg igjennom uttallige brett fylt med monstre og alle mulig slags rare vesener. Mer enn det er det ikke vært å vite om hva spillet går ut på spør du meg.

HQ

Grafisk sett er spillet både pent og stygt. Karakterene og monstrene er flott modellert, men det hjelper ikke noe særlig når grafikken på bakgrunnene oppfører seg merkelig og ser merkelig ut. Enkelte ganger blir bakgrunnene i horisonten "blurret", det vil si at det blir brukt en slags "utvanningseffekt" for å kunne få spillet til å gå litt mer flytende. Man kan selvfølgelig slå av denne funksjonen, men dessverre blir det ikke så mye bedre da heller. Et spill som dette krever ikke all verden av maskinvare og da er det igrunn dumt å spe på med rare effekter for å få det til å gå mer flytende. Nok om det. For øvrig så er grafikken ganske grei, men ikke akkurat nyskapende for å si det på den måten.

Musikalsk og lydeffektmessig er dette spillet svært anonymt. Musikken er bare tilstedeværende på hovedmenyene kan det virke som, og personlig er ikke den særlig god heller. Lydeffektene er ikke akkurat av beste slag, men de fungerer helt fint til et spill som dette. Savner kanskje noe autentisitet her.

Nå til det mest viktige elementet ved ethvert spill, nemlig gameplayet. Til å begynne med virker dette spillet ganske morsomt, gitt at man er glad i å slakte hordevis med monstre som ser mer eller mindre like ut. Til å hjelpe deg har du såkalte "legions", som er hjelpere du kan kalle på når som helst. Disse kan etter hvert stige i level og bli kraftigere, ettersom hvor mye du bruker dem. Noe som er litt merkelig er det såkalte scene-baserte opplegget som dette spillet er basert på. Etter å ha kjempet deg gjennom et par rom kommer det opp et vindu hvor det står at "scenen" er slutt, og hvor mye erfaring du har fått og hvor mange monstre du har drept osv. Ettersom dette gir inntrykk av å være et litt halvhjertet forsøk på å gjøre dette spillet arcade-aktig, finner jeg det litt rart. Karakteren din kan også stige i level etter hvert, og bli sterkere, raskere osv. Personlig vil jeg si at dette spillet hadde gjort seg mye bedre som et rent action spill, uten noen som helst rpg elementer. Du føler ikke det minste knyttet til personen du spiller og da blir det i grunn meningsløst å utvikle karakteren. Det at man kan finne flere forskjellige "legions" løfter det hele litt, siden man gjerne vil se hva for noe spetakkel de forskjellige "legionene" kan gjøre.

Dette spillet kan by på både små og store vanskeligheter, avhengig av hvor mange timer du faktisk gidder å spille det. Personlig fikk jeg tak i 3 legioner etter ca 1,5 timer og i alt så finnes 8 legioner. Så dette sier vel litt om hvor stort spillet er, til tross for at det er på 2 cd’er. Uansett så vil sikkert noen hack & slash fans kunne kose seg med dette spillet.

Dette er en annonse:
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Morsomt til å begynne med…
-
Dårlig grafikk enkelte steder, kjedelig og repeterende gameplay, kort
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Chaos LegionScore

Chaos Legion

ANMELDELSE. Skrevet av Lars Petter Svendsen

Capcom har vel aldri vært noe spesielt kjent for å lage action rollespill, noe som uheldigvis lyser gjennom i dette spillet.Loading next content