Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Summer Game Fest
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Civilization Revolution

   Civilization Revolution

   Det tunge strategispillet har blitt adskilig lettere og mer tilgjengelig, men er fortsatt stor moro. Trym Haugerud har lekt hærfører foran sin Playstation 3, og er riktig så fornøyd!

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Civilization Revolution har gjennomgått store forandringer siden sine glansdager på PC, der serien i bunn og grunn var en nisje forebeholdt den trofaste fanskaren. Dette forsøker Fireaxis å gjøre noe med i det nyeste tilskuddet i serien. At Civilization-serien finner veien til konsoll er intet mindre enn en revolusjon.

   Noen ganger renner begeret over, det finnes alltid en grense på hva man kan finne seg i. Her forleden prestere franskmannen Napoleon Bonaparte å kalle meg, Abraham Lincoln, for blærete og hoven fordi folk strømmet til byene mine. Ikke nok med det, han krevde at jeg skulle lære han å fly, om ikke skulle det komme kraftige reaksjoner innen tre runder. Dette var bare en av flere kontroversielle uttalelser fra Frankrike den siste tiden. Verdenssamfunnet måtte reagere på denne franske trusselen. En langdistanserakett utstyrt med et atomstridshode ble fyrt av mot Paris, etter dette var godeste Napoleon meget medgjørlig...

   For de uinnvidde er Civilization-serien basert på administrering. Spilleren leder sivilisasjonen sin fra steinalder til moderne tid og videre inn i fremtiden. Revolution gir deg valget mellom seksten historiske figurer, for eksempel Genghis Khan, Mao Zedong og Montezuma. Dine valg og satsinger er avgjørende for spillets utfall. Du kan dominere dine motstandere med kulturell innflytelse, krig eller teknologi. Spillet er såkalt turbasert, noe som gir hver spiller mulighet til å organisere trekk under sin runde, som i sin tur utføres på X antall turer. Eksempelvis kan det ta 12 turer å bygge et bibliotek i hovedstaden, eller 3 turer for å flytte hæren din til en truet grense.

   I tillegg til hovedkampanjen er det flettet inn flere hurtigspill, og her begynner man med forskjellige utgangspunkt. For eksempel rett inn i en krigsherjet verden, med alle teknologier oppfunnet, eller hva med førstemann til verdensrommet? Det gjør det lettere å slå seg ned på sofaen og bare spille gjennom et par småspill, fremfor å bruke timevis på et kampanjespill. En multiplayerdel er også lagt til, her har du muligheten til å vise dine administrative evner i store spill med mange spillere, eller spille en mot en.

   Dette er en annonse:

   Tidligere var diplomati et viktig element, men dette er svært neddysset for å lette arbeidsmengden. Nå er det bare snakk om å erklære krig eller fred. Synd, for diplomati har vanligvis vært et svært festlig element. Dette er riktignok ikke det eneste som er fjernet eller innsnevret. Det er blitt færre typer byggninger og enheter, og landområdene er generelt mindre. Alt for å få opp tempoet. Det er mange åpenbare grep som er tatt for å blidgjøre nye spillere, mens hardcore fans muligens vil føle seg litt snytt. Det blir i utgangspunktet vanskelig å bedømme det nyeste tilskuddet på samme premisser som sine forgjengere, men er man først kjent med tidligere titler merker man fort at Civilization Revolution er en noe grunnere opplevelse.

   Her ligger grunnen til å Civilization treffer så godt på konsoll. Det er overhodet ingen stresselementer i spillet, i motsetning til andre sanntids strategispill som Battle for Middle Earth eller Command & Conquer. Slike spill på konsoll er intet mindre enn et mareritt å kontrollere. Covilization: Revolution blir man fort vant til, man panorerer og zoomer med stikkene og velger og utfører handlinger med resten av knappene. Her er det bare å lene seg tilbake i godstolen og ta seg god tid, for Civilization krever litt tålmodighet. Et spill kan fort ta tre timer å gjennomføre, og vil bare av den grunn neppe passe for alle uansett.

   Tidligere var informasjonen spilleren mottok i ren tallform, det var derfor mer komplisert å avgjøre hva man burde gjøre til enhver tid. Her har kompleksiteten blitt betydelig lettet ved å innføre rådgivere som til enhver tid vil kunne hinte til hva du bør gjøre. Min erfaring med disse rådgiverne har vært blandet. For det første snakker de ikke Engelsk, de bare babler i vei på Mordors svartmål, blandet med polsk og afrikansk, eller noe tilsvarende. Her gir jeg Fireaxis saftig trekk for lyd. Ikke bare er det lusent å ikke spandere på seg en voiceover for de aktuelle setningene det gjelder, den teite bablinga blir også jævl... innigranskaun irriterende i lengden. Man ender med å skru av lyden eller rett og slett velge en høyere vanskelighetsgrad så rådgiverne forsvinner.

   Grafisk er Civilization Revolution ingenting å skryte av, men grafikk har aldri vært hovedmomentet i et Civilization-spill. Det har vært et element for å skaffe seg oversikt. Stilen har noe tegneseriepreget og barnslig over seg, noe som for så vidt er helt i orden. Versjonen testet var en ferdig versjon på Playstation 3, men her merket jeg ved et par anledninger dropp i frameraten. Ikke et stort problem, men så lenge etter lanseringen av PS3 bør ikke dette lenger være aktuelt.

   Dette er en annonse:

   Civilization Revolution er et hjertelig velkomment spill i en konsollkatalog som flyter over av skytespill. Har du en hemmelig drøm om å kontrollere verden eller atombombe Washington er dette spillet for deg.

   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   Civilization Revolution
   07 Gamereactor Norge
   7 / 10
   +
   Lettfattelig og meget god spillbarhet.
   -
   Slapp lyd og dårlige stemmer.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Medlemsanmeldelser

   • Manfrozen
    Anmeldt på Xbox 360! Civilization Revolution er utviklet av Sid Meier, som er kjent for den populære Civilization-serien på pc. Nå for første... 6/10
   • Drakenbourgh
    Muerte la Revolution Revolusjoner er historisk sett en hendelse som markerer overgangen til en ny æra, eller store gjennombrudd. Det er ikke... 4/10

   Relaterte tekster

   3
   Civilization RevolutionScore

   Civilization Revolution

   ANMELDELSE. Skrevet av Trym Haugerud

   Det tunge strategispillet har blitt adskilig lettere og mer tilgjengelig, men er fortsatt stor moro. Trym Haugerud har lekt hærfører!

   Civilization Revolution

   Civilization Revolution

   FORSPILL. Skrevet av Trym Haugerud

   Civilization går bort fra statistikk og tall, og kaster seg inn på konsollene i en tegnet og lettbeint variant. Les alt innenfor!   Loading next content