Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Cold Fear

Cold Fear

Kystvaktyrket er kanskje litt mer actionfylt enn man først skulle tro? Likevel - Cold Fear må finne seg i å leve i skyggen av Resident Evil 4

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var nok mange fans av Resident Evil (RE) som ble skuffet da RE4 kun dukket opp på Gamecube i mars. Spillet skal riktignok lanseres på PS2, men vi har ingen fast holdepunkter for nøyaktig når det dukker opp i butikkhyllene. Men før dere Xbox-eiere brister ut i spontan hylgrining, kan det være en ide å ta en titt på Darkworks’ nye tittel Cold Fear (CF). For det første som slo meg da jeg satte meg ned med CF var den lett gjenkjennelige RE-følelsen.

HQ

Og det tok ikke mange sekundene fra spillet begynte å snurre i Xboxen før actionen var i gang. Uten fnugg av introduksjon eller forklaring får du se amerikanske spesialstyrker storme en båt som tydeligvis er russisk. Men noe dreper alle soldatene og du er nærmeste redning. Du er den erfarne kystvakten Tom Hansen, og sammen med dine kolleger border du det russiske skipet bevæpnet med håndvåpen. Igjen dør alle de andre i løpet av få sekunder, men av en eller annen grunn får du lov til å tusle rundt på skuta i fred. I hvert fall for en stund. Du finner fort ut at det fortsatt er levende mannskap om bord i båten, men de er langt fra vennligsinnede mot en bevæpnet amerikaner som sniker seg rundt i messa deres, og de befinner seg langt over gjennomsnittet hva gjelder bevæpning på lasteskip. Det eneste du får vite av historie er det du på egenhånd finner ut av notater som ligger rundt omkring på skipet. Det ligger også en del nyttig informasjon angående feller og lignende skriblet ned på ark rundt omkring, og disse kan være lurt å få med seg. Etter hvert går scenariet over til en nærliggende oljerigg, men hva som skjer der skal ikke avsløres.

Siden alt foregår om bord i båten og på oljeriggen er spillet veldig intenst. Du har ingen mulighet til å komme deg vekk, men blir pent nødt til å prøve å finne ut hva som foregår. Du beveger deg hele tiden i relativt små rom, som gjør at du alltid må være på vakt for overraskelser. Betenkningstid er ikke dette spillets varemerke, for å si det sånn. Det eneste åpne stedet er ute på dekk, men været legger en aldri så liten demper på aktiviteten, i hvert fall utendørs, så du må belage deg på å være mye innomhus. Du kan i verste fall bli skylt over bord hvis du løper for mye rundt på dekk. Stedene er også fulle av hindringer som sørger for at veien din blir mest mulig kronglete. Låste eller ødelagte dører og oversvømmelse er noe av det du støter på underveis.

Men om soldekket om bord på skipet kanskje ikke er det tryggeste stedet å oppholde seg, er det et inferno av effekter fysikkmessig. Du har feller å passe deg for og livsfarlige vannmasser å ta hensyn til, for ikke å snakke om bølgebevegelsene som er omtrent som å danse med en singel 35-åring på danskebåten. Grafisk er CF bra, selv om potensialet som bor i Xboxen er langt, langt over dette nivået. Jeg skulle gjerne sett en enda litt bedre fysikk, særlig når det gjelder muligheten til å påvirke omgivelsene, men grafikken er egentlig slett ikke verst. En av de viktigste faktorene for å lage gode grøsserspill er dog lyden. En skummel og helst stressende lyd er det som skal til for å sette selv den mest erfarne gameren på nåler foran skjermen. I CF er lyden en svakhet. Den er rett og slett ikke skummel nok til å la det gå kaldt nedover ryggen på deg, og den har mye av skylden for at spillet beveger seg mer i retning av action i forhold til grøsseren RE4.

Jeg hadde i begynnelsen problemer med å bli venn med kontrollen. Den var etter min mening tung og vanskelig. Men etter hvert ble jeg vant til den, og nå syns jeg faktisk den er genial. Den gjør at det er enkelt å bevege seg framover samtidig som man sikter med et våpen. Dette kommer ekstremt godt med når du skal navigere deg fremover i de trange gangene og rommene inne i skipet, hvor ting skjer fort. Hvis du ikke klarer å sikte, skyte og treffe på et sekund kan det være for sent.

Dette er en annonse:

Innledningsvis sammenlignet jeg CF med Resident Evil. Dette var vel en overdrivelse, da dette ikke helt kan måle seg med denne serien. Men det er en stemningsfylt tittel som i hvert fall gir Xbox-eiere et alternativ fra samme gate som RE. Spillet er ganske så underholdende, men som sagt - noe Resident Evil er det ikke. Fint hvis du er på jakt etter et actionspill som lar deg liste deg litt rundt med en pistol istedenfor å løpe rundt som en gærning med maskingeværet på autofire.

Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Dette er en annonse:
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
Cold Fear
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God kontroll og dugelig stemning.
-
Kjip lyd, litt lineært, og i det hele tatt lite nytt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Cold FearScore

Cold Fear

ANMELDELSE. Skrevet av Per Skøien

Kystvaktyrket er kanskje litt mer actionfylt enn man først skulle tro? Likevel - Cold Fear må finne seg i å leve i skyggen av Resident Evil 4

0
Cold Fear

Cold Fear

FORSPILL. Skrevet av Alan Vittarp Rasmussen

Kystvakten finner et zombieinfisert skip i urolig sjø og, blir pent nødt til å ta turen ombord. Alan har sett nærmere på spillet.Loading next content