Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Commodore 64 gjenoppstår

Forsøker igjen å reise seg fra askeskyen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Commodore USA reintroduserer den bestselgende PC-modellen noensinne, Commodore 64. Den splitter nye klonen tilbyr moderne komponenter og muligheter, pakket inn i et kabinett så tro mot 80-tallsoriginalen som overhodet mulig.

Da den originale Commodore 64 inntok markedet i 1982 var den en av de første datamaskinene med en prislapp for massene. Med mer enn 17 millioner solgte enheter i løpet av sin livssyklus står den i en nostalgisk særstilling som mang en datanerds første møte med dataverdenen.

Selskapet Commodore USA skaffet seg tidligere i år rettighetene til både Commodore og Amiga-navnene, og planlegger nå å bringe flere gamle travere tilbake til markedet i genuin retroånd. Først ut er altså Commodore 64, hvorav basismodellen kommer ustyrt med en Intel Atom 1,8GHz-prosessor på et mini-ITX-hovedkort og Nvidia Ion2-grafikk. Minnet kan utvides fra originalt 2GB DDR3 til 4GB. Videre kommer den med et DVD/CD-drev, eller Blu-ray om ønskelig. Lagringsenheten er en harddisk på 1 terrabyte.

Av tilkoblingsmuligheter stiller Commodore 64 med alt man forventer av en moderne datamaskin. En 6-i-1 kortleser, 5 USB 2.0-kontakter, HDMI, DVI-D, VGA, PS2-innganger for tastatur og mus, 3.5mm lydutganger med støtte for 6-kanals lyd, samt RJ45 LAN.

Hva hadde vel en slik maskin vært uten støtte for de gode gamle 8-bits spillene man spilte på originalen? Commodore 64 tilbyr rask tilgang til en C64-emulator direkte fra BIOS. Selve operativsystemet er deres eget Workbench 5, men det er også mulighet for å legge til alternative operativsystemer, som Windows eller Linux.

Dette er en annonse:

Så da er det bare å juble for hardbarkede Commodore-fans. Noen lanseringsdato eller tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Commodore 64
Commodore 64
Commodore 64
Dette er en annonse:
Commodore 64

Relaterte teksterLoading next content