Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Corsair IronClaw Wireless

Corsair har virkelig forbedret seg selv, og leverer nå en mus som simpelthen bare kan alt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Corsair har vært på litt av et oppdrag de siste par årene og rebrandet deres tilbehørsstrategi. Dermed leverer de ikke lenger bare effektive komponenter til din desktop, men nå står de også fremst i markedet for mus, tastatur og headset. Vi har for eksempel latt oss imponere tidligere over deres nyeste headset, Corsair HS70 SE, særlig over designet og konseptet som ligger bak. Nå går turen til deres nye mus, som Corsair håper blir et nytt flaggskip for firmaet akkurat som DeathAdder var for Razer.

HQ

Musen heter IronClaw, og nei, den er faktisk ikke helt ny. Den kom nemlig ut i kablet utgave tidligere i år, og har allerede høstet gode anmeldelser over hele fjøla. Musen ble rost for dens effektive ergonomiske design og robuste byggekvalitet, og nå kommer den ut i en trådløs utgave hvor brukerens egne valg og preferanser vektlegges mest.

Corsair IronClaw WirelessCorsair IronClaw Wireless

Musen heter rett og slett bare IronClaw Wireless, men den er ikke bare en trådløs utgave av samme modell, men en lettere utbygget utgave av den. Nå som forsinkelsen på signalet er så lav, og at den valgfritt kan kables med en microUSB, kan man like gjerne kalle den "IronClaw Pro".

Selve enheten er laget med forskjellige materialer. "Ryggen" er i bløt plast med en gummioverflate som er svetteresistent, slik at hånden din ikke glir av ved bruk. Langs siden glir en mild tommelfingerstøtte ut i en slags granulert gummi, som uten tvil er designet for å holde tak i resten av hånden din også. På venstre side finner man i alt fem museknapper som naturligvis kan programmeres etter eget ønske, og for å skru opp og ned på DPI-en finner man ytterligere to knapper på toppen i forlengelsen av hjulet.

Dette er en annonse:

Musen har et design som virker å ha tatt noen hint fra Roccat Leadr, som har de samme høye knappene plassert relativt tilfeldig utover musen. Ideen er visst å gi spilleren valg, og det er forståelig, men vi skulle gjerne sett at disse kunne fjernes for å forhindre feiltrykk i kampens hete, og det hendte adskillige ganger i testperioden. Til gjengjeld kan vi kun rose Corsair for å ha plassert tre LED-lys i venstre side som enten kan indikere hvilken profil du benytter eller hvor mye batterilevetid som gjenstår.

Corsair IronClaw Wireless

Og den allsidige funksjonaliteten stopper ikke der. Du kan opprette forbindelse via 2.4GHz med den medfølgende dongle, eller bare ganske enkelt via Bluetooth. Nettopp denne allsidigheten viste seg raskt å bli svært brukbar, idet vi i testperioden skiftet mellom gaming og enkel Ultrabook-bruk, som jo ikke er utstyrt med USB-A.

Uansett hva man foretar seg sørger Corsairs Slipstream Wireless-teknologi for at forsinkelsen er under 1ms, og under testperioden var den både uhyrlig effektiv og lynkjapp, selv i de mest twitchy skytespillene. Samtidig gjorde Pixart PMW3391-sensoren på 18.000 DPI at presisjonen gikk rett i taket - vi er dog fortsatt under den overbevisning at å benytte en sensor med så høy DPI kan betraktes som overkill. Dessuten kan både knappene og DPI-en din stilles inn via den ganske glimrende iCUE-softwaren, som kan lagre innstillingene dine via en innebygd hukommelse. Smart!

Dette er en annonse:

Kontaktene i knappene er Omron, og virker derfor glimrende. Vi beveger oss inn i "fancy uten å være prangende"-territoriet, mest fordi Corsair ikke finner opp hjulet på nytt her. Til gjengjeld er RGB-belysningen skrudd ned, og den finnes bare på tre steder: I logoen, på baksiden og fremsiden.

IronClaw Wireless er uhyrlig godt konstruert samlet sett, og samme hvilken arbeidsoppgave vi slengte etter den leverte den på effektivt vis. Faktisk er det lett å betrakte denne som en solid konkurrent til posisjonen om den beste tråløse gaming-musen markedet har å by på sammen med Razer Lancehead og Roccat Leadr. Det innebærer dog at man er vill etter museknapper plassert både her og der, og det ergonomiske designet er best designet for store hender. Men igjen - på samme måte som med HS70-headsettet - godt jobbet, Corsair!

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content