Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Corsair Voyager A1600

Kan du streame fra en bærbar datamaskin? AMD og Corsair tror det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hva mangler markedet? "En dedikert streaming laptop", bestemte Corsair. Så så de på Elgato og sa; "Du er det."

HQ

Selv om prisen virker bratt, over £ 2800 for en maskin med en Ryzen 7 6800HS, Radeon 6800M med 12 GB GDDR6 VRAM, 16 GB DDR5 RAM og 1 TB NVMe samt en 16 "IPS 240Hz-skjerm i 2560 x 1600, er det ikke oss bare dødelige det er rettet mot, men den ekstreme bruken av Elgato-produkter viser at det er noe veldig rettet mot en bestemt målgruppe, Sannsynligvis videoskapere og profesjonelle streamere. Designet kan være for alle skjønt, det er subtilt og industrielt på en god måte.

Det må sies at på spesifikasjoner alene er det vanskelig å sammenligne. Det er ikke mange andre datamaskiner som har en Ryzen 7, men deretter et grafikkort på 12 GB eller mer, og det samme gjelder panelet. En ROG G15 er kanskje det nærmeste når det gjelder spesifikasjoner, med et dårligere grafikkort, men da også bare 600 kroner billigere. Og de har ikke den rare designen der datamaskinhengslene er alt som sitter fast, og etterlater et stort hull under skjermen slik at berøringsknappene som er bak et LCD-panel virkelig kan bli riper og skrapet. Jeg forstår ikke den logikken.

Corsair Voyager A1600

Det første du legger merke til med Voyager A1600 er den store S-tasten makrolinjen øverst, med en fin Corsair-logo i midten som skifter til en klar batteriindikator. Knappene kan programmeres, og mens ideen er god, ville jeg personlig foretrukket taktile knapper i stedet for et berøringsgrensesnitt. Dette er selvfølgelig for å integrere Elgatos Stream Deck-programvare og deres kameraprogramvare. Et 1080p 30fps kamera med en rimelig mikrofon er integrert av samme grunn. Mest av alt er jeg bare glad for at en fysisk knapp slår av kameraet. Og jeg er enig i at tysk-neon-gul og svart er Corsairs farger, men klaffen foran kameraet bør ikke være i en slik gul farge når resten av rammen er i svart. Det stikker seg ut altfor mye.

Dette er en annonse:

Det er ganske mange tilkoblinger, for eksempel USB-4 med Thunderbolt 3, som er den nye USB-C 40 Gbit / s-standarden som støtter Corsairs egen Slipstream. Det er også snakk om tilkobling til f.eks. mus via radiobølger, og DBS, som på ingen måte er forklart. I hovedsak er det en integrert del av WIFI 6E, og er noe ekstra som Qualcomms WIFI-systemer kan bruke (Dual Band Simultaneous), hvor du bruker både 2.4 GHz- og 5 GHz-båndet samtidig for å få en lavere forsinkelse på signalet. Det er ikke noe nytt , men Qualcomm er laget spesielt for spill over WIFI. Imidlertid forstår jeg absolutt ingenting om at Voyager A1600 ikke har en Ethernet-port og HDMI. 100% trådløs streaming og samtidig spill virker ikke som svaret, spesielt med tanke på at WIFI utenfor Nord-Europa sjelden er noe å rope om. Ja, du kan trekke ut Displayporten via USB-C-kontakten, men igjen, hvorfor ikke bare ha en HDMI-port i den?

Tastaturet er ganske fint. Det er Capellix-lysdioder under tastene, og Cherry MX ULP-brytere brukes. Det er solid, taktilt, og alle tastaturer bør i det minste lages slik. Jeg må innrømme at selv om jeg er teknisk veldig imot styreflater for noe annet enn helt grunnleggende bruk, er denne Microsoft Precision-styreflaten i glass faktisk godt laget, og er til og med behagelig å bruke. Det er som om friksjonen mellom fingrene og selve platen i stor grad er borte - det er strålende.

Corsair Voyager A1600

Dessverre er den eneste USB-A-porten på høyre side, noe som aldri er smart når du bruker en kablet mus og er høyrehendt. Den kunne bare ha blitt plassert på venstre side. Faktisk burde det ha blitt antatt at siden designet er fullstendig konvertert til USB-C, er en USB-A-port for lite. I tillegg kan du selvfølgelig bruke Slipstream, men den støttes bare av den aller nyeste og dyreste Corsair-enheten, så med mindre du vil bruke Bluetooth, blir du tvunget til å bruke den ene USB-A-porten som er tilgjengelig for musen din.

Dette er en annonse:

Høyttalerne er fine for en bærbar PC, bedre enn så mye annet, men morsomt nok ikke verdt mye mer enn det. Det er fin talegjenkjenning, og noe som ligner ekte mellomtone. Å snakke om Dolby Atmos-lyd fra et par bærbare høyttalere som hevder å ha "selv de mest subtile lagene og detaljene som kommer til liv" er litt irriterende generelt. Min påstand er at det er fysisk umulig med begrensningene til en bærbar datamaskin fysisk og økonomisk. Streamingdelen fungerer bedre enn du skulle tro; Det er gjort ganske enkelt å gjøre funksjoner med denne berøringslinjen, men hele streamingdelen er også veldig dominerende i måten grensesnittet er satt opp på.

Datamaskinen er ganske tung på 2,4 kilo, og batteriet er en 99Wh. Corsair sier at de får åtte timer med videoavspilling ut av det, jeg må innrømme at jeg bare fikk litt over fem timer. Merk deg, det er der den bare kjører på det integrerte grafikkortet, og har den virkelige tingen slått av.
Skjermen er den virkelige stjernen - den er fantastisk konsistent i fargegjengivelsen, og det er en av svært få ganger hvor jeg har samme følelse av kvalitet som en egen skjerm. Jeg er vanligvis ikke så glad i 16:10, og det er jeg fortsatt ikke, men med hardcore streaming-profilen i tankene, er det i det minste fornuftig. 240Hz er ganske fint når du blir vant til det, og det er ganske rart å gå tilbake til 144Hz, det føles, vel, mindre flytende, mindre organisk. Responstiden er 3 ms, det er IPS, og det er ingen oppgitt DCI-P3-dekning.

Det meste administreres gjennom ICUE-programvaren, men jeg savner en enkel måte å oppdatere GPU og brikkesett gjennom ICUE. Du må vite hvordan du gjør det selv nå, og jeg tror det bør integreres når alt annet er enkelt og tilgjengelig. Det vil heller ikke måle hva CPU-temperaturen er, som jeg må si er ganske relevant. Faktisk hadde jeg veldig vanskelig for å finne programvare som jeg kunne bruke til å få tilgang til CPU-temperatursensoren.

Kjølingen i maskinen er ikke veldig godt beskrevet, men jeg kjørte alt på maksimal innstilling under benchmark-tester. Dette kostet da også 51 dB på lydtrykkmåleren. GPU-en kjører normalt 51 grader, og stiger deretter til 78 når den skyves til det ytterste.

Og så til forestillingen. Ganske generelt mange spill ville ikke kjøre i standard 1440p, men holdt 1600p. Derfor kan tallene være vanskelig å sammenligne.

Corsair Voyager A1600

3D Benchmark


 • Tidsspy: 4997

 • Tid Spy Ekstrem: 7478

 • Speed Way: 1904

Assassin's Creed Valhalla


 • 1080p: 125

 • 1600p: 82

Cyberpunk 2077 uden Ray Tracing


 • 1080p: 95,83

 • 1600p: 56,28

Skitt 5


 • 1600 p: 83,7

Divisjonen 2


 • 1600p: 67

Total krig: Warhammer III


 • 1080p: 77,1

 • 1600 p: 46,4

Far Cry 6


 • 1600p: 94

Når man ser på tallene, og ja de er skjevt av at det er 1600p og ikke 1440p for mange, men på det er heftig prispunkt vil jeg si at ytelsen er minst 10%, og i noen tilfeller opptil 15%, under det jeg med rimelighet kan forvente av en så kostbar maskin.

Ja, jeg er fullt klar over at det er rettet mot streaming, men hvis du ikke har noen takhøyde, det vil si noen ytelse i reserve, kan det raskt bli et problem å spille og streame samtidig, spesielt hvis det er et spill som kan føre til at ytelsen svinger mye.

I tillegg er det noen designvalg og utelatelser jeg synes er vanskelig å forstå, for eksempel mangelen på HDMI-port og den enkle USB-A-porten. På den annen side er skjermen fantastisk, så det er ikke som om det er en dårlig start, men kanskje de burde ha latt noen flere mennesker ha innspill til hvordan en slik datamaskin skal utformes, noe man må anta at de har gjort med et så brukervennlig streaming- og berøringssystem.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Alt i en sentral pakke, flott skjerm, brukervennlig streaming.
-
Ytelse og pris stemmer ikke overens, mangler tilkobling, lager mer støy enn den burde.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Corsair Voyager A1600

Corsair Voyager A1600

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Kan du streame fra en bærbar datamaskin? AMD og Corsair tror det.Loading next content