Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Counter-Strike: Condition Zero

Counter Strike: Condition Zero

Counter Strike er et av verdens mest spilte online-spill! Nå har utvikleren Valve bestemt seg for å videreutvikle en singelplayer versjon. Vi har testet den.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Counter Strike (CS) er et av verdens mest spilte online-spill! Nå har utvikleren Valve bestemt seg for å videreutvikle en singelplayer versjon av det, men selvfølgelig inneholder det full multiplayer også. CS har en veldig emosjonell og dedikert gruppe fans i ryggen, hvilket har satt tvil i mang en sjel når nyheten om Condition Zero kom. Er det virkelig et lurt trekk? Trenger vi virkelig en slik versjon av spillet "vårt"? Spillet i seg selv har fått en veldig lett grafisk oppussing, en del nye maps å spille på samt en del nye våpen. Jeg vet det allerede er veldig mange der ute som har testet dette spillet hjemme, så her kommer litt info til dere som ikke er totalt "hackerhoder" og gjerne vil vite hva som venter dere...

HQ

For å dekke det som er nytt med spillet først, så skal jeg gå litt inn på singelplayer delen av det. Du spiller som forskjellige typer spesialstyrker fra diverse land, altså ingen en spesiell styrke kan velges og heller ingen spesifikk person. Man får dermed muligheten til å besøke større deler av verden og teste ut de forskjellige styrkenes arsenal. Du får spille som: britiske SAS, tyske GSG 9, amerikanske Navy SEALS og franske GIGN. For de fleste som ser for mye film vil det trolig ringe noen bjeller ved disse navnene, for dere andre betyr det rett og slett at dere får leke med mange forskjellige våpen. Brettene til disse oppdragene du skal ut på er ikke spesielt givende for spilleren. Du vil finne deg selv løpende rundt på kjedelige, statiske områder som ikke gir deg en følelsen av spenning eller krig på ett eneste punkt. En trist og forutsigbar AI gir deg heller ikke mye utfordring spillmessig, og det ender fort opp med at du bare sprinter deg igjennom det du kan av brett, uten at det gir deg noen nevneverdig glede.

Spillets story er heller ikke av det spennende slaget. Siden hvert eneste oppdrag er med forskjellige styrker hele tiden, er det ikke en gjennomgående historie, men bare korte briefinger om hva det ene meget korte oppdraget etter det andre handler om. Gud så kjedelig det blir i lengden. Grafikken, som er oppdatert fra den siste versjonen av multiplayeren (CS 1.6), er ikke mye givende heller. Nå skal det sies at CS aldri har vært tungt basert på god grafikk men heller spillbarhet, noe denne grafiske oppussingen stiller litt i vranga her. Grafikken er altså bittebittelittegranne bedre enn det vi har sett før, med andre ord en totalt unødvendig "finpuss" som bidro til lite annet en å få spillbarheten til å falme litt. Jeg vil fortsatt påstå at CS innehar den beste spillbarheten noen sinne (ved siden av Unreal Tournament og Quake) i denne sjangeren, men det mister dessverre noe av flyten her. Så med andre ord, denne delen av spillet er ikke en grunn til å kjøpe det. Men kanskje er det noe annet godis gjemt i denne lille pakken?

Det som virkelig er Counter Strike, er nemlig multiplayer. For de som ikke har spilt det ennå, dreier det seg om å spille som enten antiterrorist (CT) eller terrorist (T), hvert av disse "lagene" har et oppdrag å utføre hver runde. Som CT skal du enten redde gisler eller desarmere en bombe plantet av T, og som T skal du da holde gisler fra CT eller bombe ett av to mål. I Condition Zero har de lagt med en multiplayer variant som skiller seg fra den versjonen som spilles online for øyeblikket (1.6). For eksempel er samtlige maps er pusset opp igjen, slik at de nå har en mer "virkelighetsnær" look, hvilket for så vidt er helt kult enkelte plasser. Det er blitt tilføyd en hel haug med nye maps å spille, som for så vidt også er positivt, hadde det ikke vært for at kartene er ganske så uoversiktige og generelt dårlig designet. De har bommet på den gode blandingen av åpne plasser og trange korridorer som vi kjenner fra tidligere, nå er det nesten ikke annet enn trange korridorer som kommer til å gi deg en god senebetennelse sånn som du må veive med musa for å se rundt et hvert et hjørne.

Multiplayer-delen inneholder også en bit for folk som ikke har internett enda eller foretrekker å spille for seg selv, du kan nemlig spille mot såkalte bots (AI-styrte motstandere). Det er blitt laget en del slike bots som et tillegg til CS tidligere, men ingen med noe særlig hell før nå. Bot’ene som følger med her er ganske oppgradert i forhold til det som var ute før, noe som gjør dette til en helt grei måte for nye spillere å øve seg litt før de kommer opp mot andre mer erfarne spillere online. Men for de litt mer drevne blir det kjedelig å spille med dem for lenge. En annen ting som er skremmende, er det faktum at de sier dette skal ta over for 1.6 versjonen når det kommer ut, (men man får krysse fingrene for at dette kun blir et alternativ til det som allerede er ute). Det nevnes og at alle våpen inkludert i singelplayer delen også skal kunne brukes i multiplayer. Bl.a. rakettkastere, noe jeg selv føler meg helt sikker på at ikke vil fungere i praksis. Så... er da dette noe en trenger å glede seg til? Ikke i mine øyne, nei. Det vil nok være noen der ute som vil glede seg med deler av dette, jeg har tross alt spilt verre FPS-spill (trenger ikke være stygg å plukke frem noen). For dere som allerede har vært innenfor CS-miljøet en liten stund vil nok ikke dette være annet enn ren skuffelse, dessverre. Jeg hadde virkelig sett frem til en singelplayer del av et så bra spill, men dette her bærer bare preg av slurv og kjedelige dager på kontoret til Valve.

Dette er en annonse:
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Counter-Strike er tilbake i kjent men opp pusset stil
-
Det er en utpreget mangel på nytenking her
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content