Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Counter-Strike

Counter-Strike

Counter-Strike til Xbox har vært møtt med noe skepsis fra de mer dedikerte PC-gamerne, inkludert meg selv...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Counter-Strike til Xbox har vært møtt med noe skepsis fra de mer dedikerte PC-gamerne, inkludert meg selv. Allikevel har det absolutt overbevist meg om at det er verdig en nærmere titt... Vi spiller litt CS!

HQ

Etter lang levetid på PC-fronten følte vel gutta at det var på tide å utvide horisontene sine, og ikke minst gjøre tidenes mest spilte online-spill tilgjengelig for TV-gamere, en stadig voksende del av verdens spillmiljø. Konseptet er direkte overført fra den vi er kjent med fra PC. For de som måtte være ferske, her kommer en rask oversikt over objektivet med spillet: Counter-Terrorister (CT) bekjemper Terrorister (T) på ymse forskjellige brett. Enten med mål om å bombe et mål som T (evt. desarmere bomben for å redde målet), eller redde gisler som CT (evt. hindre CT i å redde gislene).

Det som er det store skillet her, blir det faktumet at man ikke lenger bruker mus og tastatur, men gamepads. For noen vil det nok føles noe snodig, men man kommer fort inn i det. En liten plage er det allikevel at man ikke har spesielt store muligheter til å konfigurere kontrollopsettet sitt, hvilket er en ganske stor del av spillet på PC og etter min mening burde det vært det på lik linje for konsollen. Faen heller, vi spiller i stedet for å henge oss opp i det. Matchene kan man konfigurere ned til ganske grei detalj, som for eksempel rundetid, antall spillere, antall runder osv. Man kan rett og slett ha ganske strikte oppsett for matchene sine når man går live med dette spillet. I henhold til andre konsoll-shootere så er spillbareheten ok, men det finnes absolutt bedre. Grafikken er ikke spesielt imponerende, det må vel nevnes at det heller ikke har vært en viktig del av dette spillet tidligere, men dette burde de gjort noe med på konsollen, da det er noe annerledes når man skal se dette på TV. Kornete er vel ordet som best beskriver det. (NB! Denne anmeldesen ble skrevet ut fra en review-kode og grafikken er faktisk betydelig bedre i den endelige versjonen av spillet.)

Dette spillet er hovedsakelig ment som et LIVE-spill, men det kan også spilles uten en internettforbindelse, med kamper mot såkalte bot’er (datastyrte spillere). Vanskelighetsgraden kan du variere ganske kraftig, slik at du kan starte med relativt "dumme" motstandere, for deretter å jobbe deg oppover mot "proff", som har de vanskeligste bot’ene. Dette er en enkel måte å gradvis forbedre sine ferdigheter i spillet.

Antallet brett å slå seg løs på er økt ganske radikalt i forhold det som spilles i PC-verjsonen (dette grunnet en del offisielle regler når det spilles turneringer i CS. Så der har folk låst seg fast i å spille noen få, veldig gode brett.) De nye brettene er ikke spesielt bra satt opp, spesielt på grunn av kontrollen du spiller med, den er ikke akkurat godt egnet for å løpe rundt masse hjørner og trange ganger med. Men vi får selvfølgelig et lykkelig gjensyn med de klassiske kvalitets-brettene, som for eksempel de_dust2 (de_ er da forkortelsen som beskriver at objektivet på det brettet dreier seg om å plante en bombe/beskytte 2 mål.) Vi kan spørre oss om dette var en vellykket overgang fra PC, noe jeg vil si det er. De har absolutt skapt en variant av spillet som fungerer for konsoll, selv om det er ting som kunne vært bedre. Men er det ikke alltid sånn?! Jeg har absolutt tro på at dette kan hevde seg som et av de mest spilte online-spillene på konsoll etterhvert. Forhåpentligvis vil spillet kunne oppdateres via Xbox LIVE, i samme grad som på PC’en. Jeg tror nok også at det raskt vil bli en del offisielle turneringer her, som på PC. Moro skal det bli!

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Enormt potensiale med Live. God konvertering fra PC
-
Få konfigureringsmuligheter, litt skuffende grafikk
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Counter-StrikeScore

Counter-Strike

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Spilhaug

Counter-Strike til Xbox har vært møtt med noe skepsis fra de mer dedikerte PC-gamerne, inkludert meg selv...

1
Esport-proff innrømmer doping

Esport-proff innrømmer doping

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den amerikanske esport-proffen Kory "Semphis" Friesen innrømmet nylig i et intervju med Launders Cstrike at han og laget hans har benyttet seg av det reseptbelagte...Loading next content