Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Det 20 år gamle kart-racingspillet gjenoppstår med ny grafikk, men har også med seg nye baner fra både Crash: Nitro Kart og Crash Tag Team Racing.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Gaming-verden har alltid vært fylt av kamper. Fortnite mot PUBG, Mario mot Sonic, Nintendo mot Sega, men da jeg var liten var det en kamp som var viktigst: Hvem var den beste spill-karakteren? Da ble det ofte snakk om plattformer-karakterene, og selv om jeg den gang slo ett hardt slag for Crash Bandicoot, må vel vi alle idag være enige om at Mario er kongen av plattformere. Ett område hvor fansen IKKE har gitt fra seg seieren, er kart-racere. Både Crash og Mario har nemlig prøvd seg på denne sjangeren, og mens Mario har gitt ut nye racing-spill til de aller fleste av Nintendos konsoller, briljerte Crash kun med racing-ferdighetene sine en gang på Playstation 1. Nå er spillet tilbake i ny drakt, og ikke bare på Playstation 4, men også Xbox One og Nintendo Switch. Så nå kan man en gang for alle spørre: Hvor bra er Crash Team Racing EGENTLIG?

Det første man må si om Crash Team Racing: Nitro Fueled (heretter CTR) er det samme som man måtte si når de nye versjonene av de originale Crash-spillene kom i 2017: De er virkelig sjarmerende. Beenox, med flere andre utviklere (Toys For Bob, som lagde de nye versjonene av Spyro-trilogien (Spyro Reignited Trilogy), og Vicarious Visions, som lagde de nye versjonene av Crash-trilogien (Crash Bandicoot N.Sane Trilogy) har brukt tid for at karakterene skal se pene ut, ha detaljrike animasjoner og at stemmeskuespillet skal være passe 90-talls-tegnefilmaktig. Å oppleve disse karakterene kjøre rundt i CTR er mye det samme som å se på en Looney Tunes-tegnefilm.

Crash Team Racing Nitro-Fueled
Crash Team Racing Nitro-FueledCrash Team Racing Nitro-Fueled
Dette er en annonse:

Heldigvis er det ikke bare presentasjonen til CTR som imponerer. Når original-spillet kom ut på 90-tallet hadde det noen unike mekanikker som gjorde at det ikke bare gled inn i mengden. Utvikler Beenox har turt å omfavne disse mekanikkene i 2019, og ikke pusse de ned så de passer inn med dagens Mario Kart-standarder. CTRs sladdemekanikk er nok den største forskjellen, hvor man må bruke to knapper for å sladde samtidig som man bryter sladden hvis man svinger i motsatt retning. Dette er en mekanikk som for noen kanskje høres tungvint ut, og som definitivt har en større læringskurve, men som blir desto mer givende når man lærer seg hvordan mekanikken fungerer, og kan svinge seg gjennom banene i høy fart.

Banene er også detaljrike, og godt designet. Her har Beenox beholdt mye av originaldesignene, forbedret noen få punkter, og mest av alt oppgradert det visuelle. Banene er fulle av karakterer, liv, farer og mye annet rart og spennende, og hvis man ser seg rundt ser man ofte noe man ikke la merke til i runden før. Banene er også relativt smale med mange skarpe svinger, som blant annet betyr at det er enda mer utfordrende å sladde da man ofte ikke klarer det i en hver sving fordi de enten er for skarpe, eller at du kanskje kommer inn fra feil vinkel. Dette bidrar også til at CTR har en skarpere læringskurve, men igjen bidrar det til at spillet er meget givende å mestre.

Den største seieren til CTR ligger nok i mengden spill man får for pengene. Man får nemlig en god del mer enn originalen, da dette spillet også henter innhold fra de senere spillene Crash Ntro Cart og Crash Tag Team Racing! Den største modusen i spillet er Adventure Mode, hvor du spiller som en valgfri karakter fra Crash-universet (du har cirka ⅓ låst opp ved start, og får resten etter hvert), og må vinne en mengde kappløp for å slå onde Nitros Oxide som selvfølgelig vil overta verden. Her blir karakteren din akkompagnert av enten gode Aku Aku eller onde Uka Uka, og så må du vinne nok kappløp til at Nitros synes du er god nok. Denne modusen er stappfull av korte, underholdene klipp hvor diverse karakterer snakker deg ned før (og etter) at du har slått dem ned i støvlene, og her og oser spillet sjarm en viss rørlegger bare kan drømme om.

Crash Team Racing Nitro-Fueled
Dette er en annonse:
Crash Team Racing Nitro-FueledCrash Team Racing Nitro-FueledCrash Team Racing Nitro-Fueled

I tillegg til Adventure Mode har du både offline og online mulitplayer-moduser, en Battle Mode, og diverse andre småmoduser, så her har du nok å henge fingrene i! Du låser også opp nye karakter-kostymer, mynter og deler til karten din, som du kan pynte på når du vil! Du kan kjøpe et begrenset antall deler i en egen butikk-del (slapp av, ingen mikrotransaksjoner, du betaler med myntene du vinner i løp), så her kan man sitte i timesvis og låse opp nye deler. Det eneste dumme her, er at man av en eller annen grunn ikke vinner mynter hvis man ikke er koblet til nettet, som er greit på PS4 og Xbox One, men kjipere når man kjører en haug med kappløp på flyet i sommerferien på Switchen, men ikke får full gevinst.

Det er dessverre ikke det eneste problemet med CTR, og selv om de er små, må disse også nevnes. Dette spillet ser veldig pent ut, og spiller veldig bra, men har forferdelig trege load-times. Det kan ta over et halvt minutt å laste inn baner, og det er lang tid i 2019. Et annet problem er at man kun har veldig begrensede valg om man vil endre hvordan kontrolleren fungerer. Man har to satte knappeoppsett som ikke er så veldig annerledes, og det er det. Igjen, vi er i 2019. Da er ikke dette godt nok. Heldigvis er alle disse problemene ting som er mulig å fikse via patcher senere, og Beenox har allerede vært flink med å patche online-problemer, så det er godt mulig dette også blir fikset!

CTR er imponerende. I 2019 har Beenox gitt ut et racingspill som ikke bare kan måle seg med Mario Kart, jeg mener at det overgår det! CTR er like bra teknisk, og gir så mye mer til spilleren i form av oppblåsbare deler, Adventure Mode og annet, at seieren må gå til punggrevlingen! Dette var stas å få tilbake i rampelyset, og med lovnader om mer content i løpet av året, da også med en viss lilla drage involvert, er dette et spill jeg glatt anbefaler enhver som er fan av kart-racers!

Crash Team Racing Nitro-FueledCrash Team Racing Nitro-FueledCrash Team Racing Nitro-Fueled
Crash Team Racing Nitro-Fueled
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Solid og unikt gameplay. sjarmerende karakterer og baner, og en godt laget, innholdsrik og sjarmerende Adventure Mode.
-
For lange lastetider, for begrensede kontroll-valg og Ingen mynter når man er offline.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Crash Team Racing Nitro-FueledScore

Crash Team Racing Nitro-Fueled

ANMELDELSE. Skrevet av John-Edvard Genius

Det 20 år gamle kart-racingspillet gjenoppstår med ny grafikk, men har også med seg nye baner fra både Crash: Nitro Kart og Crash Tag Team Racing.Loading next content