Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Crazy Taxi 3: High Roller

Crazy Taxi 3: High Roller

Det opprinnelige Crazy Taxi ble en solid kassasuksess på Dreamcast. Spørsmålet er, om dette rettferdiggjør utgivelsen?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det opprinnelige Crazy Taxi ble en solid kassasuksess på Dreamcast. Det tilbød en unik og fengende arcadeopplevelse. Nå er det tredje spillet i serien kommet eksklusivt til Xbox. I stedet for å være en unik opplevelse, så er det nærmest en oppsamling av de to tidligere titlene. Spørsmålet er, om dette rettferdiggjør utgivelsen?

Crazy Taxi - Den samme tralten
Strukturen har overhodet ikke endret seg. Du kan kjøre i tre bydeler- Small Apple, Glitter Oasis og West Coast - hvor det finnes en rekke taxisjåfører. Først velger du en av områdets fire unike sprø personligheter, og deretter setter du deg bak rattet. Simpelt og greit. Kjernen i spillet er å plukke opp kunder og avlevere de på deres ønskede destinasjon. Kundene står rundt omkring på gatene. De er alle omgitt av en ring, og parkerer du innenfor denne, så hopper folk inn i taxien. Nå gjelder det så å komme frem til den ønskede destinasjonen så fort som mulig. Dette gjøres ved å manøvrere taxien gjennom trafikken, og innimellom utføre noen halsbrekkende "crazy moves".

Etterhvert som du beveger deg fremover, så vil din(e) passasjer(er) komme med påvirkede kommentarer til din kjøring. Tråkker du hardt på gasspedalen og er hurtig med kontrollen, så kommerr du frem i tide. Alt avhengig av hvor hurtig du har løst oppgaven, får du lagt til mer tid til din samlede tidssum, samtidig med at du får mer tips fra kunden. Denne prosedyren utfører du så med nye kunder og nye destinasjoner, inntil du går tom for tid. Kontrollen av taxien er intuitiv. To av knappene benyttes til at akselerere og bremse. Venstre analoge kontroller brukes til å styre. Mens A og B knappen bestemmer om du skal gire opp eller ned. Deretter kan du bruke Y knappen til å utføre et "crazy hopp". Ved å utføre forskjellige kombinasjoner av bevegelser kan du også åpne for en rekke nye livsviktige bevegelser. Disse gir kortvarige fartsbooster, og hjelper til å manøvrere i f.eks skarpe hjørner. Nettopp fordi du hele tiden nesten holder på å gå tom for tid, så er det viktig at du bruker dine turboegenskaper og manøvreringer til rett tid. Bruken blir naturligvis hemmet av at det ikke alltid er like lett å utføre dem i hektiske situasjoner.

Næh - neon og glitter
De forskjellige scenariene er rimelig forskjellige, og byr alle på deres spesialiteter. For eksempel så har Small Apple et stort nett av undergrunnstunneller, som du kan bruke som snarveier. Utover det byr scenariene på ørkener, havner, motorveier og mye annet snacks. Områdene er generelt veldesignede, kanskje en liten anelse små. Det er mange stilige små detaljer, som f.eks.kjøring under vann. Her vil passasjeren fortsatt hoppe opp og ned, men hans stotrende bemerkninger vil nå bli avløst av bobler. Det er også en rekke småspill tilgjengelige. De er veldig varierede, og fungerer fint for å finjustere ferdighetene dine. Noe nytt er at du har muligheten til å lagre dine replays på harddisken. Disse råherlige stunta, spektakulære hoppa, den hesblesende kjøringen, kan du deretter nyte i fred og ro fra seks forskjellige vinkler.

Dette er en annonse:

Forventninger?
Teknisk sett når ikke Crazy Taxi 3 helt opp til forventningene. Det er ikke fordi det er noe galt med tittelen. Det har seg bare slik at spillet mangler nytenkning. Faktisk minner konverteringen til Xbox uhyggelig mye på det opprinnelige spillet til Dreamcast. Selv om teksturene er blitt glattere og oppløsningen er knivskarp, så er det fortsatt det samme spillet. Dette er selvfølgelig underbygget av at to av scenariene er akkurat de samme som i Crazy Taxi 1 og 2. Det er veldig mangelfullt på effekter, det er enkelte lysglimt her og der. Spillet har også falt kraftig i frameratehastighet på denne versjonen til Xboxen. Dette gjør seg spesielt gjeldende i Glitter Oasis, som er totalt utilgivelig.

Lyden består av noen sporadiske men vel utførte effekter. Særlig er stemmene med på å gi en god stemning. Man kan også velge å spille med musikk og det med kun tre band - Offspring, Bad Religion og Citizen Bird. Stilen og låtene er ensformige og er absolutt ikke noe å skrive hjem om. Det er også veldig underlig at man ikke kan importere sin egen musikk.

Selv om Crazy Taxi 3 til tider er underholdende, så blir man spist av med et produkt som ikke har opplevd noen evolusjon siden den store utgivelsen i 1999. Det føles unektelig som om man forsøker å tjene gronker på en utgivelse av en tidligere hit. Dette er dessverre blitt et problem for Xboxen. Vi får håpe at de kanskje lærer av sine feil og etterhvert lager kvalitetsprodukter til den ellers så anerkjente konsollen.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Fengende i en periode. Enkelt å komme i gang med.
-
Teknisk utdatert. Man mister raskt interessen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Spill Crazy Taxi 3 over internett

Spill Crazy Taxi 3 over internett

NYHET. Skrevet av Jonathan Leijonberg

Sega i Japan melder om at de har en arkadeversjon av Crazy Taxi 3 under utvikling. Spillet skal komma i to forskjellige kabinetter, som dessuten skal kunne gå online.

0
E3: Crazy Taxi 3: High Roller

E3: Crazy Taxi 3: High Roller

NYHET. Skrevet av Jakob Møller

Crazy Taxi 3 er som navnet antyder, et sykt taxi-spill. Din oppgave er selvfølgelige å transportere kunder... enda en gang.

0
Nye Crazy Taxi 3 screenshots

Nye Crazy Taxi 3 screenshots

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Crazy Taxi 3 er som kjent på vei til Xbox. Sist fredag postet vi de første screenshotene fra spillet, men siden disse var av en råtten kvalitet, fant utvikleren ut at det nok var best å sende ut et par nye hi-res screens.

0
Crazy Taxi 3: High Roller screens

Crazy Taxi 3: High Roller screens

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Sega's populære taxi-spill er tilbake i forrykende form med Crazy Taxi 3: High Roller til Microsoft’s Xbox. Sega har enda ikke sendt oss en skikkelig bunke screenshots, så du må nøye deg med tre stykker og den første infoen om spillet.Loading next content