Norsk
Gamereactor
esports
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Danske Hoej vant Hearthstone HTC Spring Championships

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den største Hearthstone-turneringen denne sommeren ble nettopp avsluttet i Shanghai, og det var den danske spilleren Frederik 'Hoej' Nielsen som stakk av med tittelen som HTC Spring-mester og premiepengene på 60 000 dollar. Dette gir ham også en billett til sluttspillet i verdensmesterskapet senere i år, og det samme gjelder de tre neste på listen. Gamereactor var på plass for å bivåne det hele.

Hoej slo Aleksandr 'Kolento' Malsh 3-0 i finalen, og endte dermed opp med fem seire og kun ett tap gjennom hele sluttspillet. Semifinalen endte også på 3-0, da mot Anthony 'Ant' Trevino. I den andre semien slo Kolento ut Yvehenni 'Neirea' Shumili med jevne 3-2.

Den totale premiepotten var på 250 000 dollar, så det var flere som kunne reise hjem med full lommebok. Kolento fikk 40 000 for sin andreplass, mens tredje- og fjerdeplass fikk 20 000 dollar hver.

Shanghai Expo var utsolgt i forbindelse med turneringen, og de 1500 publikummerne sørget for topp stemning hele vele veien - til tross for at alle de kinesiske deltakerne røk ut i gruppespillet. De europeiske spillerne gjorde det veldig godt, og endte opp med tre blant de fire beste.

Den eneste nordiske spilleren, altså vinneren Hoej, benyttet presskonferansen til å takke fansen for all støtten på sosiale medier. Han sier at det var med på å løfte ham frem hele veien til seier.

Stemningen under turneringen var fantastisk. Ifølge Hearthstone Esports Franchise Lead, Che Chou, ønsket Blizzard å ha en turnering på nivå med Blizzcon i Kina, og etter å ha sett hvordan dette ble mottatt er det tydelig at det ble en suksess.

Se listen med de åtte beste under bildet.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Photo: Frederik Nielsen
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Photo: Arttu Rajala

De åtte beste plasseringene:

1. Frederik "Hoej" Nielsen (Danmark)
2. Aleksandr "Kolento" Malsh (Ukraina)
3.-4. Yvehenni "Neirea" Shumili (Ukraina)
3.-4. Anthony "Ant" Trevino (USA)
5.-8. Dima "RDU" Radu (Romania)
5.-8. Shih-Ming "Kuonet" Kuo (USA)
5.-8. Paul "CitizenNappa" Yang (Australia)
5.-8. Ki Yin "Mage" So (New Zealand)

Relaterte teksterLoading next content