Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Def Jam: Icon

Def Jam: Icon

Rappere møtes i et jevnt kampspill uten sjarme. Joachim har funnet frem gullkjedene og den tunge hiphop musikken til anmeldelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Et fightingspill med hip-hop-stjerner, hørtes ut som en like dårlig idé som Britney's Dance Beat. Overraskende nok fikk Def Jam Vendetta god mottakelse av både publikum og kritikere da det ble lansert i 2003. Det er mulig spillserien har fått et par ansiktsløftninger på fire år, men gud bedre så kjedelig dette er. Def Jam: Icon er like interessant som å koke nudler.

Nå skal det sies at jeg kanskje ikke er i målgruppen her, men dette illustrerer også noe av svakheten ved Def Jam. Spillet er svært nisjepreget, og sjelden har jeg følt meg mer ekskludert. I det du mater konsollen med spillet, dundrer hip-hopen ut av høytalerne, og gangsterballetten er i gang. På den andre siden vil jeg tro hip-hoppere kan ha mye å hente. Soundtracket er for eksempel spekket med de største stjernene, noe jeg tror vil falle i god jord hos mange teenage-gangstere.

For alle oss andre føles Def Jam: Icon derimot som et rimelig ordinært fightingspill. Forskjellen er at du her har du muligheten til å hamre løs på diverse rapkjendiser. Hater du for eksempel Sean Paul, som meg, får du en gyllen mulighet til å ta knekken på svinet en gang for alle. Problemet er bare at du selv ofte ender opp som kattemat for gangsterløvene.

Ser vi bort i fra den høye vollafaktoren, har Def Jam: Icon mange likhetstrekk med Fight Night-serien. Ikke unaturlig siden EA Chicago står bak begge spillene. Kontrollmekanismen er i stor grad den samme, med bruk av de to analoge spakene til å slå og sparke. Samtidig kan du fyre av et par tette slagserier med de fire knappene på høyre hånd. Styre-mekanismen er forholdsvis intuitiv, men dessverre litt grunn for viderekommende spillere. Dette er også et av de punktene som gjør at spillet faller gjennom for alle som ikke er lidenskaplig interessert i hiphop, og ikke minst Def Jam som plateselskap.

Dette er en annonse:

Def Jam: Icon skiller seg derimot kraftig fra andre fightingspill gjennom aktiv bruk av musikk. Rytmen i sangene er med på å påvirke omgivelsene, noe du i beste fall kan utnytte, og i verste fall bli et offer for. Samtidig har musikken mye å si for din stamina. Rapperne er mer utholdene hvis de sloss med sin egen musikk i bakgrunnen.

Def Jam: Icon lanseres sammen med Playstation 3 i Europa. Spillet kommer også ut til Xbox 360. Allikevel er ikke grafikken så mye å heise flagget for. Det meste er forholdsvis likt alle andre EA-spill, og det betyr fire til fem hakk under Gears of War-standard.

Def Jam: Icon slår muligens knock-out på gangstere i Los Angeles, og wannebes her hjemme. For oss andre blir det derimot litt for lite engasjerende.

Def Jam: Icon
Dette er en annonse:
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
Def Jam: Icon
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Enkel kontroll. Moro hvis du har en hip-hop`er i magen.
-
Intetsigende for alle som ikke er wannebe-gangstere.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Def Jam: IconScore

Def Jam: Icon

ANMELDELSE. Skrevet av Joachim Gresslien

Rappere møtes i et jevnt kampspill uten sjarme. Joachim har funnet frem gullkjedene og den tunge hiphop musikken!



Loading next content