Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
DMC Devil May Cry

DMC Devil May Cry

Dante er tilbake med nye triks i ermet og ny frisyre, men er det lurt å reparere noe som ikke er ødelagt? Tomas har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En tåkefull formiddag i de dødeliges verden banker en mystisk dame på Dantes campingvogn. Dante lemper seg ut av sengen sin og går til døren. Klær kan han ta på seg senere. Gårsdagen tilbrakte han på strippeklubb med skytevåpen og sprit. Mannfolkting. Han får knapt åpnet døren før de dårlige nyhetene kommer på rekke og rad. «Du er i fare», «De har oppdaget deg». Advarslene kommer for sent. En flokk demoner trekker Dante inn i limbo, en verden mellom demonenes verden og vår egen. «Dårlig dag å være fyllesyk på» erklærer vår helt, før han går i gang med det han kan best: Å drepe demoner.

Ninja Theorys revitalisering av Capcoms klassiske actionspillserie er blitt møtt med skepsis fra store deler av Devil May Cry-fansen. Helt siden vi fikk se de første bildene av spillets fornyede hovedperson har mange avskrevet DMC Devil May Cry som djevelens verk. «Spillet kjører ikke i seksti bilder i sekundet!» og «Dante har feil hårsveis!» er blant de mange klagene som er blitt rettet mot spillet. Jeg var ikke ukritisk til et par av frihetene utvikleren av Heavenly Sword og Enslaved: Odyssey to the West tok seg med DMC-universet jeg heller, men etter å ha lagt hundrevis av døde demoner bak meg føler jeg omsider at jeg er om bord. La en ting være klart: Dette er et spill av høy klasse.

DMC Devil May Cry

Det er mye som er nytt i DMC Devil May Cry, men kjernen er mer eller mindre den samme. Du skal drepe demoner og det skal gjøres med stil. På slutten av hvert nivå blir du gitt en poengsum som bestemmes av hvor variert slåssestilen din er, og av hvor raskt og effektivt du sender dine fiender tilbake til helvete. Ved siden av muligheten til å låse opp skjulte brett og ulike vanskelighetsgrader er det dette jeg brukte mest tid på etter at jeg hadde rundet spillet.

Dette er en annonse:

Selve kampsystemet er raskt og reaksjonsbasert, og burde ikke være helt fremmed for fans av serien. Man har imidlertid flere våpen enn tidligere. Å lære seg å time unnvikelsesmanøvre og å sjonglere fiender er som alltid djevelsk moro, men mestringsfølelsen man får når man benytter hele våpenarsenalet til å bygge enorme kombinasjonsangrep er simpelthen himmelsk. Hvis man derimot velger å ikke jakte på stilpoeng og i stedet benytte seg utelukkende av noen få angrep vil spillet trolig føles repeterende temmelig raskt.

DMC Devil May Cry

Man møter demoner av alle størrelser og fasonger. Noen må drepes på en spesiell måte, mens andre er immune mot enkelte våpen. Det finnes også fiender som hjelper hverandre, og motstandere som foretrekker å angripe fra distanse. I tillegg finnes det minibosser som det kreves litt ekstra for å få has på, men som er desto mer tilfredsstillende å legge i bakken.

Bosskampene, som har vært en av seriens sterkeste sider er fortsatt underholdende, men akkurat her er kanskje ikke DMC Devil May Cry helt på høyde med de andre spillene i serien. Bossenes angrepsmønstre er litt vel enkle å gjennomskue, og selv om kampene er storslagne og nervepirrende er de mer forutsigbare enn hva de har vært tidligere.

Dette er en annonse:

Det er blitt lagt mye arbeid i å gjøre spillet filmatisk. Kameraet er blitt plassert tettere bak ryggen til Dante og Lock-on systemet er borte. Kampene er følgelig mer intime og en smule mindre oversiktlige enn hva man er vant med. Overgangene mellom filmsekvenser og spilling er mer sømløse, og historie og gameplay er tvunnet tettere sammen. Dessverre har bildeopptdateringen en lei tendens til å halte litt i disse overgangene, uten at det er noen enorm plage.

DMC Devil May Cry

Handlingen er ikke like høytidelig som i tidligere spill, og dialogen er langt mer vulgær. Noen vitser blir kanskje i overkant dumme og spillets dialog kunne kanskje vært litt mindre basert på banning, men samtidig virker selve historien mer fokusert og bedre presentert enn mye av det jeg har sett fra Devil May Cry tidligere. Hvis det er mulig å være harry på rett måte er dessuten dette spillet nettopp det. De fleste filmsekvensene er humoristiske og underholdende, og et par av de er ordentlig spennende. Hva mer kan man ønske seg?

Den gotiske stilen serien er kjent for har måttet vike for mer urbane omgivelser. Lengter du ikke etter en trist og grå asfaltjungel trenger du allikevel ikke fortvile. De spillbare sekvensene utspiller seg som regel i limbo, der omverdenen din er i demonenes makt. Veier utvides, vegger vokser og en kort heistur kan bli til et bunnløst stup. På denne måten lykkes utviklerne med å lage varierte omgivelser, selv med en pregløs by som utgangspunkt. De dynamiske omgivelsene er flotte å se på og danner dessuten et godt bakteppe for spillets solide plattformhopping.

DMC Devil May Cry

Musikken i spillet står Noisia og norske Combichrist for. Blandingen av dubstep og sint elektromusikk er toneangivende for stemningen i spillet, og de aggressive rytmene passer bra til den brutale slåssingen. Melodiene i de roligere scenene fortjener også skryt, så Ninja Theorys lydteknikere kan gi seg selv et aldri så lite klapp på skulderen.

Faktisk burde hele Ninja Theory kunne si seg fornøyde med egen innsats. Istedenfor å følge Capcoms velprøvde oppskrift gamblet de og ga spillserien en helt ny vri. En del av det serien er elsket for er borte, men DMC Devil May Cry fyller tomrommet med sine egne kvaliteter. Alt i alt er dette en meget god start på spillåret 2013.

DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
DMC Devil May Cry
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Engasjerende kampsystem, tøffe våpen, filmatisk action, utfordrende plattformhopping, brukbar historie, bra musikk, harry
-
Bosskampene burde være mer utfordrende, kamper kan bli litt uoversiktelige, tidvis litt mye av det samme, såpass harry faktisk...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • AndyLonn
    Det er blitt mer og mer vanlig i filmindustrien å lage nyinspillinger av klassiske filmer. Dette er også sant i spillindustrien, hvor både Mortal... 9/10
  • projecthammer
    DmC: Devil may Cry er laget av Ninja Theory, teamet bak spill som Heavenly Sword og Enslaved. Jeg har ingen tidligere erfaring med spill fra dem, men... 8/10

Relaterte tekster

DMC Devil May CryScore

DMC Devil May Cry

ANMELDELSE. Skrevet av Tomas Veiden

Dante er tilbake med nye triks i ermet og ny frisyre, men er det lurt å fikse noe som ikke er ødelagt? Tomas har satt karakter...Loading next content