Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Dragon Ball Xenoverse 2

Dragon Ball Xenoverse 2

Vi tvilte aldri på at Dragon Ball Xenoverse 2 ville bli et godt Dragon Ball-spill, men er det det beste? Vi har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det har blitt sluppet mange Dragon Ball-spill opp gjennom årene, og til tross for litt varierende kvalitet var det første Xenoverse-spillet et godt tilskudd. Dragon Ball Xenoverse 2 er en forbedring på nesten alle områder, men i likhet med det første har også dette noen feil.

Vi kan begynne med det positive. Slåssingen er bedre og mer stabil enn tidligere, animasjonene likedan, og de ikoniske Dragon Ball-angrepene er heftige å se på. Du må holde øye med utholdenheten din under kampene, for du blir sårbar når den blir for lav. Denne lar deg bevege deg veldig raskt over slagmarken, og den åpner for ulike ferdigheter. Kombinasjonssystemet er også enkelt å forstå, så du kan få gjort mye skade uten å måtte ty til de spesielle ferdighetene. En blanding er dog å foretrekke.

Dragon Ball Xenoverse 2
Dette er en annonse:

Rollespillmekanikkene i Xenoverse er dessuten like solide som fightingspillmekanikkene. Du kan lage din egen figur, og du har flere innstillingsmuligheter sammenlignet med forgjengeren. Du velger blant fire raser som alle har hver sine sterke og svake sider, du kan endre på ansiktet, gi den et navn og en stemme. Dette gjør at figuren du skaper føles som din egen, men ikke uten at den også passer inn i Dragon Ball-verdenen.

I tillegg kan du endre på utrustningen figuren din skal bære med seg, og denne avgjør ting som hvor sterk, treg eller noe midt i mellom du er. Det er dessuten enklere å få tak i utrustning enn tidligere. Du er fortsatt nødt til å jobbe litt for noe av det, men det er ikke like slitsomt som i forgjengeren. Det er også verdt å nevne at spillet har fått to valutaer, og disse er Zeni og TP-medaljer. Zeni får du ved å fullføre oppdrag, mens medaljene er belønningen din for såkalte Parallel Quests.

Dragon Ball Xenoverse 2

Du får altså oppgraderinger ved å spille deg opp i nivå, men du kan også kjøpe noen ferdigheter i hub-verdenen kalt Conton City. Denne byen har en stort utvalg av butikker du kan handle i, bygninger du kan utforske og spillfigurer du kan snakke med. Den er i det hele tatt veldig stor, og detaljnivået er imponerende. Inntil du lærer å fly kan du kjøre rundt, og det er en mye bedre løsning enn å traske rundt til fots.

Dette er en annonse:
HQ

Livet i Conton City er soleklart mer ...levende enn i forgjengerens Toki Toki City, og det er mulig å snakke med flere av NPCene. Her kan du ta på deg en rekke ulike oppdrag, eller kanskje lære deg nye ferdigheter fra kjente trenere som Krillin, Piccolo og Vegeta med flere. Historien vil ta deg til nye steder, men vi skal ikke avsløre stort mer enn det.

Som nevnt er såkalte Parallel Quests tilbake, og disse kan du spille både over nettet eller offline. De er mange i tallet, og de har litt mer substans enn forrige gang. Online-delen av Parallel Quests har blitt bedre og mer stabil, og det mulig for opptil seks spillere å være på samme lag i ulike kamper.

Dragon Ball Xenoverse 2

Akira Toriyamas ikoniske stil skinner som vanlig gjennom, og spillet har absolutt det tradisjonelle Dragon Ball-utseendet. Figurmodellene har blitt litt forbedret, og det er lett å se at de har både flere detaljer i tillegg til sterkere farger.

Historien i Xenoverse 2 kommer nok til å gjøre fansen fornøyd, men den stikker seg ikke ut som noe mer en ok. Den minner mye om historien vi fikk i det første Xenoverse, og for de som lurer kan vi si at den kan strekkes ut til å vare i nesten 30 timer. Dette avhenger naturligvis av hvordan du spiller, men det er fortsatt lenge.

Dragon Ball Xenoverse 2

Dragon Ball Xenoverse 2 har likevel sine problemer, og et av de store er kameraet. Det bød på problemer flere ganger, og spesielt innendørs var det lett å bli sint. Lastetidene er også tidvis altfor lange, og jeg opplevde flere ganger at dårlig leppesynkronisering stakk kjepper i hjulene for innlevelsen min. Som en siste klage vil jeg nevne at sideoppdragene ikke blir oppført noe sted, så jeg måtte memorere hvor oppdragsgiveren befant seg. Dette har veldig mange andre spill løst med et lite tillegg i menyen, og jeg skulle gjerne ha hatt noe lignende her.

Totalt sett er Dragon Ball Xenoverse 2 et spill som tilbyr veldig mye innhold, og det vil kunne underholde spillerne i mange timer. Det kan være greit å ha litt kunnskap om serien før du kaster deg uti dette, men for fansen er det stort sett forbedringer å finne.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Rikt på innhold, forbedret kampsystem, gode rollespillelementer, og den velkjente stilen sitter fortsatt som et skudd.
-
Noen i overkant lange lastetider, historien føles veldig lik som i forgjengeren, og kameraet bød på en del irritasjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Glorfindel
    Den erkejapanske serien man ikke engang trenger å være manga eller animeinteressert for å ha kjennskap til, er tilbake. Det er få lisenser som... 6/10

Relaterte tekster

0
Dragon Ball Xenoverse 2Score

Dragon Ball Xenoverse 2

ANMELDELSE. Skrevet av Brandon Green

Vi tvilte aldri på at Dragon Ball Xenoverse 2 ville bli et godt Dragon Ball-spill, men er det det beste? Vi har satt karakter...

1
Beta-gameplay fra Dragon Ball Xenoverse 2

Beta-gameplay fra Dragon Ball Xenoverse 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Dragon Ball Xenoverse 2-betaen ble avsluttet i går, og vi har naturligvis passet på å spille litt. Hvis du ikke fikk anledning til å teste den selv, kan vi kanskje trøste...Loading next content