Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Drømmefall: Den Lengste Reisen

Drømmefall: Den Lengste Reisen

Norske Funcom dyppet en stor pensel i malingspannet for seks år siden, og malte et fantastisk eventyr på PC-skjermene verden over. Seks år senere maler de videre ...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jordens maktbalanse er endret. Europa ligger i ruiner, USA styres av et gigantisk selskap, og Afrika har blitt den nye stormakten. Zoë Castillo er en 20 år gammel bioingeniørstudent som befinner seg i Casablanca. Året er 2219. Zoë har droppet ut av skolen og mangler en mening med livet. Heldigvis skal hun snart finne en.

HQ

Drømmefall er oppfølgeren til Den Lengste Reisen, der vi for første gang ble presentert for en framtid med verden splittet i to deler; en for vitenskap og en for magi. Hovedpersonen April Ryan var en skifter, hvis oppgave var å opprettholde balansen mellom verdenene. Den Lengste Reisens utrolige gameplay og historie førte til utallige utmerkelser og priser, og det ble kåret til "Game Of The Year" i flere medier. Spørsmålet er om oppfølgeren kan leve opp til forventningene.

Overalt hvor Zoë snur seg ser hun skjermer. På dem viser det seg en liten jente som hvisker "Finn henne. Redd henne". I begynnelsen tror Zoë dette skyldes en økende forekomst av støy på verdensnettet som har forstyrret all digital kommunikasjon den siste tiden, men da det skjer flere mystiske hendelser blir hun kastet ut på en reise som tar henne med mellom verdener.

Drømmefall finner sted ti år etter Den Lengste Reisen. Ragnar Tørnquist og resten av Funcom har levert en av de beste historiene som noen gang har blitt fortalt innenfor rammene av et spill. Hovedkarakterene Zoë, April, og Kian skildres med en troverdighet som bør være et forbilde for andre spillprodusenter som vil redde eventyrsjangeren fra å dø ut. Dialogen er av ypperste klasse og skuespillerne i den engelske versjonen, som undertegnede testet, fortjener lønna si ned til minste krone. Resten av persongalleriet, bestående av de mange skapningene man møter underveis, er også svært godt skildret. Funcom har laget et voksent spill med et hendelsesforløp som krever innsikt og forståelse i både kultur, religion, vitenskap og historie for ikke å gå glipp av deler av handlingen. Menneskene i spillet handler ut i fra motivasjon som ikke nødvendigvis blir forklart så tydelig. Det være seg stolthet, frykt, ære, eller usikkerhet. Man får følelsen av å møte ekte mennesker med egne historier og egne liv som er med på å øke troverdigheten til Drømmefall enda et par hakk.

Grafikkmessig stråler også spillet, det vil garantert gi deg inntrykk som får nakkehårene til å reise seg både av skrekk og fryd samtidig. I byer vises reklamesnutter på skjermer i bakgrunnen, i naturomgivelser er årer i trær og refleksjoner på vannet gjengitt perfekt. Lyddesignet er også av høy kvalitet med lydsekvenser som understreker og støtter opp om stemningen.

Dette er en annonse:

Derfor er det med et tungt hjerte jeg må si at Drømmefall skuffer. De av oss som har opplevd det geniale Den Lengste Reisen vet at Funcom er i stand til å skape virkelig spillmagi, mens Drømmefall ender opp som en slags hybrid mellom spill og film. Historien er så tydelig i fokus at det blir lite plass for gameplay og følelsen av å utforske den fantastiske verdenen Drømmefalls grafikere har malt opp.

De definerende øyeblikkene i Den Lengste Reisen, som oppfordret til nysgjerrighet og engasjement er erstattet av en overfladisk presentasjon som setter spilleren til side. Drømmefall vil rett og slett for mye, og ender mest opp som film, ikke spill.

Gameplayet er ikke helt tilfredsstillende heller. Selv om Funcom skal ha et stort pluss i margen for å prøve å gjøre noe nytt ved å innføre et kampelement i eventyrspill er ikke dette særlig gjennomført. Kampene blir mest irriterende. Kunne ikke Funcom heller videreutviklet sjangerens egentlige kjennetegn; oppgaveløsningen? Drømmefall er heller ikke på langt nær det vanskeligste spillet du kommer til å spille i år.

Slutten er kanskje det verste med hele spillet. Når Drømmefall virkelig begynner å bli spennende og man sitter og biter negler og venter på hvordan alle de løse trådene skal nøstes opp: Ja, da bestemmer Funcom seg rett og slett for at det hele er over. Spillet slutter, og det som skulle vært et crescendo, blir et knallhardt antiklimaks. Et tredje kapittel er planlagt, men i følge Ragnar Tørnquists personlige web-blogg er det ikke garantert at det kommer et nytt avsnitt. Det er flere avgjørende faktorer som spiller inn, blant annet salget av Drømmefall.

Dette er en annonse:

Dette vil uansett gi deg flere gode opplevelser, og det er nesten verd å investere i et norsk spill bare for å støtte utviklingen videre. Om Drømmefall får den samme suksessen som Den Lengste Reisen, gjenstår å se, og det er ingen tvil om at spillet fortjener all oppmerksomheten. Rundt 15 til 20 timers god underholdning får du uansett. Det er bare det at vi vet at Funcom kan så mye, mye bedre.

Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
Drømmefall: Den Lengste Reisen
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Fantastisk grafikk, enestående historie og fremragende skuespillere
-
Noe enkelt gameplay, og det sluttet så plutselig?
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Lefty
    Dette var et spill jeg hadde gledet meg veldig til å spille. Det første spillet er kanskje det beste eventyr spillet jeg har prøvd. Så jeg... 5/10
  • Palamina
    Som en som ser The Longest Journey som Gud over adventurespill (i min oppveksttid), og som ventet lenge lenge (vi snakker Funcom her...) på en... 6/10

Relaterte tekster

0
Drømmefall: Den Lengste ReisenScore

Drømmefall: Den Lengste Reisen

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Rosmo Hansen

Norske Funcom dyppet en stor pensel i malingspannet for seks år siden, og malte et fantastisk eventyr på PC-skjermene verden over. Seks år senere maler de videre ...Loading next content