Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Echochrome

Echochrome

2 +2 er ikke alltid 4. I Echochrome blir det 5. Eller pi. Alt ettersom hvilken vinkel du ser det fra. Kim har vridd hjernen i den logiske plattformpuzzleren Echochrome.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Spill som Echochrome kommer altfor sjelden. Noe så unikt og nyskapende beviser at realisme ikke nødvendigvis er alfa og omega i dataspill.

Echochrome
En trapp

Rent konseptmessig er Echochrome helt genialt. Du styrer hele spillebrettet som ser ut som en strektegning der en figur går rundt. Alt er i svart og hvitt, ukomplisert og enkelt. Ved første øyekast. Poenget med spillet er å samle sammen ekko som er spredt rundt på brettet. Til å begynne med er dette ganske lett, men det blir progressivt vanskeligere.

Echochrome
Et hull
Dette er en annonse:

Konseptet baserer seg på Oscar Reutersvärds umulige konstruksjoner, så det hele handler om perspektiver og bruken av dem. Dette innebærer at du for eksempel kan skjule hull i banen med overgangen over deg som fører til at hullet ikke vises og dermed kan figuren gå over uten å falle igjennom. Ulogisk og logisk samtidig. Du kan også få figuren til å komme høyere på brettet ved å flytte plattformen over deg ned på plattformen under. Disse blir da som én og figuren kan komme seg opp. Det hele er egentlig ganske vanskelig å forklare, fordi spillet er laget for å få deg til å tenke annerledes enn det du er vant til.

Spillet vinner høyt på grafikk og lyd. Grafikken er unik, alt er sort og hvitt og enkelt. Musikken er behagelig og beroligende, som er veldig bra da frustrasjonen på noen av brettene blir ganske høy.

Echochrome
Et kors

Selv om spillet er nyskapende og ganske spesielt er det mangler og feil ved det som jeg har problemer med å tilgi. Det er snakk om hårfin presisjon for å få figuren til å gå dit du vil, og på noen av brettene mister man oversikt alt for lett. Selv om dette er litt av poenget, er det også det som er mest frustrerende.

Dette er en annonse:

Kontrollen er heller ikke den beste. Å bruke analogstikken blir slitsomt etter en liten stund, og spillets styring mangler rett og slett presisjonen som kreves av og til. Echochrome er et greit spill for de som liker puslespill, for resten er det nok ikke verdt frustrasjonen.

Echochrome
Echochrome
Echochrome
Echochrome
Echochrome
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Nyskapende, spennende konsept, mange brett
-
Frustrerende kontroll
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

EchochromeScore

Echochrome

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

2 + 2 = 5. I hvert fall i Sonys originale nye puzzle-spill. Kim Visnes har vridd hjernen rundt geometriske former i Echochrome, og leverer sin dom innenfor.Loading next content