Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Enthusia: Professional Racing

Enthusia: Professional Racing

Konami debuterer i racing-sjangere, men hva har de å by på? Bernt har tilbakelagt mil etter mil i Enthusia: Professional Racing!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var en gang for noen dager siden en liten guttepjokk som gikk sin vante gang til postkassen for å sjekke etter regninger og andre ubehageligheter. Plutselig blant det fæle lå en liten konvolutt fra Gamereactor og oppe i den lå det et meget etterlengtet spill, nemlig Enthusia Professional Racing. Gutten var i ekstase og tenkte at dette kunne bli en spennende affære. Så han la på sprang hjem og fyrte opp Playstation 2 konsollen sin og smekket skiven i rommen. Nå skulle det kjøres tenkte gutten! Vi tester Enthusia Professional Racing.

HQ

I denne jungelen med nylanserte bilspill kommer nå Konami med sitt og jeg må ærlig innrømme at de er tøffe som prøver seg akkurat nå. Jeg tenker spesielt på at Sony lanserte GT 4 for et par måneder siden, Microsoft som nettopp har lansert Forza og Rockstar Games som har kastet ut Midnight Club 3: Dub Edition til horder av kritiske gamere som oss. Om ikke lenge kan vi også stifte nærmere bekjentskap med Juiced fra Juice Games og THQ. Med andre ord Konami burde kanskje ha ventet med å slippe dette spillet som man kan sammenligne med mange av disse bilspillene. Som du sikkert også vet, er dette det første bilspillet fra denne utviklergjengen så jeg synes nå de er tøffe som utførerer dette stuntet akkurat nå. Tror nok mange andre utviklere kanskje ville ha ventet med utgivelsen og heller utsatt den litt, slik at den verste stormen rundt racingspill hadde lagt seg. Så ingen skal komme her å fortelle meg at Konami ikke har baller?!

Men over til det som jeg gleder meg mest til, og det er å kjøre bil. Jeg har lest side opp og side ned om dette racingspillet som blant annet skal inneholde fotorealistisk grafikk, godt gameplay og vil gi meg mange timers god underholdning. Som mange andre bilspill, starter dette med at du må velge profil og bil. Deretter kan du velge om du skal kjøre enkelt løp eller om du vil gå inn på Enthusia Life som er hoveddelen i spillet. Jeg valgte selvfølgelig Enthusia Life og var nå klar til å ta fatt på min racingkarriere. I stedet for å hanke inn penger, skal du her kjøre så pent som mulig uten å være for aggressiv, og selvsagt vinne, som igjen gir deg en haug med Enthusia-poeng. Disse poengene kan du videre bruke til å oppgradere kjerra eller kjøpe andre flotte doninger som du sikler etter. Men det er ikke bare, bare dette her. For innlæringskurven er høy og du må bare innfinne deg å bruke mange forsøk før du klarer å vinne løp, samtidig som du beholder eller øker dine Enthusia-poeng. Jeg for min del brukte lang tid før jeg klarte å tjene poeng og måtte lære meg banene inn og ut. Med andre ord - det går ikke an å kjøre som en selvmordsfører for det straffer seg ganske så fort. Lær heller hvordan doningene reagerer på de forskjellige banene og bli mer aggressiv etter hvert som du blir bedre og bedre.

Når det kommer til fysikken er dette noe av det beste jeg har sett. Du kan hele tiden følge med på skjermen hvor tyngdepunktet på kjerra ligger til enhver tid. Spesielt interessant er det å følge med på dette i svingene og kurvene. For de av dere som har prøvd GT4 vil dere fort finne ut at spillet har en mye bedre fysikk, men det byr ikke på langt nær på like mange biler. Gameplaymessig scorer Enthusia veldig høyt og gir meg mange utfordringer. Grafikkmessig er spillet "nesten" på lik linje med GT 4, kanskje litt dårligere. Grafikken er til tider lekker, og miljøene likeså. Stemningen følger deg overalt i spillet og gir deg hele tiden bevis på at spillene blir mer og mer fotorealistiske. Hvis vi skal sammenligne spillet mot Forza, strekker Microsoft’s spill mye lengre med større muligheter for oppgraderinger også grafikkmessig er Forza et bitte lite hakk bedre.

Musikken i spillet er heller dårlig og minner mer om musikken du hører på danskebåten når hodet verker etter et skikkelig party kvelden før. Nei, her kunne Konami gjort mye mer, men når vi kommer til motorduren får pipa en annen låt. Her er alt lagt til rette slik at du lett hører forskjellene på de ulike modellene du kjører.

Dette er en annonse:

Som jeg nevnte tidligere innehar spillet en ganske høy innlæringskurve og man bruker masse tid på å lære deg alle banene og hvordan de forskjellige bilene reagerer. Enthusia Professional Racing byr på masse variasjon og man blir aldri lei av å spille, det har Konami sørget godt for, men vil det holde mot spill som GT 4 og Forza eller andre mer arcadelike racingspill? Nei det tror jeg dessverre ikke. Hadde spillet vært lansert på et annet tidspunkt hvor det var langt mellom bilspillene, hadde jeg kanskje svart noe annet. Konami har ikke lagd et dårlig bilspill, men opp i mot de andre i sjangeren kommer spillet til kort dessverre og snipp snapp snute så var det eventyret ute.

Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
Dette er en annonse:
Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
Enthusia: Professional Racing
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God fysikk og grafikk
-
Vanskelig, litt laber musikk, kommer litt til kort
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content