Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Football Manager 2014

Football Manager 2014

Sports Interactive forsøker å gjøre manageropplevelsen tilgjengelig for flere, men klarer de å ta vare på kjernefansen? Martin har både svaret og en karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den kjente og kjære managerserien trenger vel knapt en introduksjon lenger etter å ha danket ut sine konkurrenter. Det virker nesten som de andre har gitt opp, og gitt Football Manager monopol nå. Men vil Sports Interactive fortsatt klare å utfordre seg selv, eller er det ren cruisekontroll fra nå av?

Både ja og nei.

Football Manager 2014 er delt opp i tre moduser: Klassisk, utfordringer og den vanlige karrieremodusen. Og det er vel ikke en overdrivelse at de aller fleste vil kun bruke tid på sistnevnte. Nettopp det skjønner jeg veldig godt.

Den forenkla klassiskmodusen skal være for de som er i farta og ikke har lyst til å sette seg inn i alt. Dessverre blir jeg som i fjor veldig irritert når jeg spiller denne versjonen, rett og slett på grunn av mangelen på funksjoner. Det føles ut som en demo-versjon av det fulle spillet, og tar heller ikke nevneverdig mindre tid å spille. Likevel har det en fin crossplay-funksjon, slik at du kan ta med deg din managerkarriere overalt om du har Playstation Vita-versjonen også.

Dette er en annonse:
Football Manager 2014

Utfordringmodusen gir deg en mulighet til å ta over ulike scenarioer. For eksempel sliter laget ditt med store skadeproblemer som du må komme deg ut av, eller så er målet å komme deg ubeseiret gjennom resten av sesongen. Disse har også ulike lengder og vanskelighetsgrader, men jeg finner det bare ikke spennende. Dette er scenarioer som stadig dukker opp i den vanlige karrieremodusen, og jeg setter heller pris på å støte på problemene der enn her.

Men nok prat om smårettene. Det er hovedretten alle vil spise. I år er det store lovnader om et nytt overgangsystem som skal gi mer realistiske overgangsprosesser. En hel del med ekstra klausuler har blitt lagt til, som for eksempel mulighet å få låne spilleren du nettopp solgte med en gang.

Det hele høres vel og bra ut, men det er noe som skjedd alvorlig feil her. Aldri har jeg opplevd mer merkelige overganger på så kort tid. Barcelona kjøper Cleverley. Serie A-klubben vil ha den avdanka Stabæk-midtstopperen Ville Jalasto. Phil Jones blir lånt ut til Newcastle. Slike rare overganger poppet opp hele tiden, og det i to forskjellige karrierer. Jeg vet at Football Manager skal ha og har hatt rare overganger før, men i år er det bare bllitt for mye.

Dette er en annonse:
Football Manager 2014

Endelig har det blitt framgang på interaksjonene mellom deg og pressen, i tillegg til rivalene og dine spillere. Det er deilig at man endelig kan dra på to pressekonferanser og ikke få de samme spørsmålene og svarene servert. Det gir meg faktisk lyst til å bruke funksjonen for første gang, i stedet for å la assistenten ta drittjobben for meg.

Brukergrensesnittet har alltid vært viktig i Football Manager. Og jo mer komplekst det blir, jo bedre må det være å navigere seg rundt. I år har Sports Interactive virkelig truffet spikeren. Det hele flyter fantastisk bra, det er appellerende for øyet og det har aldri vært enklere å navigere seg rundt. Alt dette er en bragd å klare for et så dypt spill som Football Manager.

Den mye omtalte 3D-kampmotoren har i år fått nye store forbedringer. Spesielt utseende og animasjonene er bedre enn noensinne. Det er ikke lengre trepinner som spiller fotball. Nå begynner det faktisk å ligne på en ordentlig fotballkamp. Selv om det fortsatt skjer en del forunderlige situasjoner på banen, så er dette utvilsomt det beste som har skjedd kampmotoren på mange år.

Football Manager 2014

Årets Football Manager prøver å nå en enda større målgruppe enn noensinne, men jeg kan ikke se for meg at dette blir spillet som gjør dette. Klassiskmodusen er for deg som heller vil være materialforvalteren enn selve manageren med alle valgene. Uansett er Football Manager 2014 en knallgod og solid spillopplevelse uten de altfor store nyvinningene. Likevel er oppgraderingene gode (minus de merkelige overgangene) og gir deg per dags dato den helt klart beste og mest komplekse manageropplevelsen noensinne.

Football Manager 2014
Football Manager 2014
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Forfriskende brukergrensesnitt, god oppgradering av kampmotoren, herlig avhengighetsskapende.
-
Rare overganger, unødvendige ekstramoduser.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Football Manager 2014Score

Football Manager 2014

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Sports Interactive forsøker å gjøre manageropplevelsen tilgjengelig for flere, men klarer de å ta vare på kjernefansen? Martin har både svaret og en karakter...

0
Football Manager 2014-betaen er igang

Football Manager 2014-betaen er igang

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

De nye innslagene i Football Manager-serien er et av høyedpunktene hver år for hobbytrenere, og i år kommer naturligvis Football Manager 2014. Hvis du allerede har...

0
Sega annonserer Football Manager 2014

Sega annonserer Football Manager 2014

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Utvikler Sports Interactive og utgiver Sega har ikke overraskende meddelt at det neste spillet i Football Manager-serien, altså Football Manager 2014, skal slippes til...Loading next content