Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Football Manager 2016

Football Manager 2016

Norge gikk på en smell mot Ungarn i går, men i dag kan du vise om du kunne gjort det bedre enn Høgmo. Her er vår anmeldelse av årets Football Manager...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det begynner virkelig å bli vanskelig å utvikle Football Manager. Spillserien er allerede så komplett og solid at det er vanskelig å finne gode områder hvor det kan forbedres. I fjor var fokuset på å personliggjøre spillet. Du skal ha større kontroll, fra hvordan du ser ut og til hvordan dine ferdigheter som manager er. Det kan virke overfladisk, men det ga spillet et mer personlig preg som jeg ikke visste at jeg savnet. Dette har selvsagt blitt videreutviklet i årets utgave.

Når du først fyrer opp FM 2016 vil du få spørsmål på hvor erfaren du er. Dette vil bestemme hvor mye hjelp og tips du får når du spiller - noe som er helt nødvendig om du er helt ny til serien. Hvis dette er ditt første Football Manager-spill er det helt latterlig mye å sette seg inn i, og det kan fort bli overveldende. Dette har imidlertid blitt løst på en god måte, slik at du ikke slipper å kaste inn årene etter ti minutter.

Valget på min første klubb falt på Stabæk, som nettopp er uten manager for tiden. Skulle jeg klare å ta Stabæk steget videre etter den suksessfulle perioden med Bob Bradley? Det ble mildt sagt hardt å holde stallen samlet før første Tippeliga-kamp. Etter noen tøffe forhandlingsmøter klarte jeg å komme meg gjennom overgangsvinduet uten å miste noen nøkkelspillere, som jo kan være skjebnesvangert i en liten klubb som Stabæk.

Football Manager 2016
Dette er en annonse:

Noe som har vært et stort og plagsomt problem de siste årene, er antallet skader man får og hvor ofte de dukker opp. Til tider skulle man tro at alle spillerne var laget av kjeks. Etter en halv sesong med Stabæk virker dette faktisk ikke så ille i årets versjon. Klart det dukket opp noen kjipe skader, men jeg fikk aldri halve laget skadet samtidig, noe som har skjedd gjentatte ganger tidligere.

Forbedringsfokuset har utvilsomt ligget på detaljene og dybden i år, utenom de to nye modusene som jeg kommer tilbake til. Pressedelen har blitt jobbet med for å gjøres bedre, selv om den fortsatt føles litt kjedelig og ubetydelig til tider. Et større og detaljert analayseverktøy er satset på, slik at du kan legge finne ut hva som er ditt lags sterke og svake sider. Etter å ha prøvd å leke litt med det virker det interessant, men jeg så ikke de store resultatene av det i selve kampene.

Dødballer er noe som gitt mye mål i FM-serien, men det har alltid vært vanskelig og lite intuitivt til å legge smarte slagplaner som skal lure mostanderlaget. Dette har blitt mye bedre i år, og du trenger ikke å sitte med det i flere titals timer for å få litt resultater ut av det. Brukervennligheten har blitt skrudd i været, som gjør at alle kan sette seg inn i det - uten at det har mistet dybden.

Football Manager 2016
Dette er en annonse:

For et Stabæk-lag som ikke har den største styrken i luften var det en vanskelig oppgave å lure motstanderen, men noen få av de innøvde triksene fungerte faktisk, og resultatet var en helt herlig mestringsfølelse.

Så til de to nye modusene. Den ene er utviklet som en slags editor som de fleste er kjente med om du har spilt en del FM. I stedet for å kunne endre alt i databasen til spillet, kan du nå lage en helt egen klubb, i selve spillet. Jeg ser ikke helt det nye med modusen, da muligheten alltid har vært der, bare at den nå har blitt mer tilgjengelig.

Den andre nye modusen er derimot mye mer interessant. Her kan du spille med venner og sette opp hvert deres lag med likt budsjett, slik at dere endelig kan finne ut hvem som virkelig er den beste i Football Manager. Ideen er utvilsomt veldig god, og du kan i tillegg velge hvor stort budsjett alle skal begynne med, og hvor stor database du kan velge mellom. Dessverre fikk jeg ikke testet denne noe nøye, men potensialet er der hvis du har noen kjepphøye kompiser du vil jekke ned.

Football Manager 2016

Tilgjenglighet er nøkkelordet for Football Manager 2016. Er du en ny spiller som aldri har fått testet serien før fordi det har virket for komplisert? Da er dette det riktige året å hoppe på vognen og ta din første jobb som manager. Aldri har serien vært mer tilgjengelig.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Aldri vært mer tilgjengelig, en hel haug med innhold, du kommer ikke til å bli lei med det første.
-
Noen nyvinninger føles lite gjennomtenkt, ikke altfor mye nytt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Football Manager 2016Score

Football Manager 2016

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Norge gikk på en smell mot Ungarn i går, men i dag kan du vise om du kunne gjort det bedre enn Høgmo. Her er vår anmeldelse av årets Football Manager...

0
82 prosent av FM 2016-salget var digitalt

82 prosent av FM 2016-salget var digitalt

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Football Manager-serien har historisk sett solgt bra, og Football Manager 2016 er ikke noe unntak. Det mest interessante vi sitter igjen med etter lanseringsuken er at...

0
Slik blir Football Manager 2016

Slik blir Football Manager 2016

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det nærmer seg vinter, og det betyr nye muligheter for deg som trenger å få utløp for din strategiske side i Football Manager-spillene. I går kunne Sports Interactive og...Loading next content