Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Football Manager 2017

Football Manager 2017

Manager-serien har klart å begeistre oss i mange år, og 2016 er sannelig intet unntak. Her er vår anmeldelse av årets versjon...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For å være ærlig, det begynner å bli vanskelig å anmelde Football Manager-serien. Den har utviklet seg enormt de siste ti årene, og har kommet til det stadiet hvor man ikke helt klarer å se hva som kan bli bedre enn hva som ble levert i fjor.

I år har fokuset ligget på presentasjonen og en hel del finpussing. Fra start må du nå sette opp din helt egen profil, og her er det massevis av muligheter. Denne profilen blir nå din startside og din standardprofil når du lager en ny karriere. Dette gjør at du sparer masse tid for hver gang du ønsker å starte på et nytt eventyr.

Football Manager 2017

Vi har fått et eget senter for sosiale medier hvor man får se nyhetssaker og Twitter-meldinger fra de som du velger å følge. Vi er jo tross alt i 2016, så det føles helt riktig. I nyhetsstrømmen, som nå er omdøpt til "innboks" får du en mer brukervennlig opplevelse. Det meste kan gjøres i selve innboksen, slik at du slipper å rote deg fra side til side for en enkel avgjørelse. Delegeringen for de tonnevis med arbeidsoppgavene som en manager har er nå lettere å fordele og ha kontroll på. I tillegg er assistenten sine presentasjoner lettere å forstå.

Dette er en annonse:

Den store forbedringsbiten til Football Manager ligger utvilsomt i kampmotoren. I år får vi se spillerene gå inn på gressmatten, dommeren markere hvor ballen og muren skal stå, den nye måten man nå tar avspark på og de vanlige forbedringene som flere animasjoner og så videre. Alt dette gir en mer troverdig og helhetlig opplevelse. Likevel er det fortsatt mye merkelig som foregår på banen i løpet av en kamp. Rare avgjørelser fra spillere som ikke gir mening kommer man stadig vekk borti. Klart det skjer mye merkelig på den virkelig fotballbanen også, men langt ifra så ille som dette.

Football Manager 2017

Som hvert eneste år ble den første karrieren satt til Norge og Stabæk for å ta den vanskelig oppgaven etter at Bob Bradley valgte å dra videre. Fjorårets versjon slet veldig med lite troverdig bud og overganger mellom klubbene både i Norge og resten av verden. Etter å ha vært gjennom to overgangsvinduer virker dette mye mer solid i år. Ingen av overgangene jeg la merke til var urealistiske og ingen av storklubbene i Europa ville ha middelmådige norske spillere, som de merkelig nok alltid vil ha før.

Nå som karrieredelen har vært så solid de siste årene har utvikler Sports Interactive sett i andre retninger for å forbedre spillepakken. Dette har resultert i "Create a Club" og "Fantasy Draft" som ble introdusert i forrige utgave. Disse har fått mer kjøtt på beinet i form av funksjoner og presentasjon, uten at den vanlige FM-spilleren vil benytte for mye tid på de. Det er nemlig realistiske opplevelser og virkelige spillere som alltid står i søkelyset, og slik vil det nok være en god stund fremover også.

Dette er en annonse:
Football Manager 2017

Football Manager 2017 er enda et nytt steg i riktig retning for serien. Overgangene og menyene har fått en real overhaling som gjør det enklere og mer realistisk for deg som manager. Neste år håper jeg på et enda større fokus på kampmotoren, for det er der potensialet til FM-serien ligger nå. Resten av opplevelsen er nesten så bra som den kan være, og det er ingenting ellers det er nødvendig å gjøre noe drastisk med. For deg som ikke har svidd av over 100 timer med 2017-versjonen enda, er det ikke noe å vente på. FM-avhengigheten venter på deg.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Overgangene er mer realistiske, den nye innboksen og presentasjonen
-
Kampmotoren trenger fortsatt litt mer finpussing
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Football Manager 2017Score

Football Manager 2017

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Manager-serien har klart å begeistre oss i mange år, og 2016 er sannelig intet unntak. Her er vår anmeldelse av årets versjon...

GR Live spiller Football Manager

GR Live spiller Football Manager

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Mens Gamereactors egen Martin Andresen jobber på spreng med å skrive ferdig anmeldelsen av Football Manager 2017 (publiseres på torsdag), så har Gamereactor Live tenkt...Loading next content