Det originale Froggerspillet fra 1981 var i sin tid et svært populært arkadespill. I dag finnes det flere gratisversjoner av spillet på nettet, og utvikler Konami har gitt ut hele 25 varianter av dette spillet siden den gang. Frogger 3D er det nyeste spillet på lista, og med det kan det konstanteres at forandring ikke alltid fryder.
For de uinnvidde: Frogger går ut på å styre en frosk fram til målet, samtidig som man unngår hindringer som kjørende biler. Denne ideen tas et hakk videre i Frogger 3D, hvor frosken kan hoppe på og styre andre frosker med forskjellige, nyttige evner. Målet er og nå tre forskjellige mål i hvert brett. I tillegg er det bosskamper i slutten av hver verden, hvor frosken tar et oppgjør med blant annet en lastebil. Disse kampene er dessverre aldri spennende, og av en eller annen grunn virker det som om de kun er til stede for å vise frem 3D-effekten.
Det er tydelig at utviklerne har prøvd å legge et episk element til Frogger 3D, med store biler, dramatisk musikk og lokasjoner som New York City. 3D-effekten tas også i bruk ved å la frosken klatre opp på noen bokser for å utføre et lengre hopp. Kontrollene fungerer greit, og de som har spilt Frogger før vil ikke ha noen problemer med å tilpasse seg.
3D-effekten er mildt sagt irriterende i Frogger 3D, og det er mest fordi utvikleren har bestemt seg for at ting skal kastes mot skjermen absolutt hele tiden. I mange av banene blir alle bilene påkjørt av en lastebil, og dermed blir alle de andre bilene slengt mot skjermen. Dette er kanskje kult å se på den første gangen, men faktumet at dette skjer flere ganger på samme brett gjør det til et irritasjonsmoment. Smaken er som baken, men det er ikke til å stikke under en stol at Frogger 3D klarer seg bedre uten 3D-effekten.
Frogger var i utgangspunktet et arkadespill, og det synes i Frogger 3D. Spillet er nemlig kun gøy i svært små doser, mest fordi spillet føles ensformig etter hvert som man låser opp flere brett. Små innovasjoner som mørke, bokser man må hoppe over, og hindringer som må spises opp av større frosker er dessverre ikke nok til å skape en variert spillopplevelse. Man kan dog samle mynter i hver bane, og noen steder kan man finne skjulte mål, noe som øker gjenspillingsverdien litt.
Hvis man spiller i små doser er Frogger 3D faktisk litt gøy, men når man først har gjennomført en økt som varer lengre enn 15 minutter legger man raskt merke til hvor kjedelig og ensformig det er. Det er flere spillmoduser i spillet, men disse kan kun låses opp ved å samle massevis av mynter i hver bane, og å begi seg ut på den ferden er ekstremt kjedelig. Hadde hovedmoduset, Arcade Mode, vært mindre ensformig ville Frogger 3D ha hatt mye å by på.
Faktumet at det ikke er så mye mer å si om dette spillet vitner om hvor langtekkelig Frogger 3D er. Små variasjoner i spilldynamikken forekommer ganske ofte, men brettdesignet forandrer seg minimalt gjennom spillet. I små doser kan Frogger 3D by på moro, men det er så absolutt ikke anbefalt å kjøpe dette spillet av den grunn. Styr unna.