Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 2: The Lost Lords

Forrester-familiens eksistens står på spill, og det trekkes i strenger fra Yunkai til King's Landing. Vi har spilt andre episode av Game of Thrones...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ikke før vi har fått servert en saftig trailer for sesong 5 av Game of Thrones lanserer Telltale Games episode 2 av den lovende spillsesongen basert på TV-serien. Man skulle tro både gamle guder, nye guder og The Lord of Light hadde gått sammen om timingen!

Men la oss holde på hestene en smule før vi slipper jubelen løs til alle Game of Thrones-gudene. At vi får en ny episode i et episodebasert spill basert på en kjent og kjær TV-serie betyr ikke nødvendigvis at alt står på stell. Det var noe med gull og glimring og resten av det ordtaket der...

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 1: Iron from Ice tilbød oss en knallsterk åpning på en ny Telltale Games-serie, som ikke bare var innholdsmessig solid men som også avsluttet på mektig Game of Thrones-vis: Uventet, overraskende og med en slutt som etterlater oss tørste etter mer. Da er det kanskje ikke så rart at forventningsnivået skrus opp betraktelige hakk. Spørsmålet er om ikke Telltale var litt for flinke for sitt eget beste, for denne gangen makter de dessverre ikke å gjenta suksessen.

Dette er en annonse:

Etter den mildt sagt dramatiske avslutningen på første episode følger vi fortsettelsen på historien om Forrester-klanen, en mindre familie nord i Westeros som sitter på en svært sentral ressurs. Vi får stifte bekjentskap med noen vi var ganske sikre på var skrevet ut av historien forrige episode. Vi får fortsette å bli kjent med Mira Forrester der hun ledsager dronningspire Margaery Tyrell i King's Landing og Gared Tuttle der han ankommer The Night's Watch. Og på den andre siden av havet møter vi Asher Forrester, leiesoldat og trøbbelmaker på oppdrag i nyinvaderte Yunkai. Alle har sitt å stri med i hver sin ende, men hver og en av dem har ett felles mål: gjøre det de kan for å sørge for at Forrester-klanen overlever.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Sammenlignet med tempoet og dramatikknivået i forrige episode, er episode 2 på sin side langt mer tilbakelent og rolig. Det er mye snakk, og mye som skjer bak i kulissene. Mange av begivenhetene i denne episoden vil uten tvil få konsekvenser videre ut i handlingen. Likevel slipper man ikke unna følelsen av at episode 2 først og fremst føles som en transportetappe til den videre handlingen. Når man en gang i fremtiden spiller sesongen i sin helhet, vil nok dette være et deilig avbrekk i den helhetlige handlingen. Som enkeltstående episode i en serie der vi må vente to måneder per episode, blir det derimot litt kjedelig i lengden.

Som i Telltale-spill flest for tiden er det historiefortellingen som står i fokus, og har man ikke vent seg til denne stilen per nå, er det heller ingen grunn til å hoppe midt inn i en serie og forsøke. Men visse Telltale-elementer vi har blitt vant til å se, er vanskelige å spore i denne episoden. Selskapets spill har de senere årene blitt viden kjent for å tilby vanskelige og realistiske valgsituasjoner. I denne episoden virker de så å si fraværende. Joda, man har selvfølgelig valg som må tas underveis. Men i motsetning til det meste annet jeg har spilt av Telltale det siste året, føles det som om valgene i denne episoden enten ikke spiller noen rolle, er altfor opplagte eller ikke gir stort annerledes utfall uansett hva jeg måtte velge. Kan hende skyldes dette at valgene foretas nokså naturlig uten særlig betenkningstid, og at jeg raskt vet hva jeg vil gjøre i de forskjellige situasjonene. Men det er vel også problemet. Valgene i Telltale-spill skal være vanskelige, gjøres i hui og hast og etterfølges av gnagende tvil om valget var det rette (vel, det er ikke en fast formel, men det er disse valgene som i ettertid viser seg å være best). Denne episoden mangler valgene som gir deg denne følelsen, og da er de rett og slett ikke tunge nok.

Dette er en annonse:
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Som et forsøk på å kompensere for dette, velger imidlertid Telltale å introdusere oss for et par nye spillmekaniske elementer. Disse får vi leke oss mest med når vi skal lede Gared gjennom treningsøkten hos The Night's Watch, og består da i å teste hvilke våpen den unge mannen håndterer best. Men nok en gang bærer episoden preg av å være en transportetappe mot noe større: ikke før har vi plukket opp våpenet og brukt det et halv minutt, før spillet synes vi har vist det vi kan og sender oss videre. Her er det lov å håpe på flere sverdslag og armbrøstskyting med tid og stunder, men en så liten økt er ikke nok til å gjøre oss fornøyde i skrivende stund.

Alt er imidlertid ikke bare elendighet. Tross alt snakker vi om et spill basert på Game of Thrones, og serien har blitt stor av en grunn. Mye er selvfølgelig takket være et sterkt persongalleri, og også i denne episoden får vi stifte bekjentskap med noen kjente ansikter fra TV-serien. Møtet mellom nye og gamle bekjentskaper sitter godt, og dette skulle vi gjerne hatt mer av. Dessuten er det musikalske arbeidet av det stemningsfulle og gode slaget, og i denne episoden får det tre litt mer frem fra bakgrunnen.

Den grafiske stilarten er i utgangspunktet like behagelig som forrige gang, men denne gangen bærer episoden preg av å være litt mindre finpusset enn sist. Dette gir først og fremst utslag på den grafiske fronten. Kantene er kornete, enkelte bevegelser er stive og hakkete, og et par sjeldne ganger er det gjenstander som forflytter seg - ikke mye, men nok til at du akkurat legger merke til det. Telltale har riktignok mange baller i luften for tiden, men dette bør vi se mindre av i neste episode.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Alt i alt sitter man igjen med blandede følelser etter Game of Thrones - Episode 2: The Lost Lords. Man vil fortsatt ha mer, og det er fortsatt håp i sikte om at helheten av sesongen kan bli like underholdende og velfortalt som TV-serien. Men episoden alene står ikke spesielt sterkt, og bærer preg av å være en tjener som skal bære episodene før og etter på sine skuldre. Her og nå kommer man ikke unna at det blir mye prat og lite ull, og en litt mer selvstendig episode 3 er herved ønsket.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Spenningen bygger seg opp, god musikk og godt persongalleri. Det er da tross alt Game of Thrones vi snakker om...
-
Grafisk småplukk, få begivenheter handlingsmessig, valgene føles vage og lite utslagsgivende, og vi får kun leke oss i to minutter med nye spillmekaniske element.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Sesongens siste Game of Thrones-trailer

Sesongens siste Game of Thrones-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag slippes den siste delen av første sesong i Game of Thrones - A Telltale Games Series. Episoden heter The Ice Dragon, og på fredag kommer hele sesongen på disk til...

0
Game of Thrones avsluttes neste uke

Game of Thrones avsluttes neste uke

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tirsdag neste uke skriver vi 17. november, og da starter lanseringen av sesongfinalen til Telltales Game of Thrones: The Ice Dragon. Det er de vanlige formatene som...Loading next content