Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 5: A Nest of Vipers

Mens femte sesong av TV-serien er over, fortsetter Telltale Games' spillserie satt til Game of Thrones-universet. Vi har satt karakter på den nest siste episoden...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sesong fem av TV-serien Game of Thrones er for lengst over, men en trenger ikke gå med nevene i lomma i påvente av sesong seks eller bok seks (hva som enn måtte komme ut først) for det. Det episodebaserte spillet fra Telltale Games går fortsatt sin gang, og tidligere episoder har vist at spillsesongen har minst like høy spennings- og underholdningsverdi som serien. Nå som nest siste episode av spillsesongen er lansert, er spørsmålet derfor om utviklerne faktisk klarer å holde på spenningen.

Har du lest så langt, regner jeg med du allerede er innforstått med handlingen i tidligere episoder og at du tåler mindre avsløringer om det som har hendt tidligere. Ergo: Spoilere følger i resten av teksten!

HQ

Alt i alt var jeg fornøyd med valgene jeg foretok i fjerde episode på vegne av den hardt pressede Forrester-klanen. Asher Forrester gjennomførte sin del av invasjonen av Meereen på vegne av dragedronningen Daenerys. Mira skaffet seg vital informasjon i King's Landing, og begynner etter hvert å bli en ganske så egenrådig dame. Rodrik Forrester sikret på sin side en viktig symbolsk seier mot den arrogante Whitehill-klanen. Det eneste som virket ubetydelig i forrige episode var Gareds historie nord for The Wall, som verken var særlig spennende, engasjerende eller påvirkelig ut ifra mine aktive valg.

Dette er en annonse:
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Men i ekte Game of Thrones-stil vil glimt av håp raskt bli knust av opposisjonelle drittsekker og maktsyke krek. I femte episode spiller den sadistiske bastarden Ramsey en sentral rolle, og alle som har sett serien vet at dette er en kar som får Joffrey til å ligne mors beste barn. For Rodrik betyr Ramseys opptreden at veien videre må stakes forsiktig ut for å unngå Forrester-familiens undergang. Det betyr også at han må komme til bunns i mysteriet om en forræder blant dem. I King's Landing blir Mira konfrontert av selveste Cersei, som har observert handlingene hennes fra skyggene og nå tilbyr henne en ny mulighet til å skaffe seg mektige allierte - et valg som kan få konsekvenser for hennes forhold til tidligere allierte. Og langt øst for Westeros, i Meereen, må Asher Forrester nå bruke fruktene av sitt tidligere arbeid til å skaffe styrkene familien hans behøver så sårt.

Det eneste som mer eller mindre er som normalt er Gareds nye tilværelse nord for The Wall. Fortsatt jakter han på den legendariske North Grove, et sagnomsust sted som visstnok skal hjelpe Forrester-familien på rett kjøl igjen. Fortsatt virker det hele både anstrengt og søkt, og Gareds historie føles egentlig bare mer og mer som et desperat forsøk på å skvise inn litt historie fra det kalde nord inn i sesongen. Da hjelper det ikke at Gared i denne episoden må ty til både bue og sverd.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
Dette er en annonse:

Den femte episoden har nemlig endel actionsekvenser. Mengden med action føles akkurat passe, og sekvensene skaper gode pauser fra dialogene på de rette tidspunktene. Flyten mellom action, dialog og valg blir i episode fem finspisset.

Action til tross, så er det fortsatt valgene som står i sentrum i episode fem. I forrige episode begynte man å se konsekvensene av valgene fra tidligere episoder, noe som også karakteriserer denne episoden. Her blir man imidlertid ikke bare innhentet av fortiden, man må også være med på å forme fremtiden. I ekte Game of Thrones-stil kan det virke som at seriens klimaks kommer med nest siste episode, for valgene i episode fem er blant de mest vanskelige, dramatiske og avgjørende så langt i sesongen.

Samtidig som episoden er preget av dramatikk, er den også preget av en noe gjentakende følelse. De store overraskelsene uteblir, og man havner litt for ofte i et forutsigbart mønster av «dette har vi sett før.» Man kan si at forholdet i episode fem er omtrentlig femti-femti: Den ene halvparten av episoden er ordentlig spennende og gjenspeiler det komplekse Game of Thrones-universet. Den andre halvparten føles gjentakende, tam og uten de store overraskelsene.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Alt i alt klarer femte episode av Game of Thrones-spillet å holde på spenningen og gi oss god valuta for pengene. Det er et spennende spill basert på en spennende TV-serie, som igjen er basert på spennende bøker. Derfor er det ikke så rart at det fortsatt er en dramatisk og engasjerende historie vi får følge. Samtidig er det merkbart at man nærmer seg slutten, og det blir spennende å se om siste episode klarer å nøste opp alle trådene - både de gode og de mindre gode.

HQ
HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Halve episoden består av nervepirrende øyeblikk idet gamle valg hjemsøker deg og nye valg stiller deg opp mot veggen.
-
Den andre halvparten føles noe tam og forutsigbar.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Sesongens siste Game of Thrones-trailer

Sesongens siste Game of Thrones-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag slippes den siste delen av første sesong i Game of Thrones - A Telltale Games Series. Episoden heter The Ice Dragon, og på fredag kommer hele sesongen på disk til...

0
Game of Thrones avsluttes neste uke

Game of Thrones avsluttes neste uke

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tirsdag neste uke skriver vi 17. november, og da starter lanseringen av sesongfinalen til Telltales Game of Thrones: The Ice Dragon. Det er de vanlige formatene som...Loading next content