Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Game of Thrones - A Telltale Games Series

Game of Thrones - Episode 6: The Ice Dragon

Etter fire måneders pause er Telltale endelig klare med sesongavslutningen av Game of Thrones. Resultatet er ikke uventet død, elendighet og tøffe valg...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så er vi omsider kommet til veis ende, en ende som nesten forsvant ut av syne med tanke på at det har gått hele fire måneder siden forrige episode. Vi har foretatt valg etter valg i et serieunivers kjent for å sende deg dit pepperen gror uavhengig av hva du måtte foreta deg, og i sjette og siste episode av Game of Thrones-spillet får vi endelig se det hele kulminere til det forventede høydepunktet.

NB: Spoilere om forrige episode følger. Du er herved advart.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
Det er kanskje ikke særlig hyggelig nord for muren, men det er naturskjønne omgivelser om ikke annet

Det hele så ganske så håpløst ut etter forrige episode. Uansett hva du hadde gjort i tidligere episoder, ble du til slutt nødt til å ofre en av de to eldste Forrester-brødrene for å sikre den videre kampen mot Whitehill-kujonene. Nå må den overlevende (Rodrik i mitt tilfelle, ettersom jeg følte han hadde mest å vinne på å overleve) mønstre det lille som finnes av allierte styrker mot den kommende beleiringen av Ironrath. I King's Landing må Mira Forrester stå til ansvar for sine valg, og hvordan hun velger å trå videre kan få fatale konsekvenser for både henne og hennes familie. I nord kommer Forrester-væpneren Gared Tuttle omsider frem til den sagnomsuste North Grove, og også hans valg vil få følger for Forrester-klanens fremtid, men også for hans egen moralske kaliber.

Dette er en annonse:

Det er ingenting revolusjonerende ved selve spillmekanikken i sjette og siste episode av sesongen. Har du ikke blitt fengslet innen nåværende tidspunkt, har du etter all sannsynlighet lagt fra deg sesongen for lenge siden. Det er liten åpen utforsking i spillet, og her ligger fokuset som i alle andre Telltale-spill på dine valg i de konkrete situasjonene. Til gjengjeld kan episoden skimte med noe variasjon underveis, hvor krig og sniking utgjør de to hovedelementene av variasjon. Disse skaper gode avbrekk i fortellingen og bidrar til å engasjere deg mer som spiller. Det er imidlertid ingen store nyheter i denne episoden, og den som forventer knappepresisjon og krav til høye spilleevner må nok ty til andre spill.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
Det brygger til krig i sesongavslutningen av Game of Thrones

Hovedårsaken til at Game of Thrones-spillet fungerer såpass godt som det gjør, er at det er en elegant fusjon mellom to populærkulturelle univers som er kjente for god historiefortelling og vanskelige valg. Telltale har helt siden The Walking Dead blitt spillstudioet man forbinder med narrative spill med tøffe valgsituasjoner, og Game of Thrones er bok- og serieuniverset hvor samtlige valg bare fører til mer død og elendighet (spørsmålet er bare hvem som dør). Dette kommer for alvor frem i sesongens siste episode, og selv om det finnes noen små seiere å spore i episoden er det først og fremst snakk om to timer preget av død og elendighet.

Jeg merker at valgene mine har ledet opp til dette punktet, og sørger over at utfallet ikke blir bedre. På den andre siden tror jeg ikke det kunne blitt bedre om valgene hadde fortont seg annerledes. Det er et nærmest nihilistisk-fatalistisk preg over sesongavslutningen, og Game of Thrones-entusiasten i meg kjenner at det er på sin plass. Det hele blir bare så mye mer direkte når konsekvensene rammer meg, og nettopp her tenker jeg man sporer Telltale-spillenes styrke i forhold til seriene de baserer seg på: Når valgene blir dine, blir det noe personlig over dem, uavhengig av om det var det valget du ideelt sett ville foretatt deg i det virkelige liv. Gjennom spillet blir Game of Thrones-brutaliteten mer nærgående, på godt og vondt.

Dette er en annonse:
Game of Thrones - A Telltale Games Series
I King's Landing må Mira Forrester møte konsekvensene av sine valg, og foreta noen nye og avgjørende

Selv om dette er sesongens avslutning, er det fortsatt noen uløste tråder vi sitter igjen med og som jeg er usikker på om vi vil få svar på. Først og fremst føler jeg dette knytter seg til Gareds reise mot den mystiske North Grove nord for muren. Gjennom hele sesongen har Gared blitt drevet i jakten på denne, og ordene «The North Grove must never be lost» har hjemsøkt ham helt siden sesongens første kvarter. Men eksakt hvorfor den aldri må gå tapt føler jeg forblir ubesvart, eller at det i det minste ikke spiller noen stor rolle. Det forblir også noen uløste tråder knyttet til Miras opplevelser i King's Landing og hennes medhjelpere.

Noen av spørsmålene får vi kanskje svar på i fremtiden, for sesongslutten gir klare antydninger til at det kan komme en sesong til. I så fall må Telltale kjenne sin besøkelsestid og gjøre noen endringer. Først og fremst må endringene skje på det grafiske plan. Den grafiske motoren som kjennetegner Telltale-spillene begynner å bli nokså utdatert, og alle de grafiske svakhetene og feilene man skimter i løpet av siste episode understreker dette behovet ytterligere. Et annet spørsmål er om det faktisk er nok potensiale i historien til en ny sesong. Det har vært moro å spille de seks episodene, ingen tvil om det, men det er ikke gitt at det frister med en fortsettelse.

Game of Thrones - A Telltale Games Series
"Den er ikke farlig, bare man går varlig..."

Alt i alt føles sesongavslutningen av Game of Thrones som sesongavslutninger flest: Det har vært en underholdende reise, med sine oppturer og nedturer, og selv om en gjerne skulle hatt mer skal det også bli godt med en liten pause. For fansen vil både sesongen og avslutningen være verdt tiden, skjønt høydepunktet fortsatt er å finne midt i sesongen og ikke i avslutningen.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
En alt i alt tilfredsstillende konklusjon på et møte mellom to konsept kjent for god historiefortelling og vanskelige valg.
-
Grafiske svakheter, og noen løse tråder som forblir uløste ved spillets slutt, åpen slutt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Sesongens siste Game of Thrones-trailer

Sesongens siste Game of Thrones-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag slippes den siste delen av første sesong i Game of Thrones - A Telltale Games Series. Episoden heter The Ice Dragon, og på fredag kommer hele sesongen på disk til...

Game of Thrones avsluttes neste uke

Game of Thrones avsluttes neste uke

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tirsdag neste uke skriver vi 17. november, og da starter lanseringen av sesongfinalen til Telltales Game of Thrones: The Ice Dragon. Det er de vanlige formatene som...Loading next content