Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Game & Wario

Game & Wario

Marios pengegriske rival er endelig klar for å innta Wii U, og med seg har han sine kjære kompanjonger og tvilsomme spillideer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Game & Wario er en slags videreføring av Wario Ware-serien, så de fleste tipper nok at Game & Wario er en kombinasjon av Wario Ware og Nintendo Land, og at de herlige og hektiske mikrospillene blir tatt til nye høyder av Wii U-konsollen. Forbered deg på å bli skuffet. Forventer du derimot å få servert Wario Ware i HD vil du også bli skuffet. Det samme gjelder nok deg som ikke har erfaringer med Wario Ware-spillene. Synd.

Game & Wario

Mikrospillene som var fylt med originale, sprø og humoristiske ideer, og ikke ga deg mer enn et par sekunder til å skjønne hva som foregikk har blitt lagt bort. Fokuset er nå rettet mot mer innholdsrike minispill. Game & Wario prøver tydelig å ta opp kampen mot Nintendo Land som det beste partyspillet på Wii U, og det er lett å se at de har hentet mye inspirasjon derfra. Det er ikke nødvendigvis er en god ting. Game & Wario føles som en samling med minispill som ikke kom med i Nintendo Land, og man finner fort ut hvorfor de ble kuttet.

Det virker som om Nintendo ikke var helt sikre på hva de ville med Game & Wario. Mange av minispillene føles bare som kjedelig tidsfordriv. Joda, de utnytter gamepaden, men det var virkelig få av dem jeg ønsket å spille gjennom mer enn én gang. Minispillene låses opp etterhvert som du fullfører dem. Det tok bare en drøy time før jeg kunne lene meg tilbake og se rulleteksten seile over skjermen mens jeg lurte på om dette virkelig var alt spillet hadde å by på.

Dette er en annonse:

Game & Wario har heldigvis mer. Så snart du har låst opp alle minispillene, kan du spille gjennom dem på nytt. Hvert minispill har forskjellig antall nivåer, og jo mer du spiller så vil du bli belønnet med såkalte tokens (mynter) som du kan bruke til å låse opp bonusinnhold. Problemet er bare at det var veldig få minispill jeg fikk lyst til å spille gjennom flere ganger. Spillet mangler rett og slett humoren, kreativiteten og sjarmen jeg likte i mikrospillene fra Wario Ware.

Game & Wario

Det finnes heldigvis unntak, og ett av dem er minispillet Gamer. Dette var virkelig underholdende, og ironisk nok handler det om å spille mikrospill i ekte Wario Ware-stil. Endelig fant jeg humoren og de sprø påfunnene som var nærmest fraværende i de andre minispillene. Det var først her jeg følte at jeg hadde det skikkelig gøy med Game & Wario.

Mikrospillene er ikke å se i flere deler av enspilleren, men heldigvis kan du bruke myntene du får til å låse opp flere. Dette krever selvsagt at du spiller mye, og nettopp det kan bli litt slitsomt i lengden.

Dette er en annonse:

Nå er heldigvis ikke alle minispillene i Game & Wario helt håpløse. Blant de tolv minispillene som er tilgjengelig i enspilleren, var det noen jeg faktisk likte. Mye av grunnen til dette var utnyttelsen av gamepaden, som ble brukt på en morsom og smart måte.

Game & Wario

Nå skal vi ikke glemme at Game & Wario er et partyspill, og det betyr jo selvsagt flerspiller. Det var i alle fall det jeg trodde. Men det virker ikke slik, for flerspillerdelen av Game & Wario byr på kun fire forskjellige minispill. I sin helhet får du like mye flerspillerunderholdning ut av å spille minispillene i enspilleren etter tur.

Så er Game & Wario ikke helt det fans av Wario Ware-spillene hadde håpet på, og det klarer ikke å ta opp kampen mot Nintendo Land når det kommer til flerspillerunderholdning. Men musikken og grafikkstilen er det samme som vi er kjent med fra Wario Ware, og det ser nydelig ut i HD. Til syvende og sist føles Game & Wario ikke som om det prøver å ta Wii U videre, men fremstår som enda en tech-demo som skal vise hva konsollen kan. Jeg hadde håpet at Game & Wario i det minste kunne fungert som et tidsfordriv mens vi venter på de neste storspillene fra Nintendo. Dessverre sitter vi med en middelmådig spillopplevelse av lite kreative minispill, og de få som faktisk underholder klarer ikke å løfte spillet opp på egenhånd.

Game & Wario
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Grafikkstilen og tegningene. Humoren når den først får mulighet til å komme fram. Microspillene som er med er like underholdende og sprø som de alltid har vært.
-
Mange av minispillene er rett og slett kjedelige. Svak flerspillerinnhold. Føles som en samling av ideer som fikk avslag på søknaden om å være med i Nintendo Land.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

9
Game & WarioScore

Game & Wario

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Marios pengegriske rival er endelig klar for å innta Wii U, og med seg har han sine kjære kompanjonger og tvilsomme spillideer...

5
Sjekk ut Game & Wario-omslaget

Sjekk ut Game & Wario-omslaget

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Sommerens trolig største partyspill (vi håper hvertfall det) tilskrives Wario og Wii U-spillet Game & Wario, som ankommer den 28. juni. Wario og (u)vennene hans skal...

5
Dato spikret for Game & Wario

Dato spikret for Game & Wario

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Nintendo har endelig slått fast når vi igjen skal få oppleve minispillgalskap i Warios selskap. Den 28. juni er datoen du må merke deg, da ankommer nemlig Game & Wario...Loading next content