Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Gears of War 3

Gears of War 3

Gears of War er større, vakrere og mer spektakulært enn noensinne, og selv ikke en pinlig svak historie og få overraskelser kan hindre meg å anbefale dette.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du får det du forventer med Gears of War 3, på godt og vondt. Den samme spillmekanikken som vi stiftet bekjenskap med i trilogiens første spill er fortsatt essensen, men i det tredje og siste spillet i sagaen er alt finpolert ut til fingerspissene.

Jeg skulle ønske det var flere overraskelsesmomenter, og jeg skulle gjerne ønske at vi fikk servert en historie det var verdt å bry seg om, men Epic leverer likevel på det viktigste, som ganske enkelt er dønn heftig action. Et actionspill verdt å spille gjennom.

For på tross av at jeg føler jeg har spilt gjennom akkurat dette spillet før, har jeg det moro. Det er få spill hvor det er tilfredsstillende å fyre av haglen og se hvordan kulene flerrer opp kjøttfulle monsterkropper, sikte inn et intetanende Locust-hode med snikskytterriflen eller spidde et beist med bajonetten som sitter på den nye retro-lanceren. Det er makaber action, men det er også makaber action med et glimt i øyet.

Gears of War 3
Dette er en annonse:

Epic har gjort nok nytt til å holde det interessant hele veien gjennom. Vi støter på en rekke nye fiender som blant annet pansrede elitestyrker og den nye Lambent fiendestyrken som eksploderer når man skyter på dem. Disse fiendene har ulike svake punkter enn tradisjonelle Locust-fiender, som gjør at kampene blir mer varierte og føles friske.

Vi får også stifte bekjentskap med nye våpen som for eksempel Digger, som skyter ut en granat som graver seg fremover rett under jordoverflaten og eksploderer når den støter på fiender - fungerer bra når fiendene er godt plassert i dekning. Andre nyheter i våpenarsenalet er branngranat, en særdeles kraftig snikskytterrifle som blir kalt One Shot og vi får også styre en robust mech som går under navnet Silverback.

Gears of War 3

I løpet av spillets kampanje får vi altså servert dønn heftig action, et rikt våpenarsenal og varierte fiender, men ikke alt er like idyllisk. Vi blir nemlig også servert en tannløs historie og en lang rekke med pinlige replikker. Altfor lang.

Dette er en annonse:

Jeg er klar over at dette er et høyoktant skytespill med hardhauser i hovedrollene, men ærlig talt, det får være grenser for hva slags vås man skal belaste ørene med. For hver eneste gang du blir revet med i en brutal skytesekvens og ender opp på kanten av sofaen i full begeistring, tar det ikke lang tid før Marcus og gjengen klarer å lire av seg en replikk så klein at hele opplevelsen faller pladask.

Gears of War 3

Jeg klarer verken å få noen relasjon til rollegalleriet eller sympati for det som skjer, underveis i kampanjedelen. Historien fungerer altså så dårlig at det kun føles som meningsløst fyll, uten annen funksjon ennå å bryte opp gameplay. Det ble omsider spennende å se om Hulk Hogan sto oppført som tekstforfatter på rulleteksten, men til min store overraskelse uteble navnet.

Men identitesløse stereotyper, tannløs historie og pinlig flaue replikker tilside... Det spiller egentlig ingen rolle. Ingen spiller Gears of War for historiens del. Dette handler om overdrevne kampsituasjoner der man mot alle odds skal krige seg frem gjennom den ene situasjonen mer episk enn den andre. Helst i samarbeid.

Gears of War 3

For Gears of War nytes best sammen en venn eller tre. Hele kampanjen er tilgjengelig for opp til 4 personer både over Xbox Live og på delt skjerm, og dette er etter min mening noe som virkelig gir spillet verdi. Historien blir ikke så spennende om man spiller alene, men om man kan dele den sammen andre garanterer jeg mange timers moro.

For meg har grafikken og det tekniske også betydd en god del for opplevelsen. Nå har jeg ikke gjort en direkte sammenligning med spill som Killzone 3, Uncharted 2 og Crysis 2, men Gears of War 3 er blant de aller peneste konsollspillene noensinne. Kanskje det peneste. Grafikken er helt fantastisk.

Gears of War 3

Omgivelsene er mer varierte enn tidligere, og fargepalletten er slående vakker. Det er så detaljert at jeg gjentatte ganger har tatt meg selv i å stirre på omgivelsene, istedenfor å bidra til de pågående skytesekvensene til Tor Eriks (co-op) store fortvilelse. Epic kan mer enn det tekniske. Gears of War 3 er en visuell fest, som helt klart har hatt betydning for opplevelsen.

Horde har også fått en overhaling. Epic har lagt en del vekt på denne spillmodusen som i utgangspunktet skulle være et eksperiment i Gear of War 2, men som endte opp som en av de mest populære modi i spillet. Nå kommer Horde med en form for Tower Defence-aktige funksjoner, der du kan kjøpe og bygge opp områdene hvor du skal forsvare deg mot horder av fiender. Beast er en variant av Horde der du spiller som beistene, og skal jakte på mennesker innenfor en viss tidsramme. Jeg kan se at disse spillmodusene byr på mange timers action i godt selskap.

Konklusjon
Gears of War 3 slippes uten store overraskelser. Du vet hva du får, og fans av serien kommer ikke til å bli skuffet. Historien er pinlig, men det betyr egentlig ikke så mye. Gears of War 3 er fantastisk pent og leverer knallstram action. Det er ganske enkelt større, vakrere og mer spektakulært enn noensinne. Verdien av å spille gjennom dette sammen en venn er høy, en actionpakke vel verdt sin pris. For ikke å snakke om flerspillerdelen, Horde og Beast. Det er ikke noe å lure på. Spillet er herved anbefalt.

Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
Gears of War 3
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Knallstram action, co-op for 4, vakker grafikk, finpolert, forbedret horde
-
Pinlig svake replikker, uinspirerende figurer, tannløs historie
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • battlecount
    Gears of War 3 er et intenst spill som byr på blod og gørr, massive fiender, ødeleggende miljøer og våpen som skiller seg ut fra alle andre... 8/10
  • Marlboro Red
    Gears of War 3 er et spill jeg har sett fram til lenge. Helt siden den aller første teaseren ble sluppet på Xbox live for godt og vel halvannet år... 7/10
  • AcH Clawed
    Med Gears of War kan man nærmest si at Epic Games gjennoppfant oppskriften på hvordan et tredjepersons spill skulle være, og med Gears of War 2... 8/10

Relaterte tekster

Gears of War 3Score

Gears of War 3

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Gears of War er større, vakrere og mer spektakulært enn noensinne, og selv ikke en pinlig svak historie og få overraskelser kan hindre meg å anbefale dette...Loading next content