Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Gemini: Heroes Reborn

Gemini: Heroes Reborn

Den nye starten til Heroes gikk ikke stort bedre enn originalserien etter første sesong. Dessverre er heller ikke Heroes-spillet særlig inspirert, på tross av kule konsepter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Du er Cassandra, en ung jente som var involvert i en fryktelig ulykke i tolvårsalderen, der hun mistet hukommelsen sin. Det gjør deg ensom, og du griper enhver sjanse til skaffe deg ny informasjon om familien din. Det er på grunn av dette at du besøker en forlatt ruin av det som en gang var et stort kompleks, hvor din beste venn Alex hevder å ha funnet nye bevis. Det eneste problemet er at ruinen ikke er så forlatt som først antatt, og beboerne er ikke spesielt gjestfrie. Alex blir raskt tatt til fange, og plutselig leter du etter en måte å redde ham på, såvel som etter spor av familien din. Underveis oppdager du også at du har makt til å reise tilbake i tiden, til en periode da ruinen slett ikke var noen ruin ennå.

Høres dette ut som et godt fundament? Beklager, på tross av utgangspunktet har utviklerne vanskjøttet brorparten av dette spillet. Det finnes imidlertid noen positive sider også, og én av dem er valget av superkrefter.

HQ

Cassandras Hiro Nakamura-liknende tidskontroll tillater henne å bremse tiden. Hun kan også når som helst bytte fra en tid til en annen, så lenge området hun befinner seg i er tilgjengelig på "den andre siden" også. Dette fører til en ganske kul og annerledes opplevelse, samtidig som kreftene er nyttige verktøy i kamper. Hvis det blir for varmt om ørene? Hopp gjennom tiden til sikkerhet!

Hun snapper også opp telekinetiske egenskaper på ferden gjennom det omfattende komplekset, som tilsynelatende ble brukt til eksperimentering på folk med unike evner en gang i tiden. Med denne egenskapen kan hun flytte både gjenstander og mennesker med ren tankekraft, samt snu kuler i løse lufta og sende dem tilbake.

Dette er en annonse:
Gemini: Heroes RebornGemini: Heroes Reborn

Særlig tidsreisene er et spennende konsept, som hjelpes på vei av godkjent brettdesign. Alt foregår innad i bygningskomplekset, men variasjonen er likevel nokså god. Det hjelper naturligvis at man får oppleve mange av områdene i forskjellige tidsepoker, noe som ofte dramatisk forandrer omgivelsene. Når det er sagt markerer dessverre dette slutten på de positive sidene ved dette spillet.

Grafikken er nemlig ganske ujevn hva kvaliteten angår. Noen steder er teksturene pene, realistiske og myke. Andre steder er de kunstige og kantete. Det er mye flimring og andre tekniske småfeil, som for eksempel at busker, gress og andre gjenstander av og til endrer farge helt uten forvarsel. På toppen av dette begynner bildeoppdateringen å slite etter ca. 20 sekunder.

Gemini: Heroes Reborn
Dette er en annonse:

Karakterene fremstår også som kunstige og dårlig regisserte. Hovedpersonen går fra å være en normal tenåring til å bli en drapsmaskin på rekordtid, og hun stopper aldri opp for å reflektere over hva hun faktisk holder på med. Stemmeskuespillet er dessuten på høyde med en amerikansk C-film, og mye av årsaken er et ekstremt kleint manus. Fraser som "You likey" og "Kind of freaking amazing" er av ukjente grunner gjengangere.

Sammen med den vaklende historien, brister i logikken og ulogiske reaksjoner, blir hele spillet nokså latterlig til tider. Folk vet plutselig alt om ting ingen har fortalt dem noe om, mens åpenbare sammenhenger ikke blir oppdaget før det er for sent. Mellom hvert kapitel hender det også at tidslinjen har endret seg, slik at man mister helt oversikten.

Gemini: Heroes RebornGemini: Heroes Reborn

Det er også noe alvorlig galt med den kunstige intelligensen til fiendene. Så lenge de står med ryggen til deg, kan du nemlig gjøre nær sagt hva du vil. Du kan kaste ting rundt i rommet uten at de løfter så mye som et øyenbryn. På toppen av dette beveger alle seg likt og samtlige fiender reagerer identisk når de oppdager at du kan stoppe kuler i luften. Det eneste som i grunnen skiller dem fra hverandre er hva slags våpen og utstyr de bærer med seg.

Når det er sagt er det festlig å kaste både folk og kuler rundt etter fritt ønske, så lenge det varer. Helt plutselig er nemlig alt sammen over, og rulleteksten begynner å rulle. På dette tidspunktet var det fortsatt såpass mange spørsmålstegn knyttet til historien at jeg ikke hadde tellingen.

Gemini: Heroes RebornGemini: Heroes RebornGemini: Heroes Reborn

Gemini: Heroes Reborn er et slags komplement til Heroes Reborn: Enigma, som ble sluppet til iOS og Android i fjor. Der fulgte man Cassandras søster Dhalia under hennes tid i det samme komplekset, og det er mulig man får litt mer å gå på med historien hvis man spiller dét spillet også.

Likevel mangler Gemini helt klart en skikkelig avslutning. Grunntanken er faktisk god her, og mekanikkene fungerer godt, så Phosphor Games hadde helt klart muligheter til å skape noe mer interessant. Ikke desto mindre holder ikke ting helt mål. Hvis man ser bort fra superkreftene er det ikke så mye igjen som engasjerer, rett og slett.

Hadde historien, dialogen og fiendene fungert bedre, ville Gemini: Heroes Reborn vært et mye bedre spill. Dessverre er realiteten heller at dette er et spill som mangler veldig mange lag med polering, og at en god idé og gode gameplaymekanikker derfor vaskes bort av alle problemene. Det er skuffende å se. Hadde spillet vært litt bedre skrudd sammen hadde jeg kanskje vært lysten på mer da rulleteksten dukket opp, men den gang ei...

Gemini: Heroes RebornGemini: Heroes RebornGemini: Heroes RebornGemini: Heroes Reborn
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Kule miljøer, godt brettdesign, god grunnidé og spennende mekanikker.
-
Kjipe karakterer, elendig manus, logiske glipper, uinteressante fiender, tekniske problemer, ingen reell avslutning og altfor kort.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Gemini: Heroes RebornScore

Gemini: Heroes Reborn

ANMELDELSE. Skrevet av Cecilia Fjällström

Den nye starten til Heroes gikk ikke stort bedre enn originalserien etter første sesong. Dessverre er heller ikke Heroes-spillet særlig inspirert, på tross av kule konsepter...Loading next content