Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
God of War III

God of War III

Hele redaksjonen kledde av seg på overkroppen og målte muskler for å finne ut hvem som var mest lik krigsguden Kratos. Richards svulmende biceps stakk av med seieren.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

La oss mimre litt om gamle dager. Vi skal langt tilbake i tid; helt tilbake til den gangen da noen av oss hadde det moro i det gamle Hellas sammen med Zeus, Ares, Athena og de tolv resterende olymperne. Jeg vil forøvrig nevne med en gang at jeg spoiler historien i de to foregående spillene i trilogien, så om du spart disse til en kald vinterkveld (hva venter du på?), hopp over et par avsnitt nå.

Allerede i 2005 var det flere gamere som tilbragte kveldene innendørs og hygget seg med blodig lemlestelse av utallige monstre fra antikken. Kratos var kapteinen i den spartanske hæren som i et svakt øyeblikk lovte å tjene krigsguden Ares. Vi husker alle at dette samarbeidet endte i en tragedie der Kratos dreper kone og datter med sine egne knivblader. Hevntoktet Kratos setter ut på ender med at Ares blir drept og at Kratos overtar rollen som krigsgud.

Men det sluttet ikke der. I 2007 fikk vi se fortsettelsen, der Zeus åpenbart føler seg truet og fratar Kratos gudekreftene før han dreper ham. Det vil ikke Kratos ha noe av, og ikke en gang underverdenen makter å holde igjen den sinte spartaneren. Han setter ut på en episk raseri-reise, som resulterer i enda en død gud på Olympen, samt en hardt skadet Zeus. Kratos er dog fortsatt rasende og skal ha sin hevn, selv om det fører med seg Olympus undergang.

Dermed har vi kommet frem til handlingen i God of War III, Santa Monica Studios første Playstation 3-tittel. Dette er også det siste kapittelet i God of War-"trilogien" - som så langt har bestått av fire deler medregnet PSP-spillet. Spillet starter akkurat der man slapp tråden i forrige spill: Kratos og titan-kjempene klatrer opp Olympus der Poseidon, Hades, Hermes, Helios og Apollo alle er klare til å forsvare Zeus.

Dette er en annonse:

Inngangsscenen i God of War III kan ikke beskrives som annet enn imponerende. Når titanene klatrer majestetisk oppover fjellsiden befinner du deg på armen til en av dem mens du kjemper mot horder av monstre. Dette er heller ikke siste gang man befinner seg i vakre, skumle eller imponerende omgivelser. Hele tiden imponerer spillet meg med detaljerte og stilige nivåer.

Etterhvert blir Poseidon med på leken og det tar ikke lang tid før du er i full kamp med han og hans lakeier. Nøyaktig hvordan dette utspiller seg skal jeg ikke røpe - men man viker ikke fra God of War-stilen i treeren. I ekte Metroid-tradisjon må man nok en gang innfinne seg med å miste mesteparten av kreftene dine, for så å bygge disse opp igjen i løpet av spillet. Disse utvikles nøyaktig på samme måte som før - man finner kister med øyer og fjær som man ofrer mot mer helse og magiske krefter.

Kratos er i kjent stil utstyrt med knivbladene og buen fra tidligere spill. Han har også fått beholde evnen til å dobbelthoppe, og kan i tillegg brette ut et sett med nyttige vinger. I løpet av spillet vil du også bli tildelt ytterligere tre våpen i tillegg til flere nyttige egenskaper som kan oppgraderes og utvides.

I et actionspill som dette blir det naturligvis mange, mange, mange slåsskamper. Balansen i kampene er i stor grad slik vi er vant med fra tidligere spill i serien; til og med kontrolloppsettet er så og si identisk som før. Dermed tar det ikke veldig lang tid før man kan dele ut juling som en gud.

Dette er en annonse:

Monstergalleriet er heller ikke veldig forskjellig fra det vi har vært borti før - men de fleste fiendene har litt andre angrepsmønstre og teknikker enn vi er vant med fra tidligere. De litt tøffere motstanderne må mørbankes før du ved et lett trykk på sirkel-knappen kan utsette dem for blodige avslutningssekvenser.

Og jeg føler det er på sin plass med en liten advarsel til dere sarte sjeler som mener at kroppsdeler på ingen måte bør rives av eieren, eller at involler ikke bør velte ut av mageregionen og spre seg utover bakken: dette spillet inneholder alt det overnevnte og mer til. Jeg synes det er hakket vanskeligere å avskrive volden som "tegneserievold" denne gangen. Det gikk greit i tidligere GoW-spill på grunn av mindre detaljert grafikk, men nå blir det nesten for mye av det gode. Jeg er med på at Kratos er guddommelig sint på alt og skal ha hevn til enhver pris, men noen av scenene i spillet var direkte grusomme og inneholdt elementer av tortur - noe jeg følte meg litt utilpass med. Men alt i alt fungerer kampene i spillet veldig godt, og er helt klart et av spillets sterkeste punkt.

Når det kommer til dere som liker litt utfordring utover det å panikk-trykke på firkant og trekant, så berører vi nok et av de svakere aspektene ved God of War III. Jeg møtte ikke på et eneste puzzle som holdt hjernen min i gang i mer enn fire-fem minutter. En typisk oppgave er ofte i å komme seg til en bryter, men det første kameraet gjør når du kommer til et nytt sted er å vise deg ruten du skal gå og hvor du skal ende opp. Visstnok skal dette være for å unngå at spilleren blir frustrert, men jeg føler frustrasjonen velte over meg når jeg ikke får lov til å utforske områdene på egenhånd. I tillegg vil jeg anbefale å skru av tutorial og hint så fort du føler deg trygg i spillet - du får unaturlig mange hint fra den kanten, noe som kanskje er greit dersom man vil unngå at hjernen stresses på noe som helst plan. Du vil nemlig få forklart knappekombinasjonen for å skyte flammende piler så fort du står i et område der det finnes lett antennelige busker som blokkerer veien din.

Jeg kan heller ikke påstå at originalitet og variasjon fra tidligere titler står på høyt på God of War IIIs merittliste. Dette henger også sammen med at det har kommet en del andre spill som utnytter det samme gameplayet som God of War har finpusset i løpet av fire spill. Både Darksiders, Bayonetta og Dante's Inferno er gode spill som utnytter den samme formelen svært bra, og etter at jeg har hatt mange timer med moro med disse, svinner det som en gang gjorde God of War så unikt bort.

Santa Monica Studio har i sammenheng med God of War III brukt veldig mye tid på å utvikle grafikkmotoren og alt av verktøy utviklerne trenger for å lage spillet. Selv om spillet har vært i utvikling ganske lenge er det kortere enn de andre i serien, og det føles rett og slett ikke like omfattende og grandiost som God of War II. Det er heldigvis inkludert en "Challenge"-modus der man kan teste dine evner, samt at man blir tildelt en rekke andre bonuser om man plukker med seg spesielle gjenstander i spillet. Men disse grepene føles mest som desperate tiltak for å gi spillet noen ekstra timer med levetid.

Til tross for disse små problemene som spillet har, er det en fantastisk opplevelse fra start til slutt. Jeg storkoste meg hele veien, selv om ikke hjernemuskelen var særlig aktiv. Er man fan av serien er dette spillet naturligvis et must - dessuten er det også å anbefale for alle som har sansen for blodige actionspill.

God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
God of War III
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Flott grafikk, herlig musikk
-
Føles litt mindre grandiost enn forgjengerne, litt kort, lav gjenspillingsverdi
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • A to the H
    Jeg har spisset bladene mine. Blodsorgie i Hellas er mitt kjennetegn. Sverdene er knivskarpe, de er klare til å penetrere igjennom fiender. Jeg er... 9/10
  • fantomena
    Da det første «God of War» kom til PlayStation 2 ble spillet angitt som en trilogi. Ikke bare med at «God of War» satte en ny standard for... 8/10

Relaterte tekster

2
God of War III: RemasteredScore

God of War III: Remastered

ANMELDELSE. Skrevet av Andreas Bjørnbekk

Kratos er minst like sinna i full HD-oppløsning. Vi har sett på nyversjonen av det legendariske God of War III til Playstation 4...

God of War IIIScore

God of War III

ANMELDELSE. Skrevet av Richard Imenes

Richard flerret av seg skjorta og malte halve trynet rødt før han slengte seg ned på sofaen med God of War III.

0
Kratos møter Hades på Playstation 4

Kratos møter Hades på Playstation 4

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

For to måneder siden kunne Sony bekrefte at de skal slippe en remastret versjon av God of War III til Playstation 4 i midten av juli. Nå har de også publisert et klipp...

God of War III kommer til Playstation 4

God of War III kommer til Playstation 4

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er tydeligvis god butikk å pusse opp gamle spill og slippe dem til de nye konsollene. Allerede har en rekke spill fått en HD-oppdatering og deretter lansert til glede...Loading next content