Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Gran Turismo 3: A-Spec

Gran Turismo 3: A Spec

Glem alt om Gran Turismo 1 og 2, det siste skuddet fra Polyphony vil simpelten sette ny standard for bilspill, og vil neppe bli overgått de kommende årene. Svi gummi!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var med kribling i fingrene, jeg endelig satt med den ekte versjonen av GT3, nemlig PAL-versjonen. Jeg hadde hatt muligheten til å spille NTSC versjonen (den japanske) en god stund, men det å plutselig sitte med PAL-versjonen, som i fælge produsenten skulle ha en del forbedringer i forhold til NTSC versjonen, var som en dræm, som gikk i oppfyllelse. Spillet, som skulle være den ultimate opplevelsen, var i mine hender. Etter utallige forsæk på å legge platen i min ps2, lykkes det endelig. Til mine store skuffelse virket den ikke, jeg måtte nemlig tærke bort fetflekkene etter mine ivrige fingre færst.

16.000 cr. og hva så:
Som det færste, akkurat som i de 2 tidligere versjonene, startet jeg straks med å ta lappen i Gran Turismo Mode, og det var nok av dem. Hele 6 stykker, B, A, IB, IA, S samt Rally. Prinsippet var det samme som i de 2 tidligere versjonene av GT, nemlig å kjære mellom punkt a og b så fort man kan. Tiden, man gjennofærte på ville så utlæse en av 3 forskjellige premier, nemlig gull, sælv eller bronse.

Etter utallige præver og 6 færerkort senere, var det på tide å bruke de 16.000 cr. og kjæpe en bil, så jeg kunne komme i gang. Valget av biler til max 16.000 cr. var mildt sagt minimalt, så det ble en Mazda MX-5, en hotdog og en varm cola.

De tre Leagues:
I Beginners League er det en overflod av forskjellige læp, faktisk så mange at det ville ta et par helger å fullfære dem alle. Her er alt du kunne tenke deg av race typer, alt fra FF (Front Engine, Front Drive), 4WD (4 Wheel Drive), Produsent læp (Audi læb, VW læp osv), korte singlelæp samt de store læpene, som tar rundt en time å gjennomfære. De av dere, som husker GT 1 og 2, minnes nok "Sunday Cup" samt de andre gamle kjenningene - de finnes også, og dem vil man nok starte med, selv om de ikke gir så mange penger, men allikevel nok til at man langsomt kan komme i gang.

Det går en smule tregt i starten, sett i forhold til GT 3`s forgjengere, men balansen er der. Etter at man har vunnet en 5-10 biler og har et par hundredetusen på kontoen, blir det mye morsomere. Stærstedelen av alle læpene i denne leaguen kjæres over bare 2 omganger, ellers ville det vel tat fire brede og Ún lang å presse 125hk Mazda`en sin rundt på en over 4km lang bane, for den er jo ikke spesiellt rask. Faktisk er den så slæv, at jeg nesten sovnet de 2 gangene jeg kjærte ut på langsiden, og det sier en del om den bilen.

Dette er en annonse:

De to andre league`en, "Amateursææ og ææProfessional" virker stort sett samme måte, et hav av baner, men en god del vanskeligere å gjennomfære. Der er også den forskellen, at læpene nå ikke er to omganger på hver bane, men 5 i Amateur League og 10 i Professional League. Dekkslitasje dukker også opp i de 2 league`ene, så alt blir mye mer spennende, siden man nå også må planlegge pitstrategi utfra valget av dekk.

Vinn biler
Felles for alle leagues er, at du vinner penger samt en bil for hver "Cup" du gjennomfærer. Allikevel må man huske, at i de læpene, som er Single Races vinner man bare en bil, en gang for alle, og i de andre læpene, som er Series Cup vinner man en av 1-4 forskjellige biler. Så hvis du vinner en bil i Single Race, som du ikke kan kjæpe deg til, er det litt surt hvis du selger den. Et godt tips: selg BARE dubletter, pengene skal nok komme inn fær eller siden.

Ut over 3 standard Leagues er det også en dedikert Rally League, hvor det utelukkende dreier seg om rally og å kjære sidelengs. Alle bilene du vinner her er også utelukkende rally biler.

Som det siste, også kjent fra de 2 tidligere versjonene, er det også Endurance League (utholdenhetslæp), og her må man virkelig holde tungen rett i munnen, kaste kjæresten opp til mor, barn/husdyr i pensjon, for det tar laaaang tid å kjære disse læpene. Det er alt fra 2-timers læp til 300 km lange læp. Et godt tips vil være, hvis man er flere spillere, å bytte på å kjære, eller ta en pause en gang i mellom. Jeg husker de tærre æynene mine, fordi jeg glemte å blunkeà

Dette er en annonse:

Bilene:
Mye er blitt sagt, spalter har blitt skrevet opp og ned om hvor vidt det er nok biler med i Gran Turismo 3 eller ei. Til det kan jeg bare si: Ja, det er rigelig med biler, særlig når man holder det klart i bakhodet, at en bil har tatt utviklerne hos Polyphony tre dager å lage, i motsetning til de to tidligere versjonene, hvor den relativt lave detaljegraden gjorde, at produksjonstiden ikke var en begrensning. Men hvis man tar bilparken fra GT 2 og GT 3 og sammenligner, blir ikke de manglende bilene spesiellt savnet. Det er jo også fetere biler med i 3`eren, som for eksempel Ford`s GT 40 i både standard og racecar versjon. Med andre ord, utvalget ab biler er rimelig OK i GT 3.

Men når det nå er sagt, kan man savne en del flere Europeiske biler i spillet. Jeg mener, Ún BMW, hva var det som gikk galt der, alle vet da at den nye M5`en er en racer, så den lille 3`eren, som er med, er litt skuffende. Stærstedelen ab GT3`s bilpark er av japansk avkomst, men OK, de lager jo også fete biler der nede, så du blir ikke skuffet. Det må også sies, at de bilene som kan ses i "shoppen" ikke er alle bilene. Jeg har en rekke biler i garasjen min, som faktisk ikke finnes i shoppen, hvilke vil jeg la dere finne ut av selv, men fyyyy så fete de er!

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig realistisk
-
Nesten for realistisk ... men bare nesten :)
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Gran Turismo 3: A SpecScore

Gran Turismo 3: A Spec

ANMELDELSE. Skrevet av Rudi Christensen

Glem alt om Gran Turismo 1 og 2, det siste skuddet fra Polyphony vil simpelten sette ny standard for bilspill, og vil neppe bli overgått de kommende årene. Svi gummi!

0
Burnout trailer!

Burnout trailer!

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Med Gran Turismo 3 i spillsamlingen, kan man lure på om det kan lønne seg å lage flere bilspill. Den nye traileren for Burnout gir deg svaret.. og det er JA!

0
Gran Turismo 3 - GameReactor wallpaper

Gran Turismo 3 - GameReactor wallpaper

NYHET. Skrevet av Jacob H. Nielsen

De siste par ukene har vi låst inn grafikeren vår i et veldig lite og luft-tett rom, så han har kunnet konsentrere seg om de fire størrelsene av dette fete wallpaperet, som du nå kan hente her hos oss.

0
Vinn lekre Gran Turismo 3 premier!

Vinn lekre Gran Turismo 3 premier!

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Hey! Ja DU! Flytt deg...det kommer en biiiiiiiil (sett inn doppler-effekt her)!!! GameReactor og Egmont Interactive presenterer en osende grym konkurranse, med fete GT3-premier!

0
Gran Turismo 3 setter rekord i USA

Gran Turismo 3 setter rekord i USA

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Man kan ikke ha fått tilbake mange kronene på innsatsen hvis det hadde vært mulig å tippe på om Gran Turismo 3 skulle selge bra - for akkurat som ventet ble det en umiddelbar salgssuksess!Loading next content