Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Guitar Hero 5

Guitar Hero 5

Neversoft og Activision har gått fra første til femte gir med Guitar Hero-serien, og spyr ut nye spill i serien med få måneders mellomrom. Heldigvis har Guitar Hero 5 nok forbedringer til å rettferdiggjøre sin eksistens.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg orker ikke å prøve å holde det hemmelig: jeg foretrekker Rock Band 2 fremfor Guitar Hero: World Tour. I mine øyne er Guitar Hero: World Tour et slapt og panikkartet forsøk på å kopiere Rock Band-serien. Uten musikkforståelsen til Harmonix. Spillet manglet helt bandfølelsen fra Rock Band-spillene, det har dårligere notebaner, elendig design, kjedelige spillemoduser og en manglende forståelse av hvordan man skal bygge opp et community.

Heldigvis har Guitar Hero 5 rettet opp de fleste av disse feilene, og resultatet er at Guitar Hero 5 står som det beste Guitar Hero-spillet siden Guitar Hero 2.

Neversoft har tydeligvis gått i tankesmia døgnet rundt for å vri hjernen for nye idéer til spillet, for Guitar Hero 5 inneholder flere påfunn, noen bedre enn andre. La oss starte på toppen.

Den nye quick-play-modusen er ikke mindre enn fantastisk. Spillet starter med å spille av en tilfeldig sang og oppfordrer deg til å trykke på den gule knappen på gitaren eller trommene dine. Gjør du det velger du bare vanskelighetsgrad, og vips så er du inne i sangen med en egen notebane. Andre spillere kan også hoppe inn når du vil, og blir du lei trykker du bare start og avslutter din egen notebane mens resten fortsatt spiller. Når en sang er ferdig lastes en ny tilfeldig sang inn automatisk, og man kan ikke feile en låt uansett hvor mye man bommer. Og slik fortsetter det. En perfekt modus på fest der man kan hoppe inn og ut av sangene som man vil, og slipper all manøvrering frem og tilbake for å stille inn vanskelighetsgrader og velge riktig figur og finne ut hvilken låt man skal spille. Og ikke minst "Hvem trykte på den røde knappen!!??!?!? IKKE TRYKK SA JEG!! VENT!!!!!"

Dette er en annonse:

En annen fiffig idé er utfordringene. Hver sang kommer nemlig med spesifikke utfordringer, men disse er som oftest ikke spesielt gjennomtenkte. "Treff basstromma så mye som mulig" er liksom ikke en utfordring, jeg prøver jo å treffe den hver eneste gang den dukker opp uansett, det er ikke en utfordring som inspirerer meg i det hele tatt. Enkelte utfordringer er litt kulere, som å holde på Star Power lengst mulig, eller bruke whammybaren hele tiden på lange noter, men til syvende og sist virker utfordringene som et litt desperat forsøk på å fornye spillet litt. Og bidrar egentlig ikke til å gjøre spillet morsommere.

Spillmessig er det lite som skiller Guitar Hero 5 fra forgjengeren. Grafikken har blitt hakket bedre, og det gleder meg å se at bandet som opptrer nå ser mye mer autentisk og "rock'n roll" ut. Kameraføringen er dramatisk, lyssettingen er strålende, og i motsetning til i forgjengeren er rockefølelsen mye mer til stede i dette spillet. Det ser og høres riktig ut denne gangen.

Noen nye elementer er det også når man spiller. Dersom en spiller faller ut kan han reddes ved at resten av bandet spiller samkjørt og treffer notene sine. En grei ordning. Såkalte band moments er også morsomme, da dukker det opp noter hos alle spillerne med flammer på. Hvis alle treffer får hele bandet en bonusmultiplikator. Dessverre krever dette oppegående medspillere, og det er litt frustrerende når man aldri får dette til på grunn av noen spillere som ikke henger helt med i svingene.

Men dette er også en av de få gangene man føler seg som et band. Jeg har nevnt det før, jeg savner bandfølelsen fra Rock Band når jeg spiller Guitar Hero. I Rock Band spiller man som en gruppe, man passer på hverandre, oppmuntrer hverandre, og highfiver hverandre etter en sang. Guitar Hero 5 føles fortsatt litt for mye som en solokarriere der man litt ufrivillig spiller sammen med andre.

Dette er en annonse:

Neversoft har, i Xbox 360-versjonen, også gjort det mulig å spille med sin egen avatar. Dette ser ikke så dumt ut som jeg hadde fryktet på forhånd, det ser bare litt... rart ut. Som en slags syreversjon av Barne-TV med en rocka Titten Tei bak trommene. Enda rarere blir det når du putter opplåsbare figurer som Johnny Cash og Kurt Cobain i bandet ditt. Når en realistisk gjengitt Johnny Cash står ved siden av min egen tegnefilmaktige avatar som forsøker å kore ser det bare helt fjernt ut.

Hele greia med Johnny Cash plager meg egentlig litt. Som stor fan av artisten synes jeg nesten det blir respektløst å la den briljante musikeren stå og headbange mens han spiller en Rammstein-låt på gitar. Det gir meg en litt vond smak i munnen å se utviklerne behandle ham på denne måten. Spesielt etter å ha spilt The Beatles: Rock Band som er et ekstremt ærbødig og respektfullt produkt som tar The Beatles og musikken deres på alvor.

Men det er nok bare en sentimental gamling som meg som murrer over dette. Sannheten er faktisk at Guitar Hero 5 er det beste Guitar Hero-spillet siden Guitar Hero 2. Det er gjennomført fra start til slutt, og har et fett soundtrack. Neversoft har klart å utbedre mange av problemene som plagde forgjengeren, men klarer dessverre ikke helt å nå igjen Harmonix' sitt forsprang.

Et solid rockespill for hele familien.


Disse låtene er med i spillet. I tillegg kan omtrent halvparten av låtene fra Guitar Hero: World Tour overføres til spillet, sammen med låter man har lastet ned.

* 3 Doors Down - "Kryptonite"
* A Perfect Circle - "Judith"
* AFI - "Medicate"
* Attack! Attack! UK - "You And Me"
* Arctic Monkeys - "Brianstorm"
* Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
* Beastie Boys - "Gratitude"
* Beck - "Gamma Ray"
* Billy Idol - "Dancing With Myself"
* Billy Squier - "Lonely Is The Night"
* Blink-182 - "The Rock Show"
* Blur - "Song 2"
* Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
* Bon Jovi - "You Give Love A Bad Name"
* Brand New - "Sowing Season (Yeah)"
* The Bronx - "Six Days A Week"
* Bush - "Comedown"
* Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
* Coldplay - "In My Place"
* Darker My Love - "Blue Day"
* Darkest Hour - "Demon(s)"
* David Bowie - "Fame"
* Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
* The Derek Trucks Band - "Younk Funk"
* Dire Straits - "Sultans Of Swing"
* The Duke Spirit - "Send A Little Love Token"
* Duran Duran - "Hungry Like The Wolf"
* Eagles Of Death Metal - "Wannabe In L.A."
* Elliott Smith - "L.A."
* Elton John - "Saturday Night's Alright (For Fighting)"
* Face To Face - "Disconnected"
* Garbage - "Only Happy When It Rains"
* Gorillaz - "Feel Good Inc."
* Gov't Mule - "Streamline Woman"
* Grand Funk Railroad - "We're An American Band"
* Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
* Iron Maiden - "2 Minutes To Midnight"
* Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
* Jimmy Eat World - "Bleed American"
* John Mellencamp - "Hurts So Good"
* Johnny Cash - "Ring Of Fire"
* Kaiser Chiefs - "Never Miss A Beat"
* King Crimson - "21st Century Schizoid Man"
* Kings Of Leon - "Sex On Fire"
* Kiss - "Shout It Out Loud"
* Love and Rockets - "Mirror People"
* Megadeth - "Sweating Bullets"
* Mötley Crüe - "Looks That Kill"
* Muse - "Plug In Baby"
* My Morning Jacket - "One Big Holiday"
* Nirvana - "Lithium (Live)"
* Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"
* No Doubt - "Ex-Girlfriend"
* Peter Frampton - "Do You Feel Like We Do? (Live)"
* The Police - "So Lonely"
* Public Enemy Featuring Zakk Wylde - "Bring the Noise 20XX"
* Queen & David Bowie - "Under Pressure"
* Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
* Rammstein - "Du Hast"
* The Rolling Stones - "Sympathy For The Devil"
* Rose Hill Drive - "Sneak Out"
* Rush - "The Spirit Of Radio (Live)"
* Santana - "No One To Depend On (Live)"
* Scars On Broadway - "They Say"
* Screaming Trees - "Nearly Lost You"
* Smashing Pumpkins - "Bullet With Butterfly Wings"
* Sonic Youth - "Incinerate"
* Spacehog - "In The Meantime"
* Stevie Wonder - "Superstition"
* Sublime - "What I Got"
* Sunny Day Real Estate - "Seven"
* T. Rex - "20th Century Boy"
* The Killers - "All The Pretty Faces"
* The Raconteurs - "Steady As She Goes"
* The Sword - "Maiden, Mother & Crone"
* Thin Lizzy - "Jailbreak"
* Thrice - "Deadbolt"
* Tom Petty - "Runnin' Down A Dream"
* Tom Petty & The Heartbreakers - "American Girl"
* TV On The Radio - "Wolf Like Me"
* Vampire Weekend - "A-Punk"
* Weezer - "Why Bother?"
* The White Stripes - "Blue Orchid"
* Wild Cherry - "Play That Funky Music"
* Wolfmother - "Back Round"

Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
Guitar Hero 5
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Godt låtutvalg, briljant partymodus, bedre rockefølelse enn i forgjengeren
-
Unødvendige utfordringer, litt tam flerspilleropplevelse sammenlignet med konkurrenten
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Dead Gamer
    Neversoft har gått et stort steg fram og disker opp med et solid bandspill. Men er det like bra som Rock Band 2? Jeg kommer ikke til å snakke om... 9/10

Relaterte tekster

Guitar Hero 5Score

Guitar Hero 5

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Det femte spillet i Guitar Hero-serien er lansert, og vi har rocket løs med Kurt Cobain og Johnny Cash.

3
"Ekte" publikum i neste Guitar Hero?

"Ekte" publikum i neste Guitar Hero?

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Ryktene skal ha det til at Activision er i full gang med å utvikle et nytt Guitar Hero til de nye konsollene, og denne gangen satser de visst på et mer realistisk...Loading next content