Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Halo 2

Halo 2

Etter to år og syv måneder lanseres Bungies mesterlige oppfølger til PC. Petter har kost seg med en problemfri PC-opplevelse, men er sur over Vista-tvangen og den mer enn lovlig merkelige multiplayer-delen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Å sette karakter på et to år og syv måneder gammelt spill er vanskelig. Veldig vanskelig spør du meg. For selv om Halo 2 fortsatt er et skikkelig bra spill, er den nylanserte PC-konverteringen ikke fullt så bra rent teknisk sammenlignet med den siste generasjonens PC-spill, og de fleste av oss venter nå på Halo 3, ikke på et tre år gammelt Xbox-spill nå til PC.

Hvorfor det her tatt så lang tid for Microsoft å konvertere Halo 2 fra Xbox til PC begriper jeg ikke. Dette er noe som burde ha blitt gjort for to år siden, ikke fem måneder før Halo 3 lanseres. Men, nok om det, nå er Halo 2 til PC her og mange PC-spillere har sikkert ventet iherdig på å få oppleve spillet som alle Xbox-eiere har snakket om uavbrutt siden november 2004.

Halo 2 til PC er samme spill som kom til Xbox, inklusive et par ganske ubetydelige oppgraderinger på den grafiske siden. Historien og selve eventyret er nøyaktig som i Xbox-versjonen. Master Chief gjenoppstår i spillet på jorden etter å ha slåss på den første ring-planeten i det første spillet. Vel fremme på jorden innser Master Chief at covenantene planlegger et storstilt überangrep mot menneskene og har nå selv satt opp en belønning til den som dreper deg. Bare minutter inn i eventyret angriper covenantene romfergen du ferdes med på vei ned til jorden, og krigen er et faktum.

En skikkelig stilig sak med Halo 2 til PC som jeg ikke har opplevd med noe annet PC-spill tidligere er at man begynner å spille med en gang har satt skiva i spilleren. Halo 2 behøver ikke å installeres men man kan i stedet klikke på "Play game" direkte og deretter begynne sin ville skyting med umiddelbar virking. Dette er en veldig bra funksjon som alle fremtidige PC-spill burde inneholde, og noe som får hele prosessen med å spille spill på data til å føles betydelig mindre komplisert.

Dette er en annonse:

En annen ting som gledet meg da jeg begynte å spille Halo 2 til PC var at spillet oppdaterte seg selv, uten at jeg behøvde å gjøre noen ting. I vanlige tilfeller tvinges man til å lete etter riktig patch og deretter laste den ned, for så å installere den på maskinen.

Vel inne i selve spillet inntar Master Chief rustningen, og det merkes at Microsoft har gjort en bra jobb med å tilpasse spillkontrollen etter den forbedrede presisjonen som en mus og et tastatur innebærer. Man oppmuntres fortsatt til å spille Halo 2 med den Xbox 360-håndkontrollen som finnes å kjøpe spesifikt for PC og spillet er så klart tilpasset for denne, men jeg valgte å oppleve Halo 2 til PC med mus og tastatur.

Mens spillkontrollen, spilltempoet og vanskelighetsgraden føles balansert og bra tilpasset til formatet, er grafikken håpløs gammel og trist å se på. Klart, Halo 2 var et superflott spill da det kom til Xbox i november 2004, men til PC i mai 2007 ser det faktisk så gammelt og forlagt ut at jeg nesten får vondt i øynene. Klart, Microsoft har renovert noen av de mest brukte teksturene og pusset litt på systemet for lyssettingen, men til sammenligning er dette veldig dårlig i forhold til PC-spill som Crysis og Prey.

Det som derimot fortsatt holder veldig høy klasse er musikken og alle de heftige lydeffektene som originalspillet inneholdt. Det klassiske Halo-temaet, her oppdatert med en rekke tunge gitarer, høres like bra som vanlig og 5.1-miksen er veldig god.

Dette er en annonse:

Halo 2 til PC er avhengig av Windows Vista, dessverre. Uten Vista går det ikke å spille Halo 2 og dette er i våre øyne et stort minus. Microsoft har gjort Halo 2 kompatibelt bare med Vista for å få flere til å gå over fra XP til det nye systemet. At de siden knapt kommer til å få spesielt mange til å kjøpe et nytt og mer enn lovlig bugget operativsystem gjennom å lokke med et gammelt Xbox-spill virker de ikke å ha tatt med i beregningen.

Et annet minus som får meg til å lure på hvorfor Microsoft valgte å gjøre Halo 2 inkompatibelt med alt annet enn Windows Vista er det faktum at spillet tross dette ikke har støtte for DirectX 10. Menneskene som tok alle disse dumme beslutningene hos Microsoft vil jeg hermed utnevne til årets hittil dummeste beslutningstakere. Gratulerer til dere!

Den store delen alle snakker om, foruten Vista-kravet, er det faktum at man kan lage sine egne flerspillerbaner samt at Live-lobbyen i all dens geniale enkelhet har blitt overført på en strålende måte til PC. Og tross at jeg vanligvis aldri lager mine egne baner, fant jeg det veldig lett å bruke editoren som følger med Halo 2, og har allerede lagd et par merkelige flerspiller-arenaer, klar for å ta imot meg og mine slaktsugne venner.

Lobbyen fungerer (som sagt) perfekt og det er veldig enkelt å finne bra servere og skape en venneliste på samme måte som man gjør på sin Xbox 360. Dessverre går det bare å spille opp til 16 spilere i Halo 2 til PC, og ikke 32 som vi tidligere hadde trodd. Dette synes jeg er litt merkelig og drar i lag med Vista-kravet og den gamle grafikken ned karakteren ganske kraftig.

Ikke blir det bedre av at Halo 2 til PC ikke inneholder noen som helst muligheter til å spille via LAN eller over internett annet enn via Live som til Xbox koster penger. Det går altså ikke an å møte sine venner på et par vennskapskamper i Halo 2 til PC - man må betale for et abonnement som igjen må anses å være blodsugeri fra Microsofts side. Klart, sure, Live koster penger til Xbox og bør således også gjøre det til PC, men å helt utelukke muligheten for å spille mot sine venner utenfor Microsofts servere eller i et lokalt nettverk, føles merkelig.
Halo 2 er i bunn og grunn et mesterlig spill med en superb enspillerkampanje og en veldig bra flerspilldel. Ser man bort fra den rare slutten og noen merkelige covenant-oppdrag, er Halo 2 fortsatt en klokkeren spillopplevelse som byr på fet atmosfære, superb variasjon, herlig tempo og massevis av fantastisk minneverdige stunder.

PC-konverteringen er ikke så bra som den hadde kunnet bli, dette først og fremst på grunn av at Microsoft har gjort en hel del riktig dumme valg i utviklingen av denne versjonen. Grafikken er gammel, spillet krever Windows Vista for å fungere, støtter ikke Direct X10 og det går ikke an å nyte flerspillerdelen av spillet uten å betale mer penger. På grunn av disse sterke minuspunktene og det faktum at Halo 2 er et gammelt spill - har jeg vanskelig å motivere til en høyere karakter enn 6/10. Til tross for at jeg elsker Xbox-originalen.

Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
Halo 2
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Heftig atmosfære, superb tempo, veldig bra variasjon, smidig multiplayer-del.
-
Gammel grafikk, krever Windows Vista, savner Direct X10-støtte, går ikke å spille via et lokalt nettverk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • the Zelda guy
  Det er stille i korridoren, lysene er gått, Du skrur på lommelykten. Det kommer noen, Lommelykten slukkes og monstret hakker løs på deg. Master... 9/10
 • sindrd3009
  Ah, et av de beste spillene til PC! (etter min mening! :D) Halo 2 er nok et av de beste skytespillene jeg har spilt på PC. Men det jeg syns er litt... 9/10
 • N3ron
  Jeg husker reklamen for Halo 2, "I need a weapon", det måtte jo bare være døds kult. Så jeg var med en venn som hadde spillet(før jeg... 10/10
 • WES
  Spoiler alert! master chief vender tilbake etter eneren og skuffer ikke Det som gjør halo bra er så klart storyen, den er kul og spennende med... 9/10
 • Kevinsky94
  Så... Halo CE kom ut i 2001. jeg var vel veldig interessert i Starwars på den tiden og tenkte, ja her er det jo plasma og romskip, så det må da... 9/10
 • doffenl
  Første gangen jeg hørte om Halo var den dagen jeg kjøpte meg den originale Xboxen, Jeg tenkte det kanskje kunne være litt gøy å ha litt... 10/10
 • masterbej
  Jeg kan ikke si noe annet en at det er den peneste grafikken jeg noen gang har sett til Xbox... Musikken i Halo 2 er en fryd å høre på, i... 10/10

Relaterte tekster

Halo 2Score

Halo 2

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Etter to år og syv måneder lanseres Bungies mesterlige oppfølger til PC. Petter har kost seg med en problemfri PC-opplevelse!

8
Halo 2Score

Halo 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jon A. Bjerk

Verdens beste konsoll FPS er tilbake og Master Chief viser verden hvor skapet skal stå! Er du klar for å delta i kampen om jorden?Loading next content