Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Harry Potter og Halvblodsprinsen

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Den elskverdige bokserien er snart klar for både kinoen og tv-skjermen, og Martin Andresen har tatt på seg sine Harry Potter-briller for å utforske Hogwarts.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Accio Harry Potter og Halvblodsprinsen(!), og der havnet det seneste spillet fra Harry Potter-serien i mine hender, et spill som ble utsatt på grunn av filmen. Dette er det nest siste kapittelet i den fortryllende serien fra J. K. Rowling, og nå er det duket for mer drama enn noen gang før!

Jeg har selv brukt mye av min tid på Harry Potter, både i bok- og filmformat. Møte med den unge magikeren i spillform har jeg også kommet meg igjennom, men det var i de første spillene som var mer plattforminspirert.

Spillversjonen av Harry Potter og Halvblodsprinsen bygger ikke på mye av historien som er i boka. Bare de sentrale momentene er der, for at spillet skal følge den opprinnelige historien. EA Bright Light byr heller på småting som å brygge magiske drikker, spille rumpeldunk, duellere med andre og slike ting. Det gjør at det hele føles som mange småspill med en ganske så usynelig historie i bakgrunnen. Jeg måtte seriøst slite med å finne ut hvor i historien jeg var mens jeg spilte, og jeg har faktisk lest denne boka flere ganger.

Det morsomme jeg opplevde i de tidligere spillene er tatt bort, spesielt plattformelementet. I stedet får jeg de mindre morsomme minispillene som jeg nevnte ovenfor. Å lage en magisk drikk hvert tjuende minutt er ekstremt kjedelig, i hvert fall når man gjøre det for å komme seg videre. Fly igjennom ringer i ren Superman 64-stil er heller ikke det morsomste man kan fordrive tiden mes, selv om kontrollen er ganske så mye bedre enn i det nevnte spillet. Der du får mest action er helt klart i duellene, noe som du kommer til oppleve ganske mange av, men her ikke systemet veldig dypt. Man finner fort frem til en teknikk som gjør at du vinner hver gang, hvis ikke Wiimoten har bestemt seg for å leve sitt eget liv.

Dette er en annonse:

Mye av fokuset har vært å lage en ekte god Harry Potter-stemning, noe de klarer ganske bra. Selv om de ikke har skaffet alle skuespillerne, så funker det veldig bra, og musikken som pumper på i bakgrunnen funker mer enn bra nok til opplevelsen. Når du løper eller går igjennom Hogwarts vil du helt sikkert kjenne igjen mye av det du ser, noe som gjør det til en ganske så unik opplevelse. Noe av det negative med at de skal ha Hogwarts så realistisk som mulig er at du må gå og løpe så utrolig mye. Heldigvis får du hjelp av Nesten Hodeløse Nick for å finne fram i de uendelige lange gangene og trappene i den store skolen, for ellers så hadde du helt sikkert brukt mange timer på å finne veien.

Hogwarts tar seg heller ikke seg så veldig bra ut på Wii, men EA Bright Light har ikke gjort noe dårlig arbeid med detaljene i magiverden. Det er bare synd at bildefrekvensen blir så latterlig lav når litt røyk oppstår eller det skjer litt for mye på skjermen. Nettopp da vil du merke at spillet ikke er helt ferdigpusset. De har nå hatt spillet ferdig i over seks måneder, og da urde de ha gitt det hele litt mer flyt.

Jeg har alltid sett på Wii som den beste konsollen for å oppleve den optimale magiopplevelsen i Harry Potter-universet, på grunn av Wiimoten. Men det som blir servert her er ganske utstabilt, og gjør ikke dette til noen minneverdig opplevelse. Wii-kontrollen blir altfor ustabil og fører til at du blir irritert når du skal kjempe i dueller og blande sammen drikker.

Det er lett å se hvor målgruppa er satt fra EA. Harry Potter og Halvblodsprinsen er lett å spille og blir aldri avansert. En ung Harry Potter-fan vil sluke dette som det var smågodt med brus på, og nyte hvert eneste sekund av spillet, men dessverre er bare alt så utrolig repetitivt. Det ender som de fleste lisensspill pleier å gjøre, med fokuset på å tjene raske penger. Jeg savner et virkelig helhjerta forsøk på et Harry Potter-spill, men så lenge EA tjener store penger på å lage simple barnespill, så ser vi nok ikke det med det aller første.

Dette er en annonse:
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
God Harry Potter-opplevelse, herlig lyd
-
Utrolig repetitivt, upresis kontroll, altfor enkelt
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • fantomena
    Mange vet sikkert at film-spill aldri blir noe særlig gode untatt Starbreeze Studios The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena som var et... 5/10

Relaterte tekster

Harry Potter og HalvblodsprinsenScore

Harry Potter og Halvblodsprinsen

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Den elskverdige bokserien er snart klar for både kinoen og tv-skjermen, og Martin Andresen har tatt på seg sine Harry Potter-briller for å utforske Hogwarts.Loading next content