Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Hidden & Dangerous 2

Hidden and Dangerous 2

Mye har forandret seg siden Illusion slapp det første spillet i 1999 og det er virkelig en fryd å se hva de har kommet opp med.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mye har forandret seg siden Illusion slapp det første spillet i 1999 og det er virkelig en fryd å se hva de har kommet opp med. Hidden & Dangerous 2 er en sann fryd både hva angår grafikk, lyd, historie og spillbarhet. Man blir liksom hekta med en gang og spillet er stort med hele 20 brett i singel mode hvor du også har 3 sidebrett å velge mellom. I kampanje (campaign) modusen må du klare hvert oppdrag for å kunne gå videre til neste, mens i Lone Wolf modusen er du en ensom soldat som skal kjempe mot tyskerne. Carnage er en annen modus hvor du må fullføre hvert oppdrag kronologisk for å kunne gå videre. I single-player kan du selv bestemme hvilket brett du ønsker å ta, men det er først etter å ha rundet campaign mode. I tillegg har vi også multi-player delen som har en del brett og som er en sann fryd å utforske online.

HQ

Du starter spillet med å ta rekruttskolen på nytt, hvor du lærer de grunnleggende bevegelsene og stridsmetodene i spillet, som løping, kryping, hopping ,klatring osv. og ikke minst det å skyte med forskjellige våpen. Du må også lære å kjøre div. kjøretøyer, du må ut på snikeoppdrag, lære spregningstekknikk og lagføringsteknikk. Når du starter ditt første oppdrag må du velge deg et lag. Du har hele 40 forskjellige soldater fra menige til sersjanter å velge mellom, enten du bruker lang tid på å sjekke hver enkelt, eller om du lar maskinen velge ut noen for deg. Du er lagfører for et lag med 4 kommandosoldater fra spessialenheten SAS. Når du så har plukket ut laget ditt skal våpen og utstyr velges, og man bruker samme framgangsmåte. Hver Soldat har en sekk (inventory) hvor de kan pakke med en rekke ting som førstehjelpsutstyr, ammunisjon, granater og sprengstoff. Man kan hele tiden legge nye ting i sekken eller man kan kaste det som ikke er nødvendig lenger. Du kan også hente ting fra døde fienders inventar og overføre til din egen sekk. Deretter er man klar for oppdrag og de er mange av.

Oppdragene strekker seg fra Lofoten i Norge i1941, til sahara og nord Afrika i 1942, Burma 1943, Alpene og Østerike i 1943, Nord Frankrike i 1944 og Tjekkoslovakia i 1945. Alle oppdragene inneholder virkelige og historiske hendelser fra Andre Verdenskrig, og dekker viktige og varierte stridsområder som spionasje, sabotasje mot tyske krigsskip, beskytte et fort i Sahara og til å finne viktige papirer i et slott i Østerike. Dette og mye annet vil man finne blant de 20 oppdragene du og dine menn står ovenfor.

Styringen av kommandoene er enkel og du kan bruke både taster og mus. Siden du er lagfører trenger du å gi dine menn kommandoer for å få utført oppdragene. Enten du skal skyte eller sprenge noe, må det gjøres strategisk og her kan man velge mellom en rekke forskjellige kommandoer. Den første er å bevege seg, enten man gjør det stille eller raskere og mer bråkete. Det beste er allikevel å snike seg frem og ikke la tyskerne vite at du lusker rundt hjørnene. Du kan også få de til å ligge nede, sitte på huk eller stå helt oppreist. Du kan operere i 1. person eller 3. persone, alt etter hva du skal gjøre. 1. persons vinkelen er greit ved skyting, mens 3. persons vinkelen er bedre ved bilkjøring eller for å få overblikk over områdene.

I H&D2 kan du benytte deg av mye våpen og kjøretøyer, og det finnes britiske, russiske, tyske, amerikanske og japanske våpen- og kjøretøysmodeller å velge mellom. De mest kjente er bl.a. den amerikanske Colt 1911, den britiske Enfield 38 pistolen, tyskernes Luger, russernes Tokarev pistol og Karabiner rifle, britiske Enfield MK4 sniperrifle, det tyske maskingeværet MP 40 og en mengde andre våpen. I tillegg har man selvfølgelig granater, miner. sprengstoff m.m.

Dette er en annonse:

Kjøretøyer er bra å ha for å kunne forflytte og/eller beskytte seg, og det finnes mye å velge i her også. Alt fra tyske BMW motorsykler med sidevogn, til en bråte andre kjøretøyer som tankser, ubåter, Mezzerschmidt og Spitfire fly for å nevne noen. Kort sagt får et veld av valgmuligheter og det virker nesten som om alle våpen og kjøretøyer fra 2. Verdenskrig er med. Det er selvfølgelig ikke tilfellet, men allikevel tilbyr H&D 2 et utvalg som svært få andre titler kan matche.

Dessverre finnes det svin på skogen i denne tittelen også, og ser man på fienden så er liksom ikke AI’en helt på nett denne gangen heller. De skjønner liksom ikke at hvis sidekameraten blir skutt, så skal man ikke stå kald og rolig å se på, men komme seg i sikkerhet - noe de slett ikke er i stand til å innse. Man kan snike seg temmelig langt innpå fienden før noen begynner å reagere, og de kanskje prøver å skyte tilbake. Fienden er ofte i overtall, men på grunn av den sviktende AI’en utgjør de skjelden noen reell trussel. Dette ting erfarne gamere er vant med, men som vi aldri ønsker oss. Forhåpentligvis slipper Illusion en omfattende patch rimelig snart, som kan rydde opp i disse problemene.

Grafikkmotoren har blitt oppgradert til det bedre og det er mye fine detaljer i spillet, som gjør at virkelighets-faktorene står sterkere. Personene er bra detaljert og byggninger, kjøretøy og omgivelser svarer til forventningene som var så høye da de første skjermbildene ble vist online for et par år siden. Utviklerne har jobbet bra og spillet har mye fine skygge-effekter, dag som natt, og ikke minst imponerende væreffekter enten det regner, snør eller blåser.

Denne gangen har de klart å få tyskerne til å prate tysk og ikke denne engelsk-tysken man så mange ganger har hørt og er så veldig,veldig lei. Dette gir spillet mer historisk og ikke minst stemningsmessig tyngde. Lyden er bra gjennomført og det er lagt til ekte lyder fra våpen, kjøretøyer og ikke minst kan man høre til tider desperate soldater kommunisere over radiosambandet.

Dette er en annonse:

Hvis man skal oppsummere dette spillet så gir det nok en par heftige timer foran PC’en. Spillet har det man forventer ut av denne typen spill og litt til. God handling, spennende oppdrag og actionfyllte scener gjør dette til et av de beste krigsspillene i sin sjanger. Likte man Medal of Honor eller Delta Force er dette midt i blinken.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
store brett med vanskelige oppdrag, bra grafikk på mennesker,kjøretøy og omgivelser, bra lyd, Ekte tysk/japansk språk på fienden, bedre save-funkjon enn i det første spillet.
-
Fienden har skuffende AI. Litt mye funkjoner å forholde seg til. Det er ikke alltid at dine soldater følger din kommando.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Hidden and Dangerous 2Score

Hidden and Dangerous 2

ANMELDELSE. Skrevet av Tom Kalstad

Mye har forandret seg siden Illusion slapp det første spillet i 1999 og det er virkelig en fryd å se hva de har kommet opp med.

0
Hidden and Dangerous 2 utvidelse på vei

Hidden and Dangerous 2 utvidelse på vei

NYHET. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Så kan fans av den populære serien Hidden and Dangerous begynne å glede seg. Vi har fanget opp rykter at en utvidelse er på vei til H&D2 under tittelen Sabre Squadron. Mer om dette innafor!

0
Hidden and Dangerous 2 demo

Hidden and Dangerous 2 demo

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Hvis du ennå ikke har gått til innkjøp av det ganske glimrende Hidden and Dangerous 2, har du nå muligheten til å teste ut en demo av spillet.

0
Hidden and Dangerous 2 patch er ute

Hidden and Dangerous 2 patch er ute

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Take Two har nettopp oppdatert siden ederes med en splitter ny patch til Hidden and Dangerous 2, som oppdaterer spillet til versjon 1.03, og som selvfølgelig retter en mengde forskjellige problemer med spillet.Loading next content