Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Hisense 65UXKQ

2000 pund for gammel teknologi. Er det virkelig verdt det? Jepp! Flaggskipet fra Hisense er den beste LCD-TV-en Petter noensinne har vært borti...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Samsung har sakte, men sikkert skiftet fokus til OLED-siden (etter mange opp- og nedturer), mens LG nå har sluttet å produsere sine LED-paneler og satser utelukkende på OLED i fremtiden. Sony, Philips og Panasonic har alle beveget seg i samme retning, og det er selvsagt bred enighet i skjermverdenen om at veien videre er OLED, og på sikt selvsagt også Micro LED. LCD og LED... er på mer enn én måte gårsdagen.

HQ
Hisense 65UXKQ

Selvfølgelig finnes det unntak. De kinesiske TV-gigantene TCL og Hisense lanserer sine egne versjoner av det Samsung har markedsført som "QLED", med bakbelyste LCD-paneler basert på Mini LED-teknologi, med lynrask respons og god lysstyrke. TCL og Hisense kan sies å være bakstreverske, spesielt hvis deres toppmodeller ikke er av superhøy kvalitet. Det ville vært lett å avfeie dem som gammeldagse hvis de ikke var utrolig gode. Heldigvis for begge produsentene har de funnet den rette veien og driver nå med det som bør betraktes som svært effektivt kunstig åndedrett, og det ville være direkte uærlig å kalle Hisense UX-serien noe annet enn suveren.

Hisense 65UXKQ

UX produseres i 65, 85 og 110" (!), og panelet er Hisenses beste og er basert på quantum dots for forbedret svarthet og fargegjengivelse samt avansert lokal dimming i 1400 ulike soner. Hisense kaller denne TV-en for "ULED", men i bunn og grunn er det en LED, eller den samme teknologien som Samsung kaller "QLED". Kvantepunktene gir muligheter til å styre lyset med stor presisjon, og det merkes umiddelbart. 65UX kan skvise ut 1500 nits i lysstyrke i lengre perioder, noe som gjør den omtrent dobbelt så lyssterk som markedets mest lyssterke 65-tommers OLED, og hvis du har en opplyst stue med mange vinduer, er det selvfølgelig her du skal lete.

Dette er en annonse:

Designmessig er UX en annerledes TV enn de fleste av konkurrentene. Den veier mer enn dobbelt så mye som en 65" LG C3, er omtrent fire ganger så tykk og føles svært solid i konstruksjonen. På sidene har den spesielle hull for å kunne formidle et skikkelig lydbilde, og på baksiden er det to synlige basselementer som sammen med sidehullene gjør at UX-skjermene kan spille av TV-lyd i 4.2. Skjermen står på en tung og solid metallfot som veier mer enn praktisk talt alle andre bordstativer vi har støtt på her på Gamereactor, og i det hele tatt føles dette som et skikkelig premiumprodukt, noe det også er.

Hisense 65UXKQ

Inne i TV-en finner vi Hinsenses egenutviklede operativsystem Vidaa, som er det desidert beste på markedet i dag. Jeg har i over ti år foretrukket LGs Web OS, og i dag liker jeg også Google OS veldig godt (det har blitt radikalt mye bedre de siste to årene), men hvis vi skal sammenligne funksjonaliteten og hastigheten på "Click", er det Hisense Vidaa som styrer TV-verdenen for øyeblikket. Det er lynraskt, reagerer umiddelbart og gjør at alle Hisense-TV-er føles mer moderne enn stort sett alt annet på markedet. Hovedmenyen er veldig oversiktlig og enkel å endre, app-støtten er god og stemmestyringen er den beste på markedet akkurat nå. Det er tydelig at Hisense har lagt mye arbeid i dette og ikke har spart på prosessorkraften i denne TV-en.

Hisense 65UXKQ
Dette er en annonse:

Når det gjelder bildekvaliteten, fortjener den like mye ros som operativsystemet. Jeg har aldri sett en bedre LCD-TV i hele mitt liv. For det første er skarpheten helt fantastisk, og det samme gjelder fargegjengivelsen, som føles nøytralt myk og rolig, samtidig som fargene virkelig kommer til sin rett. Fargespekteret er fantastisk, og kontrasten er akkurat passe stor for en LCD-skjerm. Jeg er helt og holdent OLED-entusiast, og mener fortsatt at min 77-tommers LG G2 er den beste jeg har sett (bortsett fra den nye G3, selvfølgelig), men her i UX er det helt klart en fordel med mer enn dobbelt så mye vedvarende lysstyrke. I HDR-scener fra de fleste av favorittscenene mine er det en dynamikk i bildet som jeg har forelsket meg dypt og inderlig i den siste uken. Mye farger, mye kontrast, skarphet og dynamikk uten å være overmettet eller overdrevet, slik jeg synes Samsungs OLED-modeller er.

Når det kommer til "Game Mode" og hvordan 65UX presterer for oss som spiller spill minst like mye som vi ser film/TV, er det lett å berømme det Hisense tilbyr her. 144 Hz, VRR, 14 millisekunder i målt input lag (suverent), fire HDMI 2.1-innganger (hvorav to støtter full båndbredde, altså 4K/144 Hz) og flere smarte funksjoner som gjør at du raskt kan lage profiler for ulike spill eller konsoller, som du deretter aktiverer via en superrask talekommando. Høres bra ut, og det gjør det som sagt også. En av de beste jeg har testet når det gjelder TV-lyd, og for en gangs skyld kan jeg anbefale en TV også for lyden, der du ikke anbefales å kjøpe en brødskive det første du gjør.

Det finnes så mange virkelig gode TV-skjermer på markedet i dag at det har blitt lett å velge og vrake. Konkurransen er hard, og de aller fleste TV-produsentene som er tilgjengelige her i Sverige, ligger i dag på et utrolig høyt minimumsnivå. For rundt 2000 kroner kan du også kjøpe omtrent hva som helst for dem som er ute etter en virkelig fin 65-tommers TV. Jeg er ikke klar til å kalle denne TV-en den beste (av alt, inkludert OLED), men det er definitivt den fineste LED-TV-en du kan kjøpe akkurat nå. Hvis du synes at lysstyrken er for lav i dagens OLED-paneler og derfor foretrekker LED, er dette flaggskipet du bør investere i. For den er gjennomgående fantastisk.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Superslankt design, strålende TV-lyd, smidig fjernkontroll, markedets beste innebygde operativsystem, flott bilde, mye lysstyrke.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Hisense 65UXKQ

Hisense 65UXKQ

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Petter Hegevall

2000 pund for gammel teknologi. Er det virkelig verdt det? Jepp! Flaggskipet fra Hisense er den beste LCD-TV-en Petter noensinne har vært borti...Loading next content