Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Honor View20

Honor selges ikke offisielt via norske teleseskap, men de burde selge View20, for den er noe ganske spesielt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

La meg starte med å slå fast på at du ikke offisielt kan kjøpe Honor View20 via norske teleselskap. Det er dog ganske underlig, og det er ikke kun fordi Norge er et kjøpesterkt, velinformert marked, men fordi View20 er en glimrende telefon.

HQ

La oss få noe på det rene først. Selv om Honor er et merke for seg, så kjøres det faktisk av Huawei, som betyr at de benytter seg av EMUI-operativsystemet (på godt og vondt), men hvor Huawei er ganske bestemt på å konstruere sine mobiler rundt et godt kamera, så er View20 en langt mer allsidig brukeropplevelse.

Honor View20

Den mest slående delen av View20 skjer ved første øyekast, for Honor har i mange, mange år utmerket seg ved å lage et baksidedesign som er ganske unikt. De benytter en spesiell teknologi kalt "nano-vacuum coating" for å lage en nærmest perlemor-aktig visuell identitet til baksiden, og dette er formet som en "V". Ved bare å vippe mobilen en smule ses denne effekten tydelig, og selv om det er en god sjanse for at noe sånt blir en gimmick, så skjer det motsatte her. Ikke bare det, telefonen støtter to SIM-kort, har en headsetinngang i toppen og lader opp like hurtig som Huawei Mate20 Pro. Så langt så godt.

Og den imponerende funksjonaliteten stopper ikke der. View20 bruker et 6.4 tommers IPS display på 2310x1080p og en PPI på 398. Er det et AMOLED-panel? Nei, og resultatet er farger som fremstår en smule utvasket, spesielt sammenliknet med en Samsung Galaxy S10+, som fortsatt sitter tungt på tronen nå. Men panelet er dog kalibrert på et vis som gjør at fargene allikevel fremstår som dype, og det hele er lyst nok til at man lett kan se YouTube-videoer og Netflix-innhold uten å undre seg.

Dette er en annonse:
Honor View20

Samtidig har Honor klart å få til Samsung-kunsten etter å ha implementert noe som likner samme "Hole Punch"-teknologi - denne gangen sitter frontkameraet dog på venstre side, og er ganske lite, og det har ingen dedikerte animasjoner som på en S10. Det er dog en ganske lekker måte å slippe unna med det fryktede hakket. Det må man gi Honor.

Innvendig fortsetter den gode trenden, for med Kirin 980-prosessoren kommer du ikke til å mangle hestekrefter. Selv om vi her hjemme er mer kjent med Snapdragon-prosessorchips er Huaweis egen ikke noe å kimse av, og snakker vi ytelse slår denne faktisk en Snapdragon 845, den uhyrlig populære prosessoren, som blant annet benyttes av OnePlus. Faktisk er View20 bare en av fire modeller på markedet som eksempelvis kjører Fortnite i 60fps, og det føles ganske lekkert. I likhet med Huawei Mate 20 Pro er batterilevetiden ett av høydepunktene, for selv om det er på "bare" 4000mAh, så kommer du uten problemer igjennom en hel dag uten bekymring.

Honor View20
Dette er en annonse:

Kameraet er ganske lite ja, men det er allikevel 25 megapixel og kan ta HDR-bilder som både er ganske fine å se på, og har masser av dybde. Naturligvis vil kameraentusiaster mangle en vidvinkel, men igjen, den er en del billigere enn Huawei, og selv om det ikke er helt på samme nivå som en S10, så er den ganske tett på. Selv om en View20 ikke byr på fem til åtte forskjellige linser bak, så har den ene linsen der meget å by på. Her snakker vi om en 48 megapixel-standardlinse på f/1.8, samt et TOF 3D-stereokamera som stabilisator. Ja, med flere linser får du samlet et mer stabilisert bilde via litt digital tryllekunst, men View20 tar solide bilder, ta ikke feil av det, og den tunge linsen fra Sony bør tilfredsstille de fleste med bare litt interesse for amatørfotografi. Samtidig har Huawei inkludert software som AI Ultra Clarity, som kan binde flere 48 megapixel-bilder sammen til ett sammenhengende bilde. Igjen - mangler vidvinkelen? Ja, litt.

Honor View20

Før skrev jeg at Magic20 benytter samme basale softwaresuite som en Mate 20 Pro, den vi kalder EMUI, men det er faktisk en sannhet med modifikasjoner, for de kaller faktisk denne for "Magic UI". Det er fortsatt ganske mye bloatware, mer enn på en Samsung, og det krever en del tilpasning før mobilen er nogenlunde "ren", og det krever dessuten energi å slå av flere av de interne prosessorene, som HiCare og HiSearch, og du må dessuten bruke en Huawei ID for å laste ned nye temaer.

For den mer entusiastiske brukeren er software altså ikke umiddelbart et problem, og etter en times tid kan du eksempelvis erstatte SwiftKey med Gboard, legge app-skuffen tilbake og skifte standardapplikasjoner vekk fra Huaweis egne, som dessverre ikke lever opp til forventningene. Det beste av det hele? En View20 kan kjøpes fra norske forhandlere for rundt 5000 kroner, men det er så med bare 128GB. Det gjør den altså til en direkte konkurrent til OnePlus6T, og la oss bare si at det virkelig er et jevnt løp.

Huawei har styr på det, det er helt sikkert.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content