Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Intel bygger i tredje dimensjon

Prosessor-produsenten Intel har tatt steget videre i transistorteknologi og utvikler sin produksjon til å lage transistorer som ikke lenger er flate.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Denne teknologien, av Intel kalt tri-gate-transistorer, vil redusere strømforbruket og øke hastigheten fordi grunnflaten til hver enkelt transistor kan reduseres ved å bygge i høyden. Dermed kan tettheten og antallet transistorer økes. Man får da lavere strømtap når avstandene reduseres og flere transistorer på samme chip.

Intel har forsket på 3D-transistorer i ti år, og sier de vil være de første til å lansere prosessorteknologi med 3D-transistorer. Også andre produsenter har utforsket 3D-transistorer, men planlegger ikke disse før ved senere stadier. Intel vil implementere 3D-transistorer i sin kommende 22 nanometer chip-teknologi. Perspektivet er 37 prosent høyere ytelse og halvparten av strømforbruket på chips med 3D-transistorer.

Denne nye teknologien vil gjøre Intel mer konkurransedyktige mot ARM på tablets og smarttelefoner, men kan også komme oss spillere til gode i nær fremtid. I høst vil Intel etter planen oppgradere sin produksjonsteknologi til 22 nm under kodenavnet Ivy Bridge som er å regne for modningen av Sandy Bridge.

Se Intels egen presentasjon av den nye teknologien: https://youtu.be/YIkMaQJSyP8

Dette er en annonse:
Intel bygger i tredje dimensjon


Loading next content