Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Intels Z68-brikkesett i mai

Intels neste tilskudd til rekken av LGA 1155-brikkesett har fått fastsatt lanseringsdato. 11. mai kommer det som kan anses som det gjeveste 1155-brikksettet så langt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Z68 Express-brikkesettet retter seg mot den øvre delen av markedet, med støtte for overklokking av både prosessoren, minnet og prosessorens grafikkjerne. Det er her Z68 skiller seg fra det allerede etablerte P67-brikkesettet, da det også kan benytte seg av den innebygde grafikkjernen i LGA 1155-prosessorene. Z68 låner altså det beste fra både H67 og P67, med støtte for overklokking av K-utgavene av prosessorer, samt grafikkjernen i disse. Man trenger ikke lenger å velge om man vil kunne overklokke prosessoren sin, eller vil ha muligheten til å bruke den innebygde grafikkjernen. Dette kan være en klar fordel for de som kun er ute etter å overklokke prosessoren, eller kjører CPU-intensive applikasjoner, og som ikke har noe behov for kraftige, dedikerte skjermkort.

Sett bort fra muligheten for overklokking av prosessorenes grafikkjerner er Z68-brikkesettets spesifikasjoner mer eller mindre identiske med P67. Det eneste som skiller det fra P67 annet enn nevnte muligheter i forhold til grafikkjernen, er LucidLogix' Virtu-programvare. Denne gjør det mulig å kjøre skjermkort fra både Nvidia og AMD i samme system, i samarbeid med hverandre og med grafikkjernen i Sandy Bridge-prosessorene. Selv om dette høres interessant ut har ikke Lucids løsninger rykte på seg for å ha den beste kompatibiliteten. Det er ingenting som tilsier at dette er noe som endrer seg med Virtu-programvaren, men det er uansett lov å håpe.

Nåværende lanseringsdato er altså 11. mai, og når vi nærmer oss lansering burde det dukke opp en hel del mer informasjon om Z68-brikkesettet. Det er utvilsomt et interessant brikkesett, da det forener det beste fra dagens alternativer, samtidig som det bringer noe nytt på banen.

Intels Z68-brikkesett i mai
Dette er en annonse:


Loading next content